instal ovladače Nvidia ve Win8 = černá obrazovka

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
handyman
Začátečník
Začátečník

instal ovladače Nvidia ve Win8 = černá obrazovka

Příspěvek od handyman »

Mám notebook

http://www.alza.cz/asus-f3sc-ap199c-d80793.htm

s grafickou kartou GeForce 8400G M. Po instalaci W8 obraz běží celkem stabilně, jen v některých grafických programech mě upozorňuje na GPU.
Po instalaci ovladače NVidia z oficiálních stránek pro W8 mi během instalace zčerná obrazovka, pc běží dál, vypadá to tak. Vynutím restart. Po restartu se W8 rozběhnou obraz ok, ale po chvíli zamrzne a konec - naskočí "chyba :-(" a restart. Rychle jsem v procesech zakázal NVidii a jede to. Dokud nepustím video na youtube nebo jen tak náhodně obraz prostě vypne - černá obrazovka. Máte někdo podobnou zkušenost u W8 s NVidia driverem?

Teď jsem stáhnul všechny verze ovladačů pro WIn8 (starší verze) a jdu instalovat jednu po druhé. :lol: :evil:
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: instal ovladače Nvidia ve Win8 = černá obrazovka

Příspěvek od Alfajk »

zarucene funkcni rada? zustan u windows 7
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
handyman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od handyman »

Když mě se Windows 7 nelíbí. :P W8 má krásně jednoduchý design! :wink: a nabídka start mi už ani nechybí. :roll:

Nevím už kolikrát jsem to celé přeinstalovával, ale míň jak 20x to nebude! Dnes asi 5x. :lol: (W8+NVidia)
Zkoušel jsem všechny ovladače a přišel jsem na to, že u řady 10.x vývojáři ztrácí čas! :angry2:
Kdyby to někoho zajímalo, jinak bych to tady ani nepsal :lol: , poslední driver který funguje je ..06.97 pro GeForce 8400M G. :lol: :P
Takže tak. :)
handyman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od handyman »

Zatím žádný problém. :-D :twisted:

Also for lazy people here are the 4 regedits to add

PerfLevelSrc - hexidecimal value of 3322

PowerMizerEnable - hexidecimal value of 0

PowermizerLevel - hexidecimal value of 1

PowermizerLevelAC - hexidecimal value of 1

D-word 32bit

https://www.youtube.com/watch?v=Zt00C-HXFbA

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: píšu to tady spíš pro sebe, až to budu zase potřebovat! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :-D :twisted:
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

mas origosku, ci made in torent ?
handyman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od handyman »

Original! Ale už je to úplně v pořádku! Je to super! Do XP uz se mi ani nechce přepínat. :P ... i když to s čím bych tady potřeboval pacovat jaksi nefunguje.. :-D Musím někde pohledat řešení. :roll:
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

ja pouzivam win7 ultimate a podla mna je to spicka. Dufam ze pride nieco po win8 aj pre nas konzervatívcov
handyman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od handyman »

Tak pokud jsi spokojený, není přece důvod měnit, aktualizací ještě bude. :) U mě byla spokojenost s Wxp, ale je už trochu zastaralý, boužel a W7 rád přeskočím. :lol:
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Gratulujem Ti, si prvy ktroreho poznam, co chce preskocit win7 a ide do win8 :shock:
Kubiny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kubiny »

Zdravím všechny

mam nějaké dotazy taky mám podobny problém u win7 nainstalovala se aktualizace ovladače grafiky a je to v ... v nouzak udeberu ovladač grafiky a vše jede jak má ale když tam hodím jakýkoliv tak to vždy spadne zase do černé obrazovky jedná se o nový notes a dělá to na legálech a nelegálech už nevím co stím docela mě to štve naštěstí notebook je vybaven integrovanou grafikou a potom 610M takže naštěstí to funguje a grafika není nějak extra potřebná ale i tak mě to štve že to tam není protože nikdy jsem nebyl zvyklí na to aby nějaká část PC nebyla aktivní a jinak už jsem to aspon 100x přeinstaloval napadá vás něco prosím o pomoc děkuji
handyman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od handyman »

Mrkni se tady, třeba tam něco najdeš: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=175038
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“