Výběr case
Moderátor: L4mka
- rakan
- Nováček

-
Re: Výběr case
a co toto:
AMEI AM-C2001 maji v alfe
LC Power 1370Wmi zde ty to chtelo sehnat bez zdroje, at nepriplacis za neco, co mas. Nejsem si jisty, zda tam narves 2x3.5″, zase je mala
Streacom (F1C, F7C, FC8), to uz je drazsi, urcite maji typy s 1x2.5″ + 1x3.5″, ale 2x3.5″ netusim
AMEI AM-C2001 maji v alfe
LC Power 1370Wmi zde ty to chtelo sehnat bez zdroje, at nepriplacis za neco, co mas. Nejsem si jisty, zda tam narves 2x3.5″, zase je mala
Streacom (F1C, F7C, FC8), to uz je drazsi, urcite maji typy s 1x2.5″ + 1x3.5″, ale 2x3.5″ netusim
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Diky za odkazy, Streacom jsou pěkně mastny, co jsem našel na 2x3,5´´ tak je u nas k sehnani za destiku, to už bych raděj vzal case za pětistovku, prodal ty dva HDD a koupil misto toho jeden větší
asi to bude nejrozumnější.
Ještě mě napadla jedna varianta a to koupit prostě co nejmenší case - dát tam jen systémové 2,5´´ SSD a HDD dát do nějakého rámečku pro disky a píchnout je na router, ale nejsem si pak jistej jestli by to zvladalo FULL HD filmy... Mám nataženou Glan, ale nevím jak rychlé by mohli být ty disk po síti.
Ještě mě napadla jedna varianta a to koupit prostě co nejmenší case - dát tam jen systémové 2,5´´ SSD a HDD dát do nějakého rámečku pro disky a píchnout je na router, ale nejsem si pak jistej jestli by to zvladalo FULL HD filmy... Mám nataženou Glan, ale nevím jak rychlé by mohli být ty disk po síti.
- neo99
- Červená karta

-
To spíš si ten disk dej do rámečku (boxu) a připoj ho přes usb nebo raději eS-ATA nebo si vyved kabel i s napájením ven do nějakého boxu pro ext. disky to bude nejlevnější.
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Když už bych řešil disk přez nějaký box, tak bych ho chtěl připojit do sítě aby se na něj mohlo ze všech PC... ale mám obavy aby to full hd zvladalo... nemam s tim žádné zkušenosti 
- neo99
- Červená karta

-
do sítě jako sítový disk (tedy NAS?), to bude zvládat pokud vím přes Wifi nebo kabelem přes Glan určitě také
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Něco na tento zpusob : http://www.czc.cz/wd-my-book-live-1tb-c ... 079=sRJ-45
Videl jsem občas někdy někdo prodavat rámečky s RJ45 tak snad by se mi to povedlo sehnat..
Videl jsem občas někdy někdo prodavat rámečky s RJ45 tak snad by se mi to povedlo sehnat..
- Maxtor
- Začátečník

-
Ty beres drogy... nebo hodne chlastas..? kde mas skrin se zdrojem.. podobne stupidni vylevy jsi laskave nech na doma ano..? nehlede na to, ze tady hulakas o 1400,- a hned pod to strcis svj tip za 1800,-..? Odkud jsi prosimte priletel..?neo99 píše:Jako dobry no ale proc mu tam cpes skrin se zdrojem, kdyz psal ze ho má. Asi nebude platit zbytečně za věc co má už doma. Jinak Lian-Li je pěkná, ale myslím si ze nebude ochoten investovat do té skříně víc jak 1000 Kč
No pokud by jsi to přeci jen zvážil tak od těch 1400 výš jsou už pěkné kousky ale (asi se to vyplatí
Tahle z těch dražších ale fakticky kvalitní pro HTPC od Silverstone (můj favorit) http://www.alza.cz/silverstone-sst-ml03 ... .htm#popis.
A jinak tedy ano.. taky ti budu radit, kdyz je pro tebe skrin za 1500,- draha, aby jsi sel a koupil si skrin za litr a za dalsi litr nebo nejlepe dva poridil externi box..
------------
Vzhledem k tomu, ze rozumna case (slusny nejen material, ale i rozumny zpracovani, tedy zadny bordel po ustipanych nytech apod.) stoji od tech 2k.. rozumnou mATX skrin koupis kolem 2-2,5, vetsi rekneme do 3k.. neni potreba nejak vice hrotit.. 1400 v ITX platforme mi nepripada jako neco, co by cloveka melo zruinovat.. HTPC neupgradujes kazdy pul rok, takze si myslim, ze 500 navic neni takova tragedie.. jeden vecer nekde u piva..
V kazdem pripade se zeptam i na druhou vec.. par lidi ti sem tedy postlo krome casekingu vsechno, co je na CZ shopech po zaskrtnuti volby mITX k videni.. opravdu to za tebe musi delat lidi nekde na foru..? je problem ty shopy proklikat sam..? zadnou radu jsi zde totiz nedostal.. napoveda, ze mas brat slusnou skrin byla evidntne smetena ze stolu.. v cem chces tedy radit.. levne skrine stojej vsechny za ho*no.. takze pokud nejaka splnuje tve pozadavky.. tedy dve int. 3,5" pozice, tak ji kup..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne ned 20. led 2013, 14:16, celkem upraveno 2 x.
- neo99
- Červená karta

-
Něco takového třeba http://www.okcomputers.cz/zbozi/sleva-netgear-sc101/WenzelLAH píše:Něco na tento zpusob : http://www.czc.cz/wd-my-book-live-1tb-c ... 079=sRJ-45
nebo NAs je o trosinku drazsi http://www.okcomputers.cz/zbozi/icy-box ... 310/#popis
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Maxtor píše:V kazdem pripade se zeptam i na druhou vec.. par lidi ti sem tedy postlo krome casekingu vsechno, co je na CZ shopech po zaskrtnuti volby mITX k videni.. opravdu to za tebe musi delat lidi nekde na foru..? je problem ty shopy proklikat sam..? zadnou radu jsi zde totiz nedostal.. napoveda, ze mas brat slusnou skrin byla evidntne smetena ze stolu.. v cem chces tedy radit.. levne skrine stojej vsechny za ho*no.. takze pokud nejaka splnuje tve pozadavky.. tedy dve int. 3,5" pozice, tak ji kup..
Kdyby sis přecet všechny moje posty co jsem u výberu case psal, tak by si se dočet že jsem si prošel CZC, Alfa, Alza... takže by sis moh tyto tvoje výlevy nechat od cesty, sháním spíš nějaký speciální e-shop, nebo něco méně známého co by odpovídalo mojem požadavkům, případně jsem doufal že někdo napíše zkušenost s nějakou Case, která je dělaná pro jeden 3,5´´ , ale po nějakých upravách se dají dát dva disky.
Jinak jestli budou u te Case tenké plechy mi nevadí, chci ji vylepit případně tlumící hmotou a ta je odstatečně zpevní, jde mi především o co nejmenší rozměry pro moje potřeby. Bude schovaná pod TV, takze stejně na ni nebude vidět...
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Uf, budu to muset celé nějak pořešit a prostě asi nějakou case zkusit a případně ji poupravit.
Všem děkuji prozatím za rady a ochotu
Případně pak dám vědět jak to dopadlo...
Všem děkuji prozatím za rady a ochotu
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Musíš spraviť niekde kompromis (či "prekusneš" väčšiu case alebo radšej budeš používať tú 3,5" externe)...osobne by som radšej dal/zobral malú case (pokiaľ nepotrebuješ PCI slot, tak napr. Antec ISK 300/310) a hdd vymenil za 2,5" alebo tu 3,5" riešil externe.
Čo tak Silverstone SST-FT03B Mini
Čo tak Silverstone SST-FT03B Mini
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vidím to tak, že prodám ten 2Tb a 1Tb HDD a koupím místo toho nový 3Tb, aspon to bude pohodlnější a i o pár W menší spotřeba bude.
Ten Silverstone je moc velky, ten by se mi nevešel do poličky pod TV
PCI ani nic jiného nepotřebuju, CPU je na desce, chladiče jsou malé, napajení přez PICO PSU, takže potřebuju opravdu co nejmenší case...
Ten Silverstone je moc velky, ten by se mi nevešel do poličky pod TV
- neo99
- Červená karta

-
Tak jsem našel ještě tuhle malou uzpůsobenou přímo pro Pico zdroj, je dost malá na stolek pod TV? http://www.alza.cz/mini-box-com-m350-d349218.htm#popis
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na tu jsem taky koukal, ta by byla co do velikosti paradní
Ta by ale přicházela v úvahu pouze kdybych vyřešil HDD v externím boxu pro přístup ze sítě...
Hodně se mi libi toto : http://aukro.cz/mini-itx-case-bedna-car ... 61961.html
Ale do toho narvu jen to jedno SSD... ostatní by se muselo řešit přez Lan...
Hodně se mi libi toto : http://aukro.cz/mini-itx-case-bedna-car ... 61961.html
Ale do toho narvu jen to jedno SSD... ostatní by se muselo řešit přez Lan...
- neo99
- Červená karta

-
no ta je zajímavá a jednoduchá, proste box tak akorát no za tu cenu docela dobré. Tak k tomu náky levný box s LAN portem a máš to.
Jinak WD externí disk 3TB v boxu s LAN portem stojí 4200 Kč (na alfa.cz)
Jinak WD externí disk 3TB v boxu s LAN portem stojí 4200 Kč (na alfa.cz)
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Právě to se mi na tom libí, velice jednoduché, funkční, zádné světylka to na sobě nemá, jen tlačítko power. Možná bych si na to zezadu dodělal ještě reset pro jistotu...
Pořád ještě zvažuju, že bych si doma postavil nějaky maly server na Atomu, jako jsem už jednou měl. Byli tam HDD ze všech PC, takže v nich zustali pouze SSD. Eliminoval se tim hluk a po Glan běhalo všechno stejně rychle, jako kdybych ten hdd měl v pc. Měli na to přistup i kluci z protějšiho baráku, jenže když jsem se stěhoval od rodičů, tak jsem to zrušil, tedka se budu stěhovat zpátky, takže to možná znova postavim, uvidim ještě...
Pořád ještě zvažuju, že bych si doma postavil nějaky maly server na Atomu, jako jsem už jednou měl. Byli tam HDD ze všech PC, takže v nich zustali pouze SSD. Eliminoval se tim hluk a po Glan běhalo všechno stejně rychle, jako kdybych ten hdd měl v pc. Měli na to přistup i kluci z protějšiho baráku, jenže když jsem se stěhoval od rodičů, tak jsem to zrušil, tedka se budu stěhovat zpátky, takže to možná znova postavim, uvidim ještě...
- shelby_nr
- Čestný člen

-
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
DIky, na nabidku alphacool jsem uplně zapoměl 
- neo99
- Červená karta

-
A co tahle ta je dost malá a pěkná http://www.caseking.de/shop/catalog/Cas ... 18688.html
- Sykora
- Nováček

-
Ahoj,
vybírám pro moji novou sestavu skříň - Big Tower.
Sestava je následující:
Základní deska: ASUS P8Z77-V LK - Intel Z77
Operační paměť: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport
Pevný disk (systém): Crucial M4 128GB
Pevný disk (data): Seagate Barracuda - 2TB - 7200
Grafická karta: ASUS GTX680 TI-DC2T-2GD5
Procesor: Intel Core i7-3770K
Zdroj: Zdroj SEASONIC SS-650RM
Chladič CPU: Noctua NH-U12P SE2
Můžete mě prosím poradit jakou skříň? Předběžně jsem si vybral: FRACTAL Define XL Pearl Black, ale radši bych dal na vaše názory a zkušenosti. Rozpočet je mezi 3000-4000 Kč.
Děkuji
vybírám pro moji novou sestavu skříň - Big Tower.
Sestava je následující:
Základní deska: ASUS P8Z77-V LK - Intel Z77
Operační paměť: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport
Pevný disk (systém): Crucial M4 128GB
Pevný disk (data): Seagate Barracuda - 2TB - 7200
Grafická karta: ASUS GTX680 TI-DC2T-2GD5
Procesor: Intel Core i7-3770K
Zdroj: Zdroj SEASONIC SS-650RM
Chladič CPU: Noctua NH-U12P SE2
Můžete mě prosím poradit jakou skříň? Předběžně jsem si vybral: FRACTAL Define XL Pearl Black, ale radši bych dal na vaše názory a zkušenosti. Rozpočet je mezi 3000-4000 Kč.
Děkuji