maximální zvuk z PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: maximální zvuk z PC

Příspěvek od Ajťák »

laskavě mi nevsouvej, tvoje domněnky, já sem nikdy nic takového nepsal, pouze říkám, že takovéhle honění se za nějakou pseudověrností je k smíchu. Když se pak ve finále dozvíš, že uživatel poslouchá ac/dc, nebo já nevim třeba madonnu.

v horším případě pak slayer a podobný bordel a mně tady pak bude vsouvat, že mi u akustického jazzu s regálama a v pokoji 8 m2 musí chybět pásmo 30-40 Hz. Protože jinak můj poslechový vjem není kompletní.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ajťák: Co máš proti AC/DC a SLAYER ? Budeš se divit ale jsou i lidé jako já, kteří poslouchají Slayer i Al Di Meolu a Marcuse Millera ;-)
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

hi-fi = High fidelity.
Dej si to Ajťáku do google slovníku ať víš co to znamená. Reproduktory se používají I pro kritické aplikace, kde opravdu je potřeba slyšet zvuk věrně a neutrálně. Zvukař opravdu nemůže svůj master mixovat na Genius 5.1. Home Hůůůůů. A tam reproduktory hi-fi použity jsou. Nebo znáš snad jiné rozdělení než hi-fi a PA? Povídej mi o tom….

Na Tvůj vjem kálí bílej tesák, choděj sem tazatelé kteří mají ten vjem vždy dost jiný, včetně poslechové místnosti a potřebné poslechové nebo maximální hlasitosti. To všechno je nejlépe potřeba z lidí dostat a navrhnout za očekávané finance přiměřeně, nebo nejlépe více dymenzované zařízení, které zvládne všechno co tazatel potřebuje, v rámci stejné ceny I klidně to co nepotřebuje, když je to prostě lepší, a které půjde upravit a použít pro onen požadovaný vjem každého jednotlivce.
-30db na 180Hz ze špatných reproduktorů upravit nejde. Do neutrálního tónu by to vyžadovalo tisícinásobek původního příkonu, který ten reproduktor samozřejmě nevydrží, takže posluchač rozhodně nemá kompletní vjem v docela podstatných pásmech, když mu jsi schopný nabídnout Bose.
A V každém tématu kam napíšeš takovou volovinu bude Flame, když budeš radit hlouposti a moderator s tím nic neudělá.
Nenecháme tazatele dojít ku škodě.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Příspěvek od kolemjdoucí »

Ajééé, už se tu zas hádáte...docela už se tu ani nevyznám, kdo se věnuje původnímu tématu....Jak jsem psal, slyšel jsem ty Behringery, ale prý ještě o něco líp jsou na tom KRKy...konkrétně KRK Rokit 8 G2. Slyšeli jste je někdo v reálu?? Já zatím ne.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Jaký Behringery jsi slyšel? Jinak na KRKy bych si celkem bez obav vsadil, dělají kvalitní věci.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Dalsi slovo do pranice.. prosim.. opravdu prosim.. vy, co tyhle veci znate pouze z netu, prestante sem psat, protoze uz na to nejak prestavam mit silu..

Behringer, KRK, Yamaha, Fostex.. je to uplne jedno.. staci se ridit timto:

- Monitory nejsou na domaci poslech moc vhodne, protoze jejich ucelem je PRAVE a POUZE co nejvyssi neutralita projevu.. tedy idealni monitor ma rovnou krivku v celem spektru..
- Jinymi slovy.. nehledame zde co nejlepsi monitor, ale prave a presne naopak.. "co nejhorsi" monitor, protoze ten je na klasicky poslech mnohem vhodnejsi
- Ano, casto je zde doporucujeme, protoze se s takovym resenim da pohodlne sfouknout domaci audio bez zesilovace, za rozumnou cenu, s pohodlnymi moznostmi pripojeni
- Na monitorech do cca 10, 15k neni co resit.. jsou vsechny uplne stejne.. tedy shity z ciny za par penez. Nejaky KRK vyrabejici pry kvalitni veci.. omg.. KRK vyrabi kvalitni veci, ale ty stojej radove vice, nez to, o cem se tady bavime.. stejne tak, jako je timto zpusobem dokaze vyrobit prakticky kazda konkurencni firma (kdyz to reknu hodne obecne v konstrukcni rovine).. prvni rozumne KRK kusy jsou VXT.. made in China, ale uz to nejak hraje a da se s tim uplne v pohode pracovat..

Jak je to s KRKy G8.. doporucovane na elektro, protoze ackoli trochu potiraji stredy, maji silny bass a na skladani placnu hip-hop spodku apod jsou tak idealni.. Je to ale monitor.. snazi se byt neutralni.. kdyz uz bych mel za monitory na poslech muziky pustit takovehle penize, koupil bych 3-way Fostex, nebo Yamahu HS80M, protoze prave treba ona Yamaha onu neutralitu postrada docela hodne.. ma barvu a proto je na poslech docela vhodna..

Behringery obecne 203X a 303X patri v monitoringu v tehle low-end cene k tomu nejlepsimu na trhu.. ostatne stene ajko je to s polovinou ostatnich vyrobku Uliho.. ale opet.. monitoring.. tedy presny opak hi-fi poslechu na doma..

Trochu stranou pak muzu zminit jeste tuhle recenzi.. ostatni kusy v celem spektru cen tehle znacky uz se daj pomalu sehnat i u nas..
http://pc.zoznam.sk/microlab-solo-4c-najlepsie-do-100eu
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Tady když člověk napíše, že chce něco kolem desíti, skoro aby se styděl..:D No hold na dražší nemám, ale i tak bych rád měl v rámci možností dobrý zvuk. Já nejsem hudebník, nepotřebuji chirurgicky čistý zvuk. Hledám optimální mezistupeň mezi plastákama typu Genius, a kvalitní hifi sestavou. Od repro jsem vzdálen cca 50 cm, dnes jsem to měřil, z toho důvodu jsem zavrhl regálovky... Behringery jsem slyšel b3030a, a docela se mi líbily, jelikož jsem zvyklý na geniusy... Ale měly málo basů. Na můj vkus. Jsem totiž z basáku Genius zvyklý, že to duní, nehraje basy, ale duní. Tyhle KRKy mi byly nabídnuty jako další stupeň kvality. Ale nevím, jak hrají. Jestli jsou příjemné na běžný poslech.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

kolemjdoucí: To neni o tom že by ses měl stydět ... málokdo má peněz na vyhazování. Ono je problém v tom, že s cenou do 10k nic moc není. Skutečně kvalitní PC repro se nedělá (určitě ne v sestavě 2.0 nebo 2.1) a na "hi-fi" stereo je to dost málo. prostě za ty peníze se musíš smířit s dost velikými kompromisy.

V podstatě máš jen 3 možnosti ->
1) Maxtorem zmiňované studiové monitory -> sám jsi je byl poslechnout tak víš co od toho čekat.
2) bazarový zesilovač + bazar regál repro -> dobré řešení ale náročné na místo na stole, navíc stejně k tomu budeš potřebovat koupit DAC a nebo slušnou zvukovku.
3) kvalitní sluchátka se sluchátkovým zesilovačem s DAC

Sám píšeš že to máš primárně na poslech u PC a budeš od těch repro 50cm, tak bych ti fakt doporučil spíš ty kvalitní sluchátka. Za 10k už jsi stavu dosáhnout slušné kvality ( DAC + sluchátka), popř. dobrá zvukovka + sluchátka. Toto za těch 10k několikanásobně zvukově předčí obě varianty s repro.

http://headphones.cz/inshop/profesional ... srh940.htm
http://headphones.cz/inshop/domaci/audi ... hd-598.htm
http://headphones.cz/inshop/domaci/audi ... n-2005.htm
http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... bar-iv.htm
http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... -udac2.htm
http://www.k24.cz/product/100089/Audio_ ... B_DAC.html

Bude to hrát tak že to nebudeš chtít sundat z hlavy ;-) Popřemýšlej o tom.
Naposledy upravil(a) theedge dne čtv 17. led 2013, 20:42, celkem upraveno 3 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Maxtor píše:Dalsi slovo do pranice.. prosim.. opravdu prosim.. vy, co tyhle veci znate pouze z netu, prestante sem psat, protoze uz na to nejak prestavam mit silu..
V pohodě, řek sem svůj názor, měl sem Behringery 2030 a KRKy 8 sem slyšel a KRK se mi líbil víc. Stejně tak si můžu myslet že to znáš z netu ty, ale nevim to, tak proč bych tě měl urážet?

kolemjdoucí: Nedělej si z toho tak velkou hlavu. Měl sem doma mj. jako regálky k počítači tři různý modely s cenovkou kolem 10k (Tannoy, Mission, Epos) a rozhodně nemůžu říct, že by některý z nich byly výrazně lepší než jiný. Prostě v rámci cenový kategorie je ta konkurence dost vyrovnaná a spíš bych se bavil o preferencích, než o nějaký závratně vyšší kvalitě jednoho nebo druhýho modelu.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

- Monitory nejsou na domaci poslech moc vhodne, protoze jejich ucelem je PRAVE a POUZE co nejvyssi neutralita projevu..
Přesně tímhle výrazem se ohání plno předních výrobců hi-fi. To je přeci logický cíl každé reprosoustavy, jen je odsouván na druhou kolej v rámci kompromisu něčeho jiného.
Rovná frekvenční charakteristika je vyžadována prakticky vždy, a pokud se někomu u dané skladby nelíbí, dá se přeci ubrat/přidat.
Necpem to proto, že bychom monitory chtěli cpát, ale v té nízké ceně je to jediné kloudné, co trošku slušně hraje to co hrát má.
Já tvrdím, že kterou značku není jedno. Mechanické rozdíly uvnitř jsou. Přestože jsou použity stejné základní součástky, stojím si za tím, že slušnější značky běžně osazují lepší chlazení, lepší PCB, tlustší dráty, lepší napájení. Ne o moc, ale tak proč si za stejnou cenu nevybrat lépe. Jde to od PC bedniček přes levné Monitory i k velkému PA. Něco z toho mám/je nafocené a zdokumentované.
Konkrétně Behringer je na tom docela nedobře. Může za to obvykle bezolovnaté pájení, které v lempláckém provedení prostě velmi záhy přestane fungovat. Dobře provedené pájení a assembly pak o něco později :)
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Díky za tip se sluchátky. Za ty peníze bych jistě koupil velmi kvalitní, ale i tak bych raději měl reproduktory. Z mnoha důvodů, který tu teď nebudu rozvádět.
Co se týče té značky Behringer, nemám k ní příliš důvěru. Docela se zajímám i o DJ techniku a tady ta značka patří mezi nejhorší. I když se mi zvuk líbil, nerad bych je za rok reklamoval. KRK má podle mě větší renomé, což tu i někdo potvrdil.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

monitory nějsou zvukově nijak zvlášť odlišné od hifi, paradoxně jsou právě hodně tvrdé a dynamické, samozřejmě zde ale platí to samé co u hifi, mohitor každé značky hraje trochu jinak, prostě každý výrobce má svou představu o tom, jak by to mělo hrát.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

theedge píše: V podstatě máš jen 3 možnosti ->
1) Maxtorem zmiňované studiové monitory -> sám jsi je byl poslechnout tak víš co od toho čekat.
2) bazarový zesilovač + bazar regál repro -> dobré řešení ale náročné na místo na stole, navíc stejně k tomu budeš potřebovat koupit DAC a nebo slušnou zvukovku.
3) kvalitní sluchátka se sluchátkovým zesilovačem s DAC
u sluchátek je prostě problém, že ten zvuk ti jde k hlavě ze stran a je strašně separovaný pravý a levý kanál, kdyžto při stereu ti jde ten zvuk zepředu a zní to mnohem líp. Sluchátka jsou podle mne dobrá když se chceš v té hudbě pitvat, a repráky, když jí chceš poslouchat.

prostě při stereu to nemá být tak, že ti jde pravý kanál 100% do pravého ucha a levý kanál 100% do levého ucha, což bohužel u sluchátek nastává.

což je hlavní důvod, proč mi tam chybí jakási subjektivní prostorovost přednesu.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ajťák: No s tím celkem nesouhlasím ... nic z toho co bude stavu sehnat za 10k (vč. bazaru) nebude hrát ani z poloviny tak dobře jako SRH940 přes sluchátkovej zes. Někde jsem četl srovnání že na stejnou kvalitu poslechu jako ze sluchátek jsou potřeba 4x dražší repro (samozřejmě nebrat jako dogma, ale je to dost podobně). Ale sluchátka nechce tak je zbytečné se o tom dál bavit :-)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Tady nejde o kvalitu. Ze sluchátek je to zase jiný vjem. Od směru poslechu přes vlastnosti místnosti až k fyzickým projevům zvuku na lidském těle, pokud je zvuk produkovaný reprosoustavou. Také radši upřednostňuju reproduktory nežli sluchátka.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Jo to chápu ... v ideálním případě to je lepší, ale už to fakt musí být velmi dobrá sestava. Navíc aby si to na repro člověk naplno vychutnal (včetně tebou zmíněných projevů na lidském těle ), tak to ve vetšině případů znamená vyhrocení sousedských vztahů :-D (pokud člověk nebydlí ve vile ).
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

jj, ale já například preferuji sluchový vjem, před fyzickým, proto mi nechybí ono spodní pásmo u regálovek :-D

prostě bych raději i třeba v prostoru 12m2 při pevném rozpočtu cca 6 tisíc koupil bazarové regálovky, než sloupy, prostě proto, že preferuju vjem sluchový. Někdo kdo preferuje vjem fyzický naopak upřednostní sloupy, které ale naprosto neuspokojují můj sluchový vjem.

jinak jde právě o to, že v porovnáni s regálama katalogové ceny cca 12-15 tisíc, které se dají bazarové sehnat kolem 5-7 tisíc s nějakým slušnějších zesilovačem a zdrojem CDP DAC atd, si u mě neškrtají sluchátka ani za 10 tisíc. Nikoliv proto, že by hrály objektivně hůř, ale prostě to není jako když před tebou stojí kapela, když ti hraje do každého ucha jeden kanál.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Do sluchatek bych prioritne taky nesel.. je to pro me doplnek k jiz hotovemu audiu.. presne jak bylo psano.. vjem je uplne jiny.. prostor.. vsechno..
S tema monitorama jsem to nemyslel az tak tragicky, ale spise jsem se snazil vysvetlit, ze to proste vsechno hraje uplne stejne.. a ano.. v tehle cenovce nekomu muze pripadat, ze to hraje, jakoby pod dekou.. KRK G rada je ale takhle doporucovana hlavne proto, ze tady pred dvema lety nic moc vic nebylo a v tehle cene proste nebylo moc co resit.. jedine, co k nim lze dnes rici je, ze jim chybi stredy a maji hodne basu.. proto je v amater studiu lidi pouzivaj na elektronickou hudbu.. delas hip-hop spodky apod..? v tehle cene jasne beres KRKy..
Smysl a nejaky zvuk, o kterem lze v ramci konkurence uz mluvit a porovnavat jej se tyka az VXT, coz je ale v nasobcich toho, co chceme..
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

Ajťák píše:nebo já nevim třeba madonnu
Zrovna Madonna z HDTracks je remastrovana luxusne 8) CDcka mozes oproti tomu hodit do kosa.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

otázka je co tím chceš říct, že na poslech madonny potřebuješ reprosoustavy se stejnou charakteristikou, jako na akustickou hudbu?

já můžu za sebe říct, že na kvalitních bednách se mi častěji stává, že remasterovaná nahrávka je spíše zkurvená, než "zlepšená"
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“