maximální zvuk z PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Re: maximální zvuk z PC

Příspěvek od kolemjdoucí »

Jak jsem psal, poslouchám převážně elektronickou taneční hudbu, house, electro, hardstyle, apod...
Myslím, že tahle hudba nemá tolik detailů jako třeba rock, kde se mísí plno nástrojů. Ale za to je potřeba mít slušné basy, jinak ta hudba prostě nešlape :-)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Tak slušný basy poznáš množstvím gumy na závěsech reproduktorů. Tedy aspoň u většiny. Pokud to dá na dvoje holínky, budeš spokojený. :lol:

Teď vážně - Asi bych osobně vybíral mezi KRK, RCF Ayra a M-audio za tyhle peníze...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

já na to seru, nic si stahovat nebudu, upřímně řečeno asi sem myslel, že dynamika je něco jiného, nebo nevim, pokud tu někdo má dva masteringy, stejné věci kde je dynamika 8 a třeba 16 dB, tak mi to vypiště, já se to pokusím srovnat a pak řeknu jestli ta dynamika pro mne má vůbec význam.

už delší dobu zvažuju gramec, sem koukal, že vinyly jsou na tom obecně lépe, jenomže to je hrozná darda, kvalitní gramec tak 20 tisíc minimálně a k tomu ještě tak za 10 předzesilovač a to vše s nejasným výsledkem, nevim no.
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

DR 13 VS DR 9 by si snad mohol postrehnut http://www.dr.loudness-war.info/index.p ... order=desc a ak nie, asi by si sa mal zamysliet nad tym, ci je hifi ten spravny konicek ;)

Preco myslis, ze gramec bude na tom s dynamikou lepsie?
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

protože je tam většinou lepší dynamika než u CD

no ty Dire Straits sou hezký, ale tam ty skladby nejsou seřazený, tak jak vim že si vyberu, zrovna tu která má oříznutej rozsah vs tu která nemá?

a zkus mi najít něco současnýho, nahrávka tak rok cca 2005-2012, nemyslim remaster, ale prostě, aby to bylo nahraný, nově, ty starý nahrávky prostě tak dobře nezní.
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

Ajťák píše:protože je tam většinou lepší dynamika než u CD
Pretoze je tam iny mastering. S moznostami zaznamu to nema nic spolocne. Staci si to iste porovnat na LP a SACD - a je (vo vacsine pripadov) vymalovane.

Sorry, nemam cas hladat ti skladby, aby som ta o niecom presviedcal. Argumentov tu padlo dost. Spracuj si to ako chces :)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

:? však já nevim že ty se potřebuješ pořád handrkovat, to je jasné že tam je lepší dynamika protože je tam jiný mastering, já sem to akorát explicitně nevypisoval, protože sem věděl, že ty to budeš vědět.

jinak dobrý hifi ti přimárně odhalí kvalitu nahrávky jako takové, mastering a dynamický rozsah asi taky, ale to tom to ani přimárně není v HiFi.
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Ako vyzera sucastna produkcia audio zaznamov sere uz dost vela ludi. Mozete si to precitat napriklad tu:
http://www.audiodrom.cz/recenze/jak-to- ... -hell.html
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

A taky existuje sloupova reprosoustava s cenou do 10tis., ktera by mohla zahrat novackum (mne). Ve stredu si ji pojedu poslechnout.
http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... ubic-ii-f/
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

O vsech odkazech co posilas vim, presto si ty svedske QLN chci poslechnout - je na netu jen sama chvala na ne.
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

v poslechu ti nebráním,

pokud však v tom studiu budou mít například kef q500, nebo aegis evo, tak to s tím srovnej

jinak jestli chceš nový, tak si kup tohle
http://www.hifipartner.cz/Item.aspx?ID=5261

a hlavně si někam dojdi poslechnout tohle
http://www.audiotek.cz/product-12189-tannoy-reveal-6
http://www.audiotek.cz/product-12184-al ... or-one-mk2

tady je mají dokonce za 3800 :-D
http://www.club-music.cz/dj/studiove-mo ... sivni.html

možná budeš kulit voči, jak hrajou repráky za 4 resp 6 tisíc

jinak samá chvála na internetu je i repro typu woow, modecom, genius, nebo logitech, to však neznamená, že hrají dobře.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

jinak sem teď objevil plugin pro winamp, kde se dá stáhnout hlasitost a zvýraznit dynamika. čili vlastně není problém si tu dynamiku vytvořit dodatečně.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Vytvořit těžko, nasimulovat ano. Ale to jaksi nekoresponduje se snahou o věrnou reprodukci originálu.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak při masterignu zvýší celkovou hlasitost, takže se tam ta dynamika nevejde a jestliže celkovou hlasitost snížím a pomocí nějakých algoritmů navýším ty špičky do původního formátu, tak je to +-to samé.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Do původního "formátu" to nikdy nevrátíš, protože ty alogoritmy nemaj věštící kouli, aby věděly jak to původně bylo. Všechno je dopočítávaný, stejně jako když interpoluješ obrázek. Taky už neni tak hezkej.
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

Ajťák píše:tak při masterignu zvýší celkovou hlasitost, takže se tam ta dynamika nevejde a jestliže celkovou hlasitost snížím a pomocí nějakých algoritmů navýším ty špičky do původního formátu, tak je to +-to samé.
Zabudol si na najdolezitejsiu vec - ked zvysis hlasitost, cast signalu orezes. To, ze potom (uz na orezanej) nahravke naspat hlasitost znizis, neriesi vobec nic. Maximalne mozes algoritmom cosi vymysliet, ako to tam asi bolo.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak jasně že je to trochu něco jiného, ale je poměrně zajímavé měnit různé parametry a sledovat co to dělá se zvukem.

což je právě důvod proč bych chtěl srovnat dva mastery stejný nahrávky, abych mohl eposoudit jestli rozdíl mezi dynamikou třeba 8 dB a 16 dB je vůbec "statisticky významný"

stejně mi prostě připadá dynamika třeba 15-20 dB hrozně vysoká, při představě že poslouchám třeba 80 dB a najednou mi to vyskočí na 100 dB to musí bejt srašná šlupka.
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

Velky orchester (klasicka hudba) ma bezne dynamiku okolo 30 db.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

no právě, vážnou hudbu já nejsem schopen vůbec poslouchat, buť to neslyšim, nebo mi rezonujou okna
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“