BSOD při startu systému

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
ados.linka
Nováček
Nováček

BSOD při startu systému

Příspěvek od ados.linka »

Ahoj lidi, mám celkem zásadní problem se systémem.

Poskládál jsem sestavu:

Kód: Vybrat vše

AMD A6 5400k
MSI FM2 A75MA-E35
Kingston HyperX blu XMP 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz
Intel SSD 330 Series 60GB
Seagate Barracuda 7200.14 1.5TB
Seasonic SS-350ET F3
Instalace W7 (64bit) naprosto v pohodě - žádný problem. Nainstaluju drivery přiložené na DVD, updatnu je na nejnovější s pomocí Driver Scanneru 2013. Večer PC vypnu, ráno zapnu a při bootovací animaci na mě vyskočí BSOD (0x0000001E) :(
Pak se PC resetne, spustí se automatická oprava, která nic neopraví a W7 nabootují bez problému.
Toto se děje pouze pokud je PC déle vypnutý.

W7 jsem několikrát reinstalloval (i na HDD) a děje se stále to samé.
BIOS desky jsem flashnul na nějnovější.

Může mi, prosím, někdo poradit, co s tím?
Kalba222
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: BSOD při startu systému

Příspěvek od Kalba222 »

Pár měsíců zpět si u mě kamarád nechával ntb ať se mu na něj mrknu, při startu bsod. Tudíž jsem ntb přeinstaloval na čísté w7. ntb v pořádku fungoval, najel na plochu, nainstaloval jsem drivery > restart a bylo to tam znovu BSOD. Říkal jsem si, že to snad není možné, tak jsem provedl reinstal znovu, v pohodě jsem se dostal na plochu po nainstalování driverů zas ten stejný problém. Dali jsme ntb na reklamaci a bylo nám sděleno, že vadný byl disk.
ados.linka
Nováček
Nováček

Po ruzných zkouškách to vypadá na problém se základní deskou. Trochu jsem hledal na netu a nejsem jediný, kdo má problémy s touto deskou. Proto ji vracím a kupuji parametrově lepší od Asusu. Doufám, že muj problem bude tímto vyřešen.

edit: diskem to být nemůže, problém se projevuje i při instalaci systemu na jiný (nový) disk. A pokud připojim disk k jinému PC, tak se daný problém nevyskytuje. Každopádně uvidim, až přijde nová deska.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Podívej se do složky Windows\Minidump a pokud tam najdeš nějaké soubory, upni je na www.leteckaposta.cz
ados.linka
Nováček
Nováček

Desku jsem vyměnil za ASUS F2A85-M. Po nainstalování nejnovějších catalystů -> BSOD. Po odinstalování a nainstalování catalystů ze stránek Asusu je všechno v pohodě a PC nabíhá jak má.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“