SATA nastavení pro Win8 + WinXP v Asus F3Sc

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
handyman
Začátečník
Začátečník

SATA nastavení pro Win8 + WinXP v Asus F3Sc

Příspěvek od handyman »

--------- VATA -------------------

chtěl bych Vás požádat o pomoc s nastavením SATA v notebooku F3Sc:
http://www.alza.cz/asus-f3sc-ap199c-d80793.htm

V BIOSu je vidět disk, CD, RAM prostě všechno co tam (asi) má být. :-)

Jaký mám teda přesně problém:
V BIOSu pod položkou IDE je nastavení SATA buď Compatible nebo Enhanced. Chápu správně, že compatible = ATA a enhanced = SATA?

Původně byl laptop nastaven na enhanced, ale Windows nenaběhl (jen logo), byly předinstalovány Visty. Myslel jsem, že je to Windowsem, tak jsem spustil instalaci WinXP, ale taky to nešlo, nenašel disk, pak jsem přepnul na SATA - Compatible a jelo to, instalace WinXP. A od té doby jsem to neřešil.

Teď mám Dvojí systém WinXP a Win8 (jako hlavní je Win8) a přinejmenším osmička by měla SATA podporovat, ale když přepnu na Enhanced, tak nenaběhne jako předtím Visty (nenajde disk).

Můžete mi někdo poradit, kde je problém a co udělat aby disk jel v rozhraní SATA?

Jo a ještě jedna věc, včera jsem z netu stáhnul ovladače na SATA a nainstaloval jak do Win8 tak WinXP a taky nic (teda pokud to vůbec SATA driver je :-D )

http://www.general-files.com/download/g ... 8.zip.html

a pro xpéčko 32bit driver.

Díky moc!

------------- K VĚCI --------------------------

Chtěl bych používat Enhanced, asi se pak disk bude chovat rychleji, ne?
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: SATA nastavení pro Win8 + WinXP v Asus F3Sc

Příspěvek od Baneshee »

Pokud tam nemas nejaky SSD tak je to uplne jedno, rozdil vykonu bude nemeritelnej. Neres to a nech na compatible.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
handyman
Začátečník
Začátečník

Re: SATA nastavení pro Win8 + WinXP v Asus F3Sc

Příspěvek od handyman »

Ok. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“