Mám problém s notebookem (Dell Lat. E6430) - náhodně mi mrznou aplikace a pak i celý systém. Podrobněji vysvětlím níže.
W7 32b. Není pro mě problém si ho přeinstalovat, ale kvůli certifikátům a dalším blbostem se mi do toho nechce. Je součástí domény (firemní noťas).
K problému - několikrát za den mi zamrzne naprosto náhodná aplikace tak, že nejde žádným způsobem zavřít. Tím myslím žádným mě známým způsobem. Znáte to - zešedne, je tam nekonečné kolečko a je ve stavu "not responding". Neexistuje klíč k tomu u jaké aplikace se to stane ani kdy se to stane. Není mezi tím pravidelný interval. Dokonce ani ty aplikace nemají žádnou souvislost. Jednou je to outlook, podruhé internetový prohlížeč, pak zas SAP. Prostě úplně náhodné freezy. Jakmile se to stane, dá se pracovat se všemi doposud spuštěnými programy (až na ten jeden co zamrzl). Nedají se spouštět nové. Nedají se otevírat nové složky, ale dá se pracovat s doposud otevřenými. Při pokusu o restart se to zasekne u "logging off" - je nutný tvrdý restart, jinak se PC nevypne.
Myslel jsem, že to jsou paměti, ale nechal jsem na něm jet přes noc memtest a bez chyby. Ovladače i BIOS nejnovější ze stránek DELLu. SW na pozadí je pro celou firmu stejný, problém jsem zaznamenal jen já. Napadá vás nějaký troubleshooting krom obligátní reinstalace? Do té se mi fakt nechce.
Náhodné mrznutí aplikací
Moderátor: Loki5567
- kupkoid
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Náhodné mrznutí aplikací
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Náhodné mrznutí aplikací
Vadnej disk podle me
Projed ho pomalym testem na povrch v Hd-tune
Projed ho pomalym testem na povrch v Hd-tune
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- killerek
- Začátečník

-
Dell mel myslim pri bootu na vyber vlastni HW test. A ten disk vypada pravdepodobne.
- kupkoid
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Má vlastní HW test, ale ten nic neukázal. Běží mi ten test z HDTune (zatím hotovo cca 50% a bez chyby).
EDIT: HDTune nic nenašel
EDIT: HDTune nic nenašel
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1