"Gumování" popisků v AMD CCC + problémy s GK HD 7770
Moderátoři: morke, Walker1134
- webik
- Nováček

-
"Gumování" popisků v AMD CCC + problémy s GK HD 7770
Chtěl bych poprosit o radu, kde může mít problém. Občas se mi stane, že dokážu v CCC "gumovat" popisky tlačítek pouhým přejetím myši přes ně. Někdy to jde, někdy ne. Bylo to tak už před verzí 12.10, kterou tam zrovna mám.
Poté jsem aktualizoval na 12.10, ale stejně jsem se s problémem zase setkal. Přiznám se, že jsem ještě nezkusil jen odinstaloval a zase nainstalovat ovladače.
Nepsal jsem rovnou na podporu AMD, protože mi už 2x neodpověděli na můj ticket ohledně problémům s kartou! Naprosto neuvěřitelné, co si to tam dovolují k zákazníkům! Jen podotýkám, že to už je přes 2 měsíce, tak čas na to rozhodně měli.
Ale zpátky k aktuálnímu problému. V přílození jsou fotky, jak to vypadá. Také se mi stal jeden problém při hraní TF2. Stalo se mi to buď 1x nebo 2x. Foto mluví samo za sebe.
Děkuji všem za rady a tipy.
Poté jsem aktualizoval na 12.10, ale stejně jsem se s problémem zase setkal. Přiznám se, že jsem ještě nezkusil jen odinstaloval a zase nainstalovat ovladače.
Nepsal jsem rovnou na podporu AMD, protože mi už 2x neodpověděli na můj ticket ohledně problémům s kartou! Naprosto neuvěřitelné, co si to tam dovolují k zákazníkům! Jen podotýkám, že to už je přes 2 měsíce, tak čas na to rozhodně měli.
Ale zpátky k aktuálnímu problému. V přílození jsou fotky, jak to vypadá. Také se mi stal jeden problém při hraní TF2. Stalo se mi to buď 1x nebo 2x. Foto mluví samo za sebe.
Děkuji všem za rady a tipy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: "Gumování" popisků v AMD CCC + problémy s GK HD 7770
Tohle ale není chyba ovladače, ale karty samotné. Nepiš na podporu AMD, ale výrobci karty (tj. ASUS, Gigabyte, MSI, atd.).
Doporučil bych spíš reklamaci.
Doporučil bych spíš reklamaci.
- webik
- Nováček

-
Myslel jsem si to, ale nechtěl jsme si to připustit, protože jsem si tu kartu koupil kvůli tomu, že mi na HD 4870 odešly paměti. Dokonce jsem tady kvůli tomu zakládal i topic, kde to je popsané.
Achjo.. Sapphire mi už také 2x smazaly ticket. No tak jdu zkusit štěstí znovu.
Kdybych se opět nedočkal odpovědi, doporučujete ji rovnou poslat na reklamaci? Tomu se právě snažím celou dobu vyhnout, abych nemusel zase nahodit HD4870 a mít 2x denně BSOD.
Achjo.. Sapphire mi už také 2x smazaly ticket. No tak jdu zkusit štěstí znovu.
Kdybych se opět nedočkal odpovědi, doporučujete ji rovnou poslat na reklamaci? Tomu se právě snažím celou dobu vyhnout, abych nemusel zase nahodit HD4870 a mít 2x denně BSOD.
- ifkopifko
- Začátečník

-
Pre istotu sa opýtam, skúšal si preinštalovať windows a nahodiť tam najnovšie ovládače?
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- webik
- Nováček

-
Určitě se mi kvůli tomu chtělo přeinstalovávat systém..
Řešení přeinstalovat systém se používá až nakonec.
A jinak ovladače stále 12.10, i když nabízí update na další.
A jinak ovladače stále 12.10, i když nabízí update na další.
- Wiruz
- Pokročilý

no tak jsi kazdopadne vycistil zbytky ovladacu driver clenerem, a instalovat nove na cisto ze? jinak u AMD je to skoro povinost...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- webik
- Nováček

-
Ne. Nikdy jsem to nedělal, protože to nebylo potřeba. Nikdy nebyl s aktualizacemi problém.
Zkusit to můžu, otázka je, jestli to máš šanci pomoc nebo to je HW chyba.
Zkusit to můžu, otázka je, jestli to máš šanci pomoc nebo to je HW chyba.
- ifkopifko
- Začátečník

-
No to sa práveže nedozvieme ak to neskúsiš. Ak by si mal nejaký ďalší HDD, tak by si mohol skúsiť spraviť čistú inštaláciu tam a pôvodný disk odpojiť. Ak to pomôže, tak aspoň budeš vedieť, že reklamovať nič netreba. Ak nepomôže, tak jasná reklamácia.
Ani ja som ich nikdy nemusel drivery extra odinštalovávať, ale nikdy nevieš. Máš pravdu že reinstal systému je až "posledná" možnosť, ale aj tak podľa mňa zaradená pred reklamovanie HW.
Ani ja som ich nikdy nemusel drivery extra odinštalovávať, ale nikdy nevieš. Máš pravdu že reinstal systému je až "posledná" možnosť, ale aj tak podľa mňa zaradená pred reklamovanie HW.
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
- webik
- Nováček

-
Tak jsem odinstaloval ovladače + aplikoval postup uvedený zde:
http://www.overclock.net/t/988215/how-t ... hics-cards
1. CCC se nyní spouští okamžitě (předtím to trvalo třeba 10 vteřin - naběhlo třeba téměř bílé s pár sloupci a poté zbytek).
2. Zatím žádné "gumování" popisků. Ale to se předtím stávalo taky jen občas.
Uvidíme, zatím to takhle nechám a uvidím, co se bude dít.
PS: Poradí někdo, proč GPU-Z 0.6.6. neumí získat hodnotu vytíženosti jádra? Dohromady vidím jen 7 hodnot. Předtím, u HD 4870, jsem viděl snad celou stránku různých hodnot.
http://www.overclock.net/t/988215/how-t ... hics-cards
1. CCC se nyní spouští okamžitě (předtím to trvalo třeba 10 vteřin - naběhlo třeba téměř bílé s pár sloupci a poté zbytek).
2. Zatím žádné "gumování" popisků. Ale to se předtím stávalo taky jen občas.
Uvidíme, zatím to takhle nechám a uvidím, co se bude dít.
PS: Poradí někdo, proč GPU-Z 0.6.6. neumí získat hodnotu vytíženosti jádra? Dohromady vidím jen 7 hodnot. Předtím, u HD 4870, jsem viděl snad celou stránku různých hodnot.