Zčernání obrazovky
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Hejnak
- Začátečník

-
Zčernání obrazovky
Zdravím.
Poslední dobou mě počítač zlobí. Furt se mi vypíná obrazovka( zčerná, ale je zaplá), když monitor vypnu a zase zapnu, tak se rozsvítí. To se děje poslední dobou skoro furt. Koukám na film a monitor zčerná, přepnu z plochy do hry a monitor zčerná, zapínám počítač - monitor zřerná. Prostě pořád. Nevíte čím to je ? Grafikou, monitorem, přetaktovaným procesorem, kabelem RGB ?
Graf. karta: SAPPHIRE HD 7750
Procesor: AMD Athlon(tm) II X2 245 Processor 2,90 GHz přetaktovaný na 3,4 GHz
Zákl. deska: Asus M4N78 SE
Zdroj: Seasonic SS-400ET-F3 400W
Monitor: LG W2243S-PF
RAM: 3GB
Díky moc
Poslední dobou mě počítač zlobí. Furt se mi vypíná obrazovka( zčerná, ale je zaplá), když monitor vypnu a zase zapnu, tak se rozsvítí. To se děje poslední dobou skoro furt. Koukám na film a monitor zčerná, přepnu z plochy do hry a monitor zčerná, zapínám počítač - monitor zřerná. Prostě pořád. Nevíte čím to je ? Grafikou, monitorem, přetaktovaným procesorem, kabelem RGB ?
Graf. karta: SAPPHIRE HD 7750
Procesor: AMD Athlon(tm) II X2 245 Processor 2,90 GHz přetaktovaný na 3,4 GHz
Zákl. deska: Asus M4N78 SE
Zdroj: Seasonic SS-400ET-F3 400W
Monitor: LG W2243S-PF
RAM: 3GB
Díky moc
- Hladis
- Moderátor

Re: Zčernání obrazovky
To zcernani je navazane na nejakou cinnost nebo se to deje ciste nahodne ? Nahodne to muze byt kabelem. Pokud to dela pri specifickych ukonech ,tak to tipuju spis software/ovladac bordel v PC. Vyzkousej odinstalovat drivery a pouzij i Driver Sweeper.
- Hejnak
- Začátečník

-
Je to navázané na nějakou činnost. Když se hodím do hry, tak jako by to monitor nezvládl a zčernal a když vypnu a zapnu monitor, tak zase jde, ale nedělá to jenom při hře, ale i když zapínám počítač a má naběhnout plocha. Poslední dobou jsem často používal kabel od počítače do televize, takže jsem ho furt vyndaval. Může to být i tím.
Nemůže to být i třeba tím, že mám stále v kompu drivery od staré grafiky ? Zkusím je odinstalovat
Nemůže to být i třeba tím, že mám stále v kompu drivery od staré grafiky ? Zkusím je odinstalovat
- Hladis
- Moderátor

Hladis píše:Pokud to dela pri specifickych ukonech ,tak to tipuju spis software/ovladac bordel v PC. Vyzkousej odinstalovat drivery a pouzij i Driver Sweeper.
- Hejnak
- Začátečník

-
Odinstaloval jsem drivery, pročistil Driver Sweeperem a stále se to "vypíná"(zčernává)
- Hladis
- Moderátor

Tak vyzkousej v jinym PC pokud mas moznost nebo reklamace.
- Hejnak
- Začátečník

-
Je to monitorem, zkoušel jsem ho u kámoše a to samý. Vypíná se. 
- Jarda32
- Začátečník

Zdravím, mám podobný problém. Deska je starší, GK je AGP.
V průběhu práce se začal ztrácet signál do monitoru. PC šlo, monitor také, akorát nebylo mezi nimi spojení. Občas se to stalo při práci s PC, občas při bootování....jak kdy. Výměna kabelů jak D-SUB tak DVI nepomáhá.
Po restartu se dostanu do BIOSu, při bootování se signál opět ztratí, PC klasicky naběhne (je slyšet intro do Win). Někdy se dostanu do Windows, ale po chvíli se opět signál ztratí.
Nepomohla ani výměna jiného HDD, při instalaci nového OS instalace proběhla OK, po restartu opět chybuje.
Závada se nevyskytuje v nějaké konkrétní chvíli, ale vyskytuje se vždy.
Karta se nepřehřívá, ventilátory jsou OK.
Připojil jsem jiný monitor, závada přetrvává. Je to chybná grafika, nebo něco s deskou?
Děkuji za rady.
V průběhu práce se začal ztrácet signál do monitoru. PC šlo, monitor také, akorát nebylo mezi nimi spojení. Občas se to stalo při práci s PC, občas při bootování....jak kdy. Výměna kabelů jak D-SUB tak DVI nepomáhá.
Po restartu se dostanu do BIOSu, při bootování se signál opět ztratí, PC klasicky naběhne (je slyšet intro do Win). Někdy se dostanu do Windows, ale po chvíli se opět signál ztratí.
Nepomohla ani výměna jiného HDD, při instalaci nového OS instalace proběhla OK, po restartu opět chybuje.
Závada se nevyskytuje v nějaké konkrétní chvíli, ale vyskytuje se vždy.
Karta se nepřehřívá, ventilátory jsou OK.
Připojil jsem jiný monitor, závada přetrvává. Je to chybná grafika, nebo něco s deskou?
Děkuji za rady.
- Loki5567
- Moderátor

Podobný problém jsem taky řešil a byl problém v monitoru. 
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //