Kolize IP adresy / problem s PC ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Cigi
Začátečník
Začátečník

Kolize IP adresy / problem s PC ?

Příspěvek od Cigi »

Ahoj, mam takovy mensi problem:

Situace - sit cca 20 PC, pripojeny pres nejaky cisco (nevim typ, muzu dodat), adresy pridelovany z DHCP 192.168.1.100 a vic.. dale nejake tiskarny "natvrdo" v rozsahu 192.168.1.90 - 99.

Problem - na 1 PC (Win XP) se najednou zacla psat klasicka Win hlaska s kolidujici IP adresou. Ostatni PC v siti funguji bez problemu.

Vyzkouseno - oprava pripojeni ve win (ping pak treba chvili jde ale objevi se to po par vterinach znova a je to v pytli :-D ), nastaveni natvrdo nekolidujici IP, vymena sitovky, antivirovy scan... nic bohuzel nepomohlo a me dosly napady. Mate nekdo nejake??
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Kolize IP adresy / problem s PC ?

Příspěvek od Voracek »

v sítích se nevyznám ale já když sem měl doma 2 PC aještě neměl router a měl jenom jedno prřipojení (smlouvu jen na jedno PC) tak když sem zapnul oba dva PC kde byly zadany stejny IP adresy tak mi to taky psalo že se koliduji a pak sem si s tim začal hrat a když sem zmenil posledni cislo IP adresy tak mi to zase šlo ale pravděpodobně sem se někomu "naboural" na jeho připojení takže je možný že se ti někdo nacpal do sítě a žere ti net.....

Možná že je to uplná blbost ale nic jinýho mě nenapadá :D :D :D :D
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Nebude nakonec nakopnutý Win? Když si seš jistý že máš nastavenou nekolidující IP.

Zkuš ještě reset Winsock a sítě

netsh int ip reset c:\resetlog.txt
netsh winsock show catalog >> c:\wslog.txt
netsh winsock reset

a restart.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

Dekuji za reakce - nakonec pravdepodobne vyreseno - chyba byla ve switchi. :twisted:
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“