Editace pdf
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Editace pdf
Chtel bych se zeptat jestli by nekdo neporadil vhodny program pro editaci pdf souborů.Jedna se mi o to že bych potřeboval nascanovat nejaky text do pdf a ten potřebuju editovat.Nejake jsem už vyzkoušel ale kdyz udelam scan do pdf souboru a vlozim to do toho programu tak mne to napise ze nenalezl nic k editaci přitom je to normalní text.
Diky.
Diky.
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB
- Atapi
- Začátečník

Re: Editace pdf
To bereš normálně doma ze scanneru do pdf? Tam se to uloží jako obrázek, takže pokud to chceš v textový podobě, tak to jedině prohnat nějakým OCR programem, kde bude potřeba to stejně asi doopravit, nebo v menším množství to rovnou přepsat...
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano normalne doma nascanuju do pdf souboru a hodim to do toho programku.No jednou mne posilal znamy pdf soubor ktery taky vytvoril normalne nasanovanim do pdf a to normalne v tom samem programu slo upravit ale kdyz si to nascanuju ja doma tam mne to nejde a nevim proc.
Edit: na scaneru mam moznost jestli to ulozit jako jpeg nebo do pdf tak to davam rovnou do pdf takze by to nel byt obrazek ne?
Edit: na scaneru mam moznost jestli to ulozit jako jpeg nebo do pdf tak to davam rovnou do pdf takze by to nel byt obrazek ne?
- Atapi
- Začátečník

Ten scan bude jako obrázek vždy, jestli se dělá už sw pro scannery s ocr netuším, ale umí to třeba acrobat (full, reader ne), nebo zdarma je na to "pdf ocr" či jak se to jmenuje.
//teď koukám moje to údajně umí, ale nikdy jsem to nezkoušel, tak hledej něco jako ocr scanning, třeba to tam je...
//teď koukám moje to údajně umí, ale nikdy jsem to nezkoušel, tak hledej něco jako ocr scanning, třeba to tam je...
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Atapi
- Začátečník

Takhle, od začátku, to co naskenuješ, bude vždy obrázek, jedno jakej výstupní formát, ať už *.pdf nebo *.jpeg. Až potom to musíš přelouskat za pomocí nějakýho programu s tím OCR (zjednodušeně rozpoznávání znaků). Někdy to je už součást SW k tiskárně, pokud ne, tak si musíš pomoct sám, to v čem jsi to otevřel to vypsaný na slunečnici nemá (studovat se mi to detailně nechce
). Zdarma těch programů moc není, zkusil bych třeba tohle http://www.stahuj.centrum.cz/podnikani_ ... i/pdf-ocr/
Už si rozumíme?
Už si rozumíme?
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Janě rozumime ja si jenom myslel ze kdyz scanuju do pdf tak ze je to proste pdf a ne obrazek s priponou .pdf
Takze je mozne zeznamy co mne to posilal ma soft ke scaneru primo s tou funkci OCR a tim padem mi to slo pak editovat.On ma nejakou laserovou multifunkci Xerox a ja mam jen nejaky obyc Canon multifunkcku inkoustovou.
- Atapi
- Začátečník

Zrovna canon by to měl umět, teda aspoň to co mám já - MG5150 to napsaný má, ale tohle jsem nikdy nepotřeboval, takže netuším ani v jakým formátu to pak vyhodi...
//Stáhni si Canon MP navigator EX co nejnovější verzi a scanuj skrz to, tam stači zadat předtím jen "Text (OCR)" a pak uložit do PDF.
Ze stránek canonu, třeba pro moji tady http://www.canon.cz/Support/Consumer_Pr ... e=download
//Stáhni si Canon MP navigator EX co nejnovější verzi a scanuj skrz to, tam stači zadat předtím jen "Text (OCR)" a pak uložit do PDF.
Ze stránek canonu, třeba pro moji tady http://www.canon.cz/Support/Consumer_Pr ... e=download
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Poradíte, někdo, prosím, vhodný program, kterým lze do PDF/A, vytvořeného z DOC souboru MS Word 2010 vložit přílohy (DGN, PDF/A, TXT, ev. XML)?
Po uložení musí zůstat zachováno PDF/A (resp. nějaký jeho podtyp) pro pozdější podepsání elektronickým podpisem.
Optimálně, kdyby šlo přílohy přidat už ve fázi vytváření PDF/A z DOC (nyní dělám PDF/A-2b v PDFcreatoru 1.7.2, ale máme i licenci na PDFfactory Pro 5, s povolením downgradu na verzi 4).
Pořízení Adobe Acrobatu se zcela nebráním, ale kdyby bylo levnější řešení...
Po uložení musí zůstat zachováno PDF/A (resp. nějaký jeho podtyp) pro pozdější podepsání elektronickým podpisem.
Optimálně, kdyby šlo přílohy přidat už ve fázi vytváření PDF/A z DOC (nyní dělám PDF/A-2b v PDFcreatoru 1.7.2, ale máme i licenci na PDFfactory Pro 5, s povolením downgradu na verzi 4).
Pořízení Adobe Acrobatu se zcela nebráním, ale kdyby bylo levnější řešení...
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- Jey
- Středně pokročilý

Když jsem si nechal na zakázku na webtrhu vyplňovat nějaké formuláře v pdfku, tak jsem se pak ptal, čím, že to pán vyplňuje a edituje, protože práce to byla perfektní..
A bylo mi doporučeno (Adobe) Acrobat Indesign, což je tedy komerční produkt.
A bylo mi doporučeno (Adobe) Acrobat Indesign, což je tedy komerční produkt.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Dík za tip.
Mezitím jsem otestoval, pro svůj účel uznal za vhodný a objednal PDF-XChange 2012 Pro:
http://www.pdfxchange.cz/produkty/pdf-xchange-2012-pro
Doplňuji:
Už mám licenci. Dělá to co potřebuju (vkládání příloh do PDF).
PDF pak podepisujeme programem PDF Signer. Šlo by to určitě i tímto editorem, ale podepisující se svým kvalifikovaným osobním certifikátem je na jiném PC.
Mezitím jsem otestoval, pro svůj účel uznal za vhodný a objednal PDF-XChange 2012 Pro:
http://www.pdfxchange.cz/produkty/pdf-xchange-2012-pro
Doplňuji:
Už mám licenci. Dělá to co potřebuju (vkládání příloh do PDF).
PDF pak podepisujeme programem PDF Signer. Šlo by to určitě i tímto editorem, ale podepisující se svým kvalifikovaným osobním certifikátem je na jiném PC.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB