problém s GTX 690 budu rád za každou radu
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- djpeca
- Nováček

-
problém s GTX 690 budu rád za každou radu
Včera jsem taktoval tuto grafiku v programu Evga a po spuštění 3dmark 2011 se mi v jednom testu grafika sekla, tak jsem dal reset a po resetu mi nenabíhal bios, jenom pípal, tak jsem musel vypnout pc natvrdo a potom bios naběhl a PC také, ale problém je v tom že mi ve windowsech ukazuje jenom jedno gpu, vůbec mi nenabíhá druhé. Přeinstaloval jsem windows, zloušel jsem staré a nové ovladaČe a pořád tam mám jenom 1 gpu. Od kámoše jsem si půjčil jinou gtx 690 a po prvním spuštění windows mi naběhli obě gpu a po restartu pc už i na ty druhý grafice nabíhalo jenom 1 gpu, tak nevím kde je problém, budu rád za každou radu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Butch
- Středně pokročilý

Re: problém s GTX 690 budu rád za každou radu
Jakej mas zdroj?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- djpeca
- Nováček

-
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Podle popisu jak se to stalo, atd, to vypadá že ti jedno GPU chcíplo, karta je ihmo vadná. Zkus jí ještě vyndat a znova zandat, profouknout slot vzduchem, atd. Ale spíš vadná karta.
- jack08
- Středně pokročilý

v Biosu máš SLI nastaveno?
- djpeca
- Nováček

-
V biosu nevím kde najdu sli, jsem to celý prohledal a nikde jsem sli nenašel, ale kdyť mě to normálně 3 měsíce fungovalo. Když zapojím konektor od monitoru do druhého vstupu tak mi normálně bios nabíhá a když začne nabíhat win tak se objeví logo win a windows nenaběhne, když monitor přehodím nazpátek tak windows normálně naběhne. Já si myslím že to musí být ovladačem a nebo biosem základovky. Protože je divné že jsem zapojil jinou gtx 690 a po prvním spuštění mi normálně naběhli obě jádra a po restartu pc už i na tyhle kartě naběhlo jenom 1 jádro.A když jsem na této kartě zapojil monitor na druhý výstup tak to dělalo to samé, jenom nabíhalo logo win a nic. Nechápu.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

V biosu se nic nenatavuje...
Tvoje karta je death.
Tvoje karta je death.
- pilarius
- Začátečník

Něco podobného mi jednou dělal overclock CPU, který byl jinak ale stabilní. Zkus hodit všechno na default.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- djpeca
- Nováček

-
A jakto že i ta druhá karta nenabíhá? Když jsem sní nic nedělal? Takže myslíte dát reklamovat?
- Butch
- Středně pokročilý

Zkusil bych tu tvoji kartu jeste nekde jinde. Co treba u toho kamose od kteryho jsis pujcil druhou 690tku?
Pokud i jeho jela na tvym compu blbe, tak to by byla velka nahoda ze by zrovna odesla i jeho...
Pokud i jeho jela na tvym compu blbe, tak to by byla velka nahoda ze by zrovna odesla i jeho...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Alfajk
- Začátečník

-
a zkus jinej pci-e slot,klidne i s min linkama...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- djpeca
- Nováček

-
Tak jsem přeinstaloval asi 4 krát windows a pořád nic, stejně mě to nedalo a nahrál jsem win 8 a v nich už grafika běží jak má. Vysvětlí mi to někdo? Že pod 7 jsem nemohl rozjet druhé jádro a pod win 8 jo?
- blaho
- Žlutá karta

-
Tak toto uz asi vysvetli iba jeho velicenstvy Schwanzerberg 
- Hladis
- Moderátor

Co takhle vzdy uvadet celou sestavu ? Dale nektery Keplery maj problem s nekterymi deskami a Biosy kdy se seknou ,takze problem muze byt jen v aktualizaci BIOSu. Ovladace taktez zkouset starsi a odstranovat pomoci Driver Sweeperu. Karta mrtva asi nebude kdyz to dela i druha odzkousena a pod Win8 je to v pohode.djpeca píše:Tak jsem přeinstaloval asi 4 krát windows a pořád nic, stejně mě to nedalo a nahrál jsem win 8 a v nich už grafika běží jak má. Vysvětlí mi to někdo? Že pod 7 jsem nemohl rozjet druhé jádro a pod win 8 jo?
- Loki5567
- Moderátor

Karta bude v pohodě, pokud mu pod Windows 8 jede, zkus nainstalovat nejnovější ovladače, než je začneš instalovat kompletně odstraň staré. Nemyslím že to bude BIOSem, protože kartu to detekuje dobře.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Je to ovladačem, měl jsem naprosto stejný problém. Odinstaluj všechen Nvidia SW, vyčisti registry, znova nainstaluj jinou verzi ovladačú, klidně i starší pokud najdeš. Pokud to nepomúže, znovu odinstaluj všechen Nvidia SW + SW kterým si kartu taktoval a dej tam jinou kartu než GTX690, nainstaluj ovladače, potom tu karty vyndej a nasaď GTX690, vše by mělo fungovat, nevim proč ale když se GTX 690 sekne(teda aspoň ta moje bývalá) a resetuješ PC, takty i napětí zustanou i po restartu. Momentálně mi to dělá i GTX 680 s přeflashnutym biosem, když koukám na napětí na GPU volt metrem karta se nepřepíná do 2D stavu a i po restartu zustává přetaktovaná. Veškerý detekční SW potom tento přetakt detekuje jako default, u tý GTX 680 jsem to napravil až reinstalem Windows pod tím přeflashnutým biosem. Zdá jako by ty ovladače měli nějakou možnost si ověřit, nebo nějak vidět co se děje s biosem, měl jsem tady i referenční GTX680 a na tu jsem chtěl flashnout unlocknutý bios, karta postla ale ve win artefakty, na stránkách výrobce jsem našel přímo bios pro toto PCB - karta opět postla ale ve windows artefakty, z nouze jsem flashnul originální bios avšak uplně stejný jako ten ze stránek výrobce a karta jela i s púvodními ovladači.
Aby sis to ověřil, vezmi kartu a vyzkoušej ji v jiném PC, uvidíš že budou fungovat obě GPU. V naprosto nejhorší variantě reinstalni Wokna.
Aby sis to ověřil, vezmi kartu a vyzkoušej ji v jiném PC, uvidíš že budou fungovat obě GPU. V naprosto nejhorší variantě reinstalni Wokna.
- MartinKasl
- Nováček

-
Dobrý den, mám stejný problém.Pořídil jsem si novou GTX 690 od Gigabyte místo mé starší GTX 590.590ka běžela normálně, v ovladačích byla vidět jako dvě grafiky ve SLi, ale po výměne za GTX 690 vidím v ovladačích už jen jednu kartu a jedno GPU.Nastavení SLi úplně chybí a je tam jen 3D surround a PhysX.Surround je deaktivovaný a PhysX jsem pro jistotu přehodil na CPU (Core i7 - 6 jader frekvenci nevím přesně protože netaktuji a frekvence neřeším ale je to jeden z top modelů) kartu jsem zkusil v jiném PC a tam normálně ukázala dvě jádra a SLi enabled jako ta předchozí 590ka u mě.GPU-Z mi v mém PC ukazuje GTX 690 jako jednu kartu a SLi ukazuje Disabled.Základní deska je Gigabyte G1.killer serie přesně je to G1.Sniper verze 1.0.Zkusil jsem flashnout nejnovější dostupný BIOS (verze F4A nebo tak nějak, byl to nejnovější BIOS na stránkách výrobce) ale nic to nezměnilo.Zkoušel jsem nejnovější ovladače, čistý reinstal ovladačů, pak jsem dokonce odebral ovladače a nahrál originální z CD dodaného ke grafice, ale stále žádná změna.Zkusil jsem instalaci čistých ovladačů bez 3D surround physX a těch dalších asi 3 serepetiček co se dají vypnout při instalaci, ale ani to nepomohlo.Odpojil jsem raidové pole se systémem a na jeden z magnetických disků (normálně používaný jen na data) jsem nahodil čistý systém včetně kompletního formátu disku --> instalace nových ovladačů --> karta ukazuje stále jedno jádro a žádnou SLi možnost, GPU-Z stále ukazuje SLi disabled.V BIOSu jsem hledal nějaké nastavení které by mohlo souviset s PCI-E sloty ale jediné co jsem našel jsou nastavení pro taktování, taktovat to nechci (přijde mi to zbytečné u High-Endu) a tak jsem jen zkontroloval všechny hodnoty a nenašel jsem nic co by vypadalo být špatně.Frekvence odpovídají, vše je aktivní a GTX 590 s tím nastavením jede jak má.Jsem z toho zoufalý, týden projíždím google a hledám jakékoliv zmínky o jakémkoliv problému s touhle kartou, ale v podstatě jediné alespoň trochu relevantní zmínky o téhle chybě jsou jen tady tyhle od Vás.Budu Vám moc vděčný za jakýkoliv nápad.Systém je Windows 7 64bit ultimate plně aktualizovaný, paměti jsou DDR3 6x4GB corsair na 1666MHz, krom grafiky nemám v žádném slotu nic jiného, zdroj je 1000W Silver Pro, systém běží na 2x 120GB OCZ vertex 3 v raidu (240GB) k tomu jsou ještě 2x 3TB WD a jednou 2TB Seagate (na kterém byl ten čistý systém.Deska má sice sloty jen PCI-E x16 verze 2.0 ale to má i druhý PC ve kterém grafika jede jak má, což vylučuje problém s PCI-E 3.0 který má grafika.Zkusil jsem postupně zapojit monitor do všech výstupů, zkusil jsem i jiný PCI-E slot a opět všechny kombinace výstupů, ale absolutně žádná změna.Při zátěži ve hrách je jedno jádro horké a druhé chladné takže SLi opravdu neběží což vylučuje "jen špatné zobrazení v ovladačích" furmark ukazuje také jen jedno jádro a výsledek ve 3D mark 11 odpovídá zhruba výkonu GTX 680.
- Vizi
- Začátečník

Windows 8 si zkoušel, je to pravděpodobně stejný problém, který měl kolega v první postu.MartinKasl píše:Dobrý den, mám stejný problém.
Jsou dvě možnosti buď je problém, jak už tu bylo zmíněno s ovladači samotné karty nebo druhé jádro je defektní a tedy karta má propojení vypnuté. Mě osobně se to stejné stalo u karty HD4870X2, která je založena na stejném principu, tedy dvě jádra na jednom PCB. U mně bohužel bylo jedno jádro vadné a karta běžela jen na výkonu jedné HD4870.
- MartinKasl
- Nováček

-
Tak to došlo až na výměnu desky a procesoru (jiný socket a hlavně jiný chipset).Problém je zjevně v chipsetu X58, grafika šlape jak má bez sebemenšího zaváhání.Co jsem tak koukal, tak nVidia vydala nějaký patch na X78 chipset a vzhledem k tomu, že se jedná o v podstatě skoro stejný chipset jako u X58 předpokládám, že se to týká všech Xkových chipsetů (budu rád za reakce majitelů desek s tímto chipsetem a GTX 690)Zkoušel jsem Windows XP, Windows 7 i Windows 8, ale nechytlo se to nikde, až teprve po výměně desky vše naskočilo v pořádku.Naštěstí mají desky stejný raid řadič takže mi zůstal původní systém, jen se natahly nové ovladače grafiky.Samotného mě překvapilo, že se to rozběhlo s původním systémem.Asi to není příliš užitečné zjištění, ale snad to někomu pomůže předejít takovýmhle smutným problémům.Na závažnosti problému ještě přidává fakt, že předchozí GTX 590 jsem musel reklamovat po té, co mi ovladače (297.XX) s nějakou chybou vytěžovaly grafiku na obou jádrech na maximum už na ploše Windows a ve hrách mi lezla přes 100 stupňů celsia na obou jádrech, takže to jádra nedaly.Po takovéhle závažné chybě, bych čekal že si nVidia lépe ohlídá kompatibilitu a spolehlivost obzvlášť u svých vlajkových lodí za desetitisíce korun.Mam sto chutí vrátit se k AMD 
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
pokud měls na desce poslední bios tak jedině vyměna desky a cpu .