Tak to se omlouvám. Netušil jsem, že tyto "stickies" se mají používat i k řešení individuálních problémů.
Dovolil bych si ještě jeden dotaz. Snažil jsem se najít tento problém, ale nepodařilo se. Až to dořešíme, může to admin zamčít, promazat, smazat, to už nechám na vás kluci.
Dokoupil jsem si větrák na bočnici do své case CM Elite 430, která má jeden vlastní přední větrák. Tento přední větrák má klasickej 3-pin konektor, na kterým byla už z výroby redukce na molex, protože káblík s 3-pinem by nedosáhl na motherboard. Takže přední větrák mám připojen rovnou do zdroje tím molexem. Boční větrák, kterej jsem koupil ale takovou redukci neměl a mám ho připojen přímo do motherboard. Teď k problému.. Když zapnu PC, tak přední větrák jede pěkně potichoučku, točí necelých 800ot. Boční větrák ale jede (zbytečně) na max. otáčky a celkem nepříjemně řve. Toto samozřejmě zredukuju po naběhnutí systému ve Speedfanu, ale zajímalo mě, jestli je nějaký řešení, aby měl boční větrák zredukovaný otáčky už hned od zapnutí PC. Hledal jsem to v biosu, ale nenašel (možná jsem prostě noobík a poradíte kde to tam nastavím

). Nebo jestli je nějaký jiný řešení.. Uvítám každou radu. Na netu jsem našel něco, že jde na napájecí kábl větráku dodělat odpor, ale popravdě tomuto bych se rád vyhnul. Pájku sice mám a pájet umím, ale nechtěl bych zbytečně narušovat pěknou průhlednou bužírku a něco tam bastlit.
Omlouvám se za wall of text, neumím se v těchto věcech vyjadřovat jednoduše. Přes PC jsem spíš hobbysta, samouk, takže to možná vysvětluju zbytečně složitě pro někoho, kdo je profík.