AtiRadeon9800tuhne
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Miroslav
- Začátečník

-
AtiRadeon9800tuhne
Chlapi zdravím,
potřebuji Vaši pomoc. V poslední době (takže to vypadá na nějakej ovladač nebo soft) mi počítač totálně ve hrách tuhne nebo mi monitor vyhodí signál(přepne ze zelený na oranžovou) a zatuhne.úNejdřív to byl Vietcong a teď je to i FarCry. Buď zatuhne anebo s aktivovaným VPU recover na atině mi to spadne a je tam ta hláška akcelerátor byl restartován, protože přestal dostávat signál blabla a kontaktujte svého výrobce. Ati(hercules) jsem biosem změnil asi před rokem na atipro a žádný problém a do posledních měsíců(2 nebo 3 )taky bez problémů. Procesor není přetaktován. Prime běží 8 hodv poho, nic, pamět mám jen jeden modul a memtest jsem nechal asi hodinu, ten taky nic neodhalil. Je zajímavý, že 3dMarky oba běžej. Potom hned jak to zatuhlo jsem zkusil Aquamark a ten zatuhl taky. Nasral jsem se a dal jsem bios defaults a Aqua normálně naběhl. Pak jsem dal FarCry a ten zatuhl. Bez jakýhokoliv agresivního časování čehokoliv. Ovladače jsem zkoušel všechny možný, dokonce jsem i přeinstaloval systém(Xpéčka). Jediný co jsem ještě nevyzkoušel je přeinstalovat ovladač čipsetu(3.13), protože Jiří Drak tady psal něco o špatných IDE driverech. Ale co by to s tím mělo společnýho? Jo a potom jsem samozřejmně flešnul nový bios. Taky nic, jenom mi teď měřič teploty ve windows ukazuje na Bartonu při zátězi 60 místo původních(starý bios) 48. Jsem v koncích, ale tady jsem vždycky našel odpověď.
Díky
potřebuji Vaši pomoc. V poslední době (takže to vypadá na nějakej ovladač nebo soft) mi počítač totálně ve hrách tuhne nebo mi monitor vyhodí signál(přepne ze zelený na oranžovou) a zatuhne.úNejdřív to byl Vietcong a teď je to i FarCry. Buď zatuhne anebo s aktivovaným VPU recover na atině mi to spadne a je tam ta hláška akcelerátor byl restartován, protože přestal dostávat signál blabla a kontaktujte svého výrobce. Ati(hercules) jsem biosem změnil asi před rokem na atipro a žádný problém a do posledních měsíců(2 nebo 3 )taky bez problémů. Procesor není přetaktován. Prime běží 8 hodv poho, nic, pamět mám jen jeden modul a memtest jsem nechal asi hodinu, ten taky nic neodhalil. Je zajímavý, že 3dMarky oba běžej. Potom hned jak to zatuhlo jsem zkusil Aquamark a ten zatuhl taky. Nasral jsem se a dal jsem bios defaults a Aqua normálně naběhl. Pak jsem dal FarCry a ten zatuhl. Bez jakýhokoliv agresivního časování čehokoliv. Ovladače jsem zkoušel všechny možný, dokonce jsem i přeinstaloval systém(Xpéčka). Jediný co jsem ještě nevyzkoušel je přeinstalovat ovladač čipsetu(3.13), protože Jiří Drak tady psal něco o špatných IDE driverech. Ale co by to s tím mělo společnýho? Jo a potom jsem samozřejmně flešnul nový bios. Taky nic, jenom mi teď měřič teploty ve windows ukazuje na Bartonu při zátězi 60 místo původních(starý bios) 48. Jsem v koncích, ale tady jsem vždycky našel odpověď.
Díky
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- roxik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Miroslav
- Začátečník

-
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
VPU Recover je pro všechny Radeony, nejen pro XT. Pleteš si to s Overdrive.roxik píše:- proc mas zapnuty vpu recover? to je pro karty rady xt ne?
- pokud mas 3.13 nvidia ovladace, tak je instaluj ale bez nvidia ide driveru, doporucuje se misto nej nechat standartni ms ide driver
2 Miroslav:
Zkus grafiku vyndat z kompu a pak ji dát zpět, nebo aspoň ji přimáčknout do AGP. Třeba to pomůže.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- roxik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo jo spletl jsem seBorg píše:VPU Recover je pro všechny Radeony, nejen pro XT. Pleteš si to s overdrive.:roxik píše:- proc mas zapnuty vpu recover? to je pro karty rady xt ne?
- pokud mas 3.13 nvidia ovladace, tak je instaluj ale bez nvidia ide driveru, doporucuje se misto nej nechat standartni ms ide driver
ja vzdy vpu recover vypinam, protoze mi to zlobilo s nekteryma hrama (call of duty treba...)
oldskool pc - xbox - xbox360
- Miroslav
- Začátečník

-
jo chlapi, důvod proč jsem čerstvě přeinstaloval Windows nebyl jenom kvůli tuhnutí her.Nefungovalo usb. Psalo mi to, že zařízení zřejmně nebude fungovat správně a hovno. a potom ještě se mi úplně vypnula funkce automatické vkládání CD nebo DVD. Zkontroloval jsem registr a byla tam jednička né o. A kdyby to bylo tím, že je grafika buď špatně přitlačená nebo se přehřívá kvůli tomu, že jsem jí naflešoval bios na pročko, tak proč mi proboha nespadne 3DMark2001 nebo 2003, když je nastavím naplno a nechám běžet přes hodinu? podle mě dneska pomůže, když tam hodím starý 2.45 Nvidia ovladače a vykálím se na 3.13
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- nitro
- Nováček

-
Prepac neporadim Ti lebo mam ten isty problem
....Zostava vid. podpis a graficka Sapphire 9800pro...
Vcera napriklad som hral CS a vyhodilo ma znej...Tak som ho zapol este raz a po kratkom case mi proste vyplo obrazovku a pocutac prestal reagovat...Pocul som ze to moze byt zdrojom,ktory nestiha,ale to sa mi nezda lebo mam 400W Fortron 
Barton 2500+@3000+(10,5x200 1,65V)39C-43C,EpoX 8RDA+,1GBDDR400 PQI,Sapphire Radeon 9800pro,Seagate Baracuda 7200.7 120 GB,SB Live! 5.1,Case-Artec Z-Black Scorpio,400W Fortron,Creative Inspire 5100,
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruz
- Pokročilý

presne tak, chce to poradnej zdroj a chladit, jinak jak mas nastavene AGP a FW (fast writes) ?? Zkousel jsi ho vypnout?? Treba to pomuze. Nebo zkus treba jine ovladace na grafiku (omega drivers , DNA). Jinak fakt nevim.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64