Path of Exile

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Saragar
Začátečník
Začátečník

Re: Path of Exile (slubne vyzerajuca diablovka)

Příspěvek od Saragar »

Tak zatím sem v 2. aktu a sem víc než spokojen. Obtížnost tak akorát a graficky je to celkem líbivé na F2P. Jinak před hraním se doporučuji vždy podívat na oficiální stránky hry. Třeba zrovna včera tam byl velký červený titulek, že servery jsou nestabilní a že probíhá řešení :P
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Ddos utok
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Tak sem to tez zkusil a nei to spatny. Jen skoda ze muj sarlej mi prijde spomaleny:)) asi to chce nejake pak zrychleni utoku a tak. Jeste sem trosku zmateny z tech lootu a vubec gearu pac je to uplne jinak nez sem zvykly. Kazdopadne az bude full urcite je nejakym halirem podporim. Sranda kamos to zacal hrat, prvni andaval na velke hlavy pak ubehl tyden a uz je z toho uplne hotovy. HO mam jako indikator dobre hry:)
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

GGG je pouze malá společnost má asi jen 20 zaměstnanců a nával hráčů při open betě několikanásobně převýšil jejich očekávání (momentálně kolem 70k ve špičce) proto servery začaly padat jak přezrálý jabka, ale už objednávaj další.
Navíc se také někdo pouští do jejich serverů skrze DDOS, pravděpodobně Blizzard.

Momentálně rozhodně nedoporučuju hrát ve špičce, to znamená večerní hodiny, protože jak sem psal, je to v té době šíleně přetížené a furt to padá a odpojuje.

Já třeba hraji dopoledne a odpoledne a nemám jediný zásek nebo odpojení i za několik hodin hraní.
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Broxik píše:Tak sem to tez zkusil a nei to spatny. Jen skoda ze muj sarlej mi prijde spomaleny:)) asi to chce nejake pak zrychleni utoku a tak. Jeste sem trosku zmateny z tech lootu a vubec gearu pac je to uplne jinak nez sem zvykly. Kazdopadne az bude full urcite je nejakym halirem podporim. Sranda kamos to zacal hrat, prvni andaval na velke hlavy pak ubehl tyden a uz je z toho uplne hotovy. HO mam jako indikator dobre hry:)
To že ze začátku hra vypadá pomalá je schválně, developeři se vyjádřili že nechtějí aby byl hráč demigod hned ze začátku, ale opravdu si připadal jako špinavý vyvrhel a poté se pomalu propracuješ nahoru do té kategorie kde jezdíš skrz davy mobů jak kombain.

Je ale hodně důležité nepodělat skill strom, pokud tam ty body naházíš blbě tak si za chvíli neškrtneš a budeš furt jezdit pohřebákem.
Saragar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Saragar »

Tak skill strom je tady udělán tak, že by ho člověk neměl "podělat". Je jen spoustu možností kam body zadat. Samozřejmě sou lepší a horší kombinace ale pokud má člověk alespoň představu co používat tak by to nemělo být tak hrozné.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

V US na východním pobřeží je cca -8 hod, takže u nás je to večer pěknej vopruz, jak se jim tam děcka vracej ze škol a dělaj 20000+ frontu. DDOS od Blizzardu je nějaká facebooková fáma? Tomu snad nevěříš. Nelze to vyvrátit, ale na netu je dostatek blbečků, aby něco podobného podnikali jen tak z nudy. Blizzard zatím v klidu nechává na vlastních fórech diskuse o PoE, tak leda Jay Wilson na pracáku z noťasu... chch, tomu nevěřím.

Marauder lvl 35 ACT3 normal, už se v práci dostavují abstinenční příznaky x) Pomalu přemýšlím, za kolik $ si koupit body na mikrotransakce, ať tvůrci mají na chleba. Po vizuálním prozkoumání větší části hry můžu říct, že grafika není hrozná nonstop, a že je občas i pěkná. Hlavně interiéry, dungeony, jeskyně, temno a ostré stíny - možná nerealistické, ale líbivé a jakožeoldschool .)

Na dost otravných věcí jsem si taky postupně zvykl. Hlavně "náročnější" ovládání melee, kdy je nutné kliknout přesně na potvoru jinak postava máchá do vzduchu, nebo běhá okolo, protože nepřátelé nemají gigantický hitbox - resp žádný hitbox. Rozmazlenci z D3 tohle obvykle nerozdýchají...

Obtížnost je docela vysoká - záleží asi na class a buildu - a nutí mě používat všechno co je po ruce. Aury, bufy, charge, cursy, potiony, synergie šutrů v socketech a neskákání do houfu nepřátel v pyramidě na konci ACT2 x) Plánuju bodrý 2hand mace one-shoot build kolem heavy strike, nebo podobného spellu (pokud dropne šutr). Vysoký crit, attack speed, life/mana leech a nějaké pasivní defence.

Snad budu mít dost many na shouty a cursy pro endurance charge a dost damage na healování z life leech. Už teď mě napadají 3 úplně jiné styly maraudera... zkusím, jestli mě hra dřív neomrzí.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

S tim padanim mohu potvrdit. PO 22he uz skoro nehratelne. Btw ja jedu ciste tanka tak doufam ze pak v pozdjesich fazich nebudu kolabovat z delky mlaceni moba. Ale tak mam sveho sarleje spise do party nez na solo hrani :-D
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Co je to sarlej?
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Saragar píše:Tak skill strom je tady udělán tak, že by ho člověk neměl "podělat". Je jen spoustu možností kam body zadat. Samozřejmě sou lepší a horší kombinace ale pokud má člověk alespoň představu co používat tak by to nemělo být tak hrozné.
No to rozhodně ne-e, skill strom je udělán tak aby se na něm daly dělat slušné buildy, ale je velice lehké to pokazit. Na normálu to zase tolik nevadí ale na vyšších úrovních ti natrhnou prdel jak nic pokud nemáš nějakej kvalitnější build.

Samozřejmostí jsou věci jako například nebrat zároveň + poškození pro jednoručáky i dvouručáky a pro palice i meče... musí se vybrat jen jedno a na to se pak soustředit jinak ti nezbydou body na důležitý věci jako život, mana, klíčový body a podobně..
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

hh to je nazev me postavy. Jinak je to templar. A puvod nicku hledej v sapkovskeho troj dilnem historickem fantasy nareturn, kdo su bozi bojivnici a nejaky latisnky nazev co mi vypadl.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Díky, mně šlo o postavu, myslel sem, že je to nějakej mně neznámej slang :) Templář mě láká taky, já zkusil Shadow, zatim lvl 28.
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

nehrál jsem to moc dlouho, ale moje postřehy:
inventář a velikost itemů = peklo. nic se tam nevejde, člověk se to snaží přeskládávat aby se tam toho vešlo víc, místo toho aby hrál.

skill tree: mám z něj smíšený pocity. přijde mi že drtivá většina skill tree přidává základní atribut. a nejsem si úplně jistej, ale přijde mi že je ten jeden velkej skill tree tak velkej, protože je sdílenej pro všechny classy. ale jak říkám, nemám to potvrzené, nezkoumal jsem to nijak blíž. ale to, že tam >50pct bodů = + 10 základního atributu mě docela zklamalo

ovládá se to docela blbě, ale nic co by byla velká překážka. prostě to chce dávat pozor kam člověk kliká.

armour vs. evasion: když jsem narazil na tohle, tak jsem to vypnul. musím pogooglit, co je asi tak lepší, jestli je něco lepší nebo co sakra.

určitě si to ještě zahraju... chce to aby tomu člověk věnoval víc času
Ahoj.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

hra na pvni pohled nevypada vubec spatne,bejt tu v roce 2005+- tak koukam s otevrenou hubou,ale je rok 2013 a standardy se trosku posunuli a nemyslim tim jen nejakou grafiku nebo animace...vzdyt pribeh jde napsat i stylem deniku ktery hned "vtahnou do deje" jenze tady se nic podobnyho nedeje,proc hrat hru,ktera ma(ano zamerne zminuju grafiku na prvnim miste,jako nejmin podstatnou) grafiku dost bidnou,bez jakyhokoliv pribehu,bez zabavnyho gameplaye levelenim postav pocinaje(ne,+3% one hand attack speed vazne nepoznate) a nudnou mechanikou "skill gemu" konce

ta hra nenabizi vubec nic,co by jsme tu jiz nemeli v lepsi podobe(ano,D2/1 je hodne srovnatelny ale navic mnohem lepsi)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Častá chyba co nováčci dělají: Není naprosto žádný rozdíl mezi jednotlivými postavami
Čarodějka je naprosto stejná jako třeba Stín
Jediný rozdíl mezi nima je místo ve stromě skillů na kterém začínají. Pokud se podíváte na strom z většího zoomu uvidíte tam umístěné všechny ostatní classy.
Tady vzniká obrovská volnost ve vytváření buildů.
Můžete například udělat barbariana který je primárně čaroděj a používá magii. Nebo čarodějku která je meele řezník a běhá s dvojručákem. Samozřejmě pokud chcete používat magii tak je lepší hrát za stína nebo čarodějku jelikož jejich umístění na stromě skillů začíná blíže u skillů pro magii a podobně.
Ale nic vám nebrání jít třeba se stínem do čarodějčiny části stromu a nabrat si tam mana skilly a podobně.

Ten strom ze začátku téměř v každém vyvolá negativní dojmy (včetně mě) ale po nějaké té chvilce hraní sem si uvědomil jak super ve skutečnosti je.
Pokud jste opravdu líní a nechce si vymýšlet vlastní build, nic vám nebrání jít na fórum a najít si nějaký už hotový.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

@Alfajk: Grafika po 100 hodinách není důležitá, jak sám píšeš. Lidi, co mají rádi tenhle žánr si moc vybírat nemůžou... D3, nebo PoE. Torchlight je spíš takový nenáročný joke. Píšeš o nudných +3% attack speed a je to víceméně pravda, ale to platí s vyššíma lvl čím dál méně.

D3 má super nástup prvních 30 lvlů. Každou chvíli nové spelly. Pak nové runy ke starým spellům. Na 60+ už nic. Nulový postup. Postup v D3 se časem úplně zastaví, jak je těžší získat upgrade gearu. Mě je teda milejší vědět, že když mi nic nedropne, alespoň budu mít za nějaký čas +3% attack speed, nebo se dohrabu k +5% rezistům. Že mi levelují spelly a že z nepotřebného bordelu co padá si udělám materiál na +3% vylepšení toho, co mám.

Endgame PoE je pro mě zábavnější, než D3, protože ragdoll lítající kostřičky už se mi poněkud okoukaly. A jen tak BTW, grafika není finální, jedná se o betaverzi a plánují ji postupně vylepšovat. Ještě počkám, jestli se dá v tomhle GGG věřit.

Jen tak pro info, jediný solidní update od BliZzu za ten téměř rok byl patch 1.0.3., kdy upravily TUNY monster, jejich spellů, CD abilit u elit, damage... aby se to dalo rozumně hrát na infernu (ne IK od soul lasher packu přes celou obrazovku). Všechny ostatní "patche" typu paragon, infernal machine... to už mělo bejt 14 dní po vydání, když si lvl 60 stěžovali, jak zbytečný je propařený den, kdy nic nedropne.

ED: PvP v D3 mě třeba vůbec nezajímá, ale jak je možný, že všechno, co nejbohatší herní distributor s desítkami let vývoje Diablo série, je schopný po roce ohledně PvP vydat, skýtá jednu mapu, kde se oneshootujou duelující lidi? Sry, ale raději budu hrát hnusnou betu od 20ti buranů z balíkova na opačný straně zeměkoule.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Icy_DeaD »

Alfajk píše:hra na pvni pohled nevypada vubec spatne,bejt tu v roce 2005+- tak koukam s otevrenou hubou,ale je rok 2013 a standardy se trosku posunuli a nemyslim tim jen nejakou grafiku nebo animace...vzdyt pribeh jde napsat i stylem deniku ktery hned "vtahnou do deje" jenze tady se nic podobnyho nedeje,proc hrat hru,ktera ma(ano zamerne zminuju grafiku na prvnim miste,jako nejmin podstatnou) grafiku dost bidnou,bez jakyhokoliv pribehu,bez zabavnyho gameplaye levelenim postav pocinaje(ne,+3% one hand attack speed vazne nepoznate) a nudnou mechanikou "skill gemu" konce

ta hra nenabizi vubec nic,co by jsme tu jiz nemeli v lepsi podobe(ano,D2/1 je hodne srovnatelny ale navic mnohem lepsi)
Uz zase :D ja uz z nej nemuzu
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Jiste alfajku a proto to ted mraky lidi pari v bete jak pominuti. Toz ze tobe to nesedlo jeste neznamena ze se to nelibi jinym. Ja sem z toho systemu support gemu atdy naprosto u vytrzeni. Zadne debilni sbirani milionu jako v diablu aby sis udelal lepsi gem. Pekne si jej musis chozenim a zabijenim vylepsit. Samotne cachrovani z gearem. Tzn pres orby delat z normalu rare atd je taky paradni. Dodovani magic itemum stat navic. Rerol statu na itemu atd.. TOhle ze bylo prosim v diablu? Ja teda hral diablo II na zacatku asi mesic a nic takoveho nepamatuju:).

Jedinou mam vytku a to me fakt serou, ze to hazi BSODcka pri prechodu lokaci. Puvodne sem myslel ze mam nestabilni OC mel sem to na 4600 nicmene po snizeni na 4.2 na 1.2V s vodnikem to haze porad. Kdyz sem se ptal kamose tak tomu to nedela ale jeho znamemu taky... Tohle doufam fixnou brzy :).
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Kolik lidi znamena mraky?
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Peak 70.000 simultaneous players.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“