Karta do 2k (PCi 1.0)

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

Karta do 2k (PCi 1.0)

Příspěvek od jiriczek234 »

Ahoj,
tak jsem hledal po internetu a hledal jsem si kvalitní zvukovku... V desce (ASUS P8 Z77 LX2) je sice docela dobrá, ale když mi soused půjčil svojí ASUS Xonar DX/XD, tak ten zvuk byl naprosto libovej... + když jsem zkusil cokoliv nahrát ať už mikrofonem za 150 z Tesca, nebo za 1k už trochu lepší, zvuk byl více méně podobný... Mikrofon mám nějaký Trust ještě se sluchátkama dohromady asi za 150... a repráky mám 5.1 - Logitech X-530. Takže já se ptám vyplatí se mi cenově ten ASUS ? Když už vím, že zvuk to má perfektní ? uznávám, že soused je trochu blázen do zvuku... Ale mě ta karta prostě zlákala... A to jsem si myslel, že moje základní deska má dobrou zvukovku Popřípadě jakoukoliv jinou do 2k... A jinak nevím, jak to napájí... Protože píší, že se to napájí tím, jak se dříve napájeli disketovky... A já, když jsem se díval na svůj zdroj (Seasonic S12II bronze), tak nic takového nemá... Jak se to tedy napájí ?
Děkuji za rady

+ ještě potřebuju do toho zapojit přední panely na casu (zalman z11 plus...) Tak jestli to pojede...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: Karta do 2k (PCi 1.0)

Příspěvek od Ajťák »

jestli tim budeš krmit Logitech X-530, tak si ušetři peníze za vyhazování peněz z okna.

na napájení si můžeš koupit redukci z molexu
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

Takže dle tvého názoru jakou ?
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

dle mého názoru v prvé řadě vyměnit repro

například za tohle
http://kytary.cz/alesis-m1-active-mk-ii/HN081359/

nebo lépe za pasivní variantu a k ní koupit nějaký slušný bazarový zesilovač
http://kytary.cz/alesis-monitor-one-mkii/HN108567/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... azur-340a/

ale dle zdejších odboníků ti tam budou chybět basy a fyzický vjem, proto by sis měl raději koupit nějaké sloupové TVM s 12" basákem a objemem půlky tvého pokoje, které ti budou dunět až ti budou uši skákat, pak to bude ten pravý audiofilský zážitek.

případně je nutností pokud máš pokoj tak cca 8 m2 nesymetricky zastavěný nábytkem tak do 4-6m2 koupit dva výkonné subwoofery, protože jinak ti při poslechu nebude basová kytara odhrnovat koberec a rozechvívat bránici a to není to pravé ořechové.

další věc je ta, že interní zvukovka je obecně nahovno, i když by měla sebelepší parametry a opravdu dobře hrála, tak základním a nejdůležitějšm prvkem jiné zvukovky, než té co je na desce je eliminace EMI (které je v PC prostě extrémní, to vůbec neni vhodné prostředí pro jakýkoli analogový převodník), což teď nevnímáš, ale u beden jako jsou ty alesis už by tě to mohlo začít srát, takže jediné řešení je externí DAC.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

je pravda že k těm reprákům je taková zvukovka lehce zbytečná, obzvlášť tak drahá. Ale jestli ji vážně chceš, tak vem http://pocitace.aukro.cz/asus-xonar-dg-i2949386946.html a máš vystaráno

u slušně uděláných interních zvukovek tě nemusí EMI trápit ani u lepších reproduktorů
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

já s tim nesouhlasim, zvukovku je prostě třeba vyndat ven, na opravdu dobrém repro jsou obrovské rozdíly i mezi jednotlivými převodníky a slyšel sem interní zvukovku a ty různý šumy tam byly taky, je fakt že to nebyl model za 5000, ale já bych to prostě neriskoval.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

není to žádné drama, občas se to stane, ale taky za to třeba nemůže uplně zvukovka. Každopádně šumy tam způsobí spíš něco jiného, jako šumící operační zesilovače a podobně. U jaké zvukovky jsi to prosimtě pozoroval?

ale navíc slušná 5.1 zvukovka za ty prachy prostě není ... a stereo taky jenom sporadicky
takže bych bral tu bazarovou asusku a problem solved :)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

to já nevim, já sem ten počítač neotevíral

ale troufám si tvrdit, že rozdíl mezi tou zvukovkou na aukro a bazarovým CDplayerem například denon, který měl katalogovou cenu řekněme 20 tisíc je 10 let starý a dá se koupit tak za 1500 bude obrovský. Samozřejmně v kombinaci s odpovídajícím zesilovačem, signálovými a repro kabely.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

rozdíl tam samozřejmě bude, ale CD player nepotřebuje a za ty prachy je to dobrá koupě k jeho reproduktorům a na jeho účely momentálně.

Do budoucna bych pak taky doporučil spíš pořešit zvuk cestou kvalitního sterea, ale to jsou srandičky za 10k a nemyslím si že by tolik chtěl momentálně investovat, ale třeba v budoucnu :) když jej lepší zvukový zážitek nadchne.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

však jo, ale já bych nejprve řešil repro/zesilovač a až potom dac.

obecně, když tady čtu jak tu má někdo sluchátka za 500, a k tomu si koupil za 2500 zvukovku a popisuje jak se uplně mega zlepšil zvuk, tak jenom kroutím hlavou.
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

oukej... Tak díky moc rady... Ovšem nové repro, na to fakt nemám... :D Jsem rád za todle :))
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak našetřit :) nebo příští vánoce od ježíška

nebo si kup tu z aukro za 400, ale já si nějak nejsem jist, že to ze zvukem co leze z tech plasťáků cokoli udělá.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“