Vysoka teplota AUXTIN

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Vysoka teplota AUXTIN

Příspěvek od _DAVE_ »

Hladis píše:JJ ty teploty uplne neber vazne. Muzes pro klid duse zkontrolovat teplotu napajeci kaskady a jizniho mustku ,hmatem a hned zjistis zda se o to spalis. U vetraku nevim. Piskat by nemel ale nemam moznost to slyset ,takze nelze takhle posoudit.

Mám problém který se týká brutálně vysokých teplot právě u položky AUXTIN. Je to 100-200C. Taky jsem to ignoroval, ale PC zcela náhodně lítá do modré smrti. Potíž je v tom, že jinde tady na fóru je informace že AUXTIN je teplota někde ve zdroji.

Prosím ví někdo s jistotou jak to vlastně je? Ostatní teploty jsou ok, v průběhu několika týdnů jsem už měnil desku + paměti. Teď běžel komp zcela bez probému měsíc a dnes modré smrti vždy po pár minutách hraní.

Zdroj je "bohužel" zatím to jediné co jsem neměnil. Mám Seasonic 400W.

Ta náhlá nestabilita mě dovádí k šílenství hlavně tím, že měsíc (po výměně desky) vše absolutně ok. Najednou toto. A po nějakém tom zkoumání jsem našel velmi vysoké teploty u AUXTIN.

Dík za jakoukoli radu.
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX3060 12GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: sestava do 23k max

Příspěvek od Hladis »

Spatna sekce na tyhle dotazy.

AUXTIN ukazuje vetsinou kraviny. Co jsem nasel
Firstly will give you knowledge about AUXTIN. AUXTIN (w83627dhg pin102), the input of temperature sensor 3. It is always used for temperature sensing. On board, it used for auxiliary zone temp sensor, my knowledge says, its placed either near OPT_TEMP2 2-pin header which is near SATA ports or otherwise its placed near the Winbond W83627DHG Super IO chip which is close to PCI-E #3 slot (farthest blue slot from CPU). And what you getting is a bogus sensor unconnected to anything. Just ignore it.
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

Čistě pro informaci, přímo na podpoře CPUID mi odepsali, že se jedná o nějaké z podpůrných čidel na desce v chipsetu.
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX3060 12GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

Hladis - To přesuň do nového s názvem "AUXTIN teploty" - třeba se to bude někomu hodit.

Hladis// Presunuto a vytvoreno vlastni tema
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“