Zaciatok s programovanim

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
TricKeR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zaciatok s programovanim

Příspěvek od TricKeR »

Caute.

Robim s pocitacmi uz asi od 10 rokov (teraz 23) vystudoval som strednu zameranu na IT a PC su stale moje konicky.
Bohuzial nikdy ma programovanie netahalo ale kedze uz chodim do prace so zameranim na IT, nie je to ono co som vzdy chcel. Zistujem totizto ze s tym programovanim sa da dosiahnut viac a preto by som chcel s tym zacat.
Preto sa chcem spytat, ako a scim mam zacat. Naco sa zamerat a co na tom prog. pochopit.
Necehl som naschval citat na nete literaturu lebo clovek co programuje a ma skusenosti mi vie poradit lepsie ako knizka, ktora bola neviem kedy napisana.
Xeigen
Nováček
Nováček

Re: Zaciatok s programovanim

Příspěvek od Xeigen »

No ides na to presne od konca :D... Co si myslís že niekto ti bude vysvetlovat aky je rozdiel medzi funkciou a precedúrou ? Zacni knihami, hocijakymi pre zaciatocníkov. Základy treba nabrat teoretické, potom už len programuješ a konzultuješ problémy/nejastnosti. Aktuálnosti kníh sa neboj, príkazy sú tie isté stále....
TricKeR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TricKeR »

super :) a vies mi aj niejaku knihu odporucit ? ci to je teoreticky jedno ?
Xeigen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xeigen »

Na začiatok by som ja osobne začal s niečim na tému Základov Algoritmov/programovania, Algoritmizačné úlohy. Další krok je ujasnienie v čom chces vlastne programovat, tj vybrat si programovací si jazyk ktorému by si sa chcel venovat a postupne prejdeš na jeho základné príkazy/štrutkúru. V kazdom prípade ti garantujem, či budes chcieť alebo nie, postupne sa dopracuješ k stavu, že sa budeš učit tých jazykov viacero.

Kníh je mnoho. Behni do kníhkupectva, určite toho najdeš vela (je aj možnosť samozrejme aj stiahnut knihy v pdf forme, ale papier je papier. Aspon pre mna). Dalšia možnosť ucit sa online. Je XY stránok zameraných na špecifické programovacie jazyky (HTML, C++, Visual Basic, Pascal, Prolog, SQL... ). Je toho naozaj vela.

Napr:

Kód: Vybrat vše

http://www.zdrojak.sk/
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“