Rozehřání FPS

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
sanecektom
Nováček
Nováček

Rozehřání FPS

Příspěvek od sanecektom »

Ahoj
Moje sestava je i5 2320, 2x4GB Corsair ram, GTX 560(bez Ti) od Gigabyte, Windows 7 ultimate 64bit.
Nevíte čim by mohlo bejt to že když hraju například hru Batman Arkham city tak první hodinu hraní hra stojí na 30ti FPS(v náročnejch scénach už se to pak škube) a po hodine hraní bez zásahu do nastavení začne hra lítat kolem 45 FPS a vše jede ok. To vypadá jak kdyby se to muselo nejdřív rozehřát což mi přijde ale nesmysl ne? :D
Nebo například v Crysis 2 to je ješte náky divnější, tam mi stojí FPS na 30ti i když mam všechno nastavení grafiky na minimum, když to pak změnim všechno na maximum FPS se ani nehne a furt je 30(nomálně by měl být v FPS propastný rozdíl) jakoby to nějak vůbec nereagovalo...
Tak ted nevim jestli si mam kupovat nějakou další hru aby mi to zas nedělalo todle, jinak PC sem si stavěl sám
Děkuji za odpověd
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Rozehřání FPS

Příspěvek od Alfajk »

bug batmana,tam me to delalo hodne,ale obcas me to dela treba v Diablo 3 i ted,ale jen v urcitejch mistech,proste klesne vytizeni grafiky a lockne se to na 30 fps

co s tim? no,trosku pomohlo nastavit rezim jednoho monitoru a maximalni vykon pres drivery + v biosu zakazat setrici funkce procesoru
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
sanecektom
Nováček
Nováček

ted si nejsem jistej jestli je náká taková možnost v driveru na grafiku jako to nastavení max výkonu(sem ted ne na mym pc) ale že se mi to děje hned po zapnutí pc třeba kdy by grafika neměla bejt po čem vytížená
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

stahni si afterburner a sleduj takty v realtime,obcas nejede na plnej vykon,tomu pomuze to nastaveni v driverech,rezim napajeni (maximum performance,nebo tak nejak)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
sanecektom
Nováček
Nováček

no no uvidim teda no až se dostanu na můj pc tak se sem zas vozvu
sanecektom
Nováček
Nováček

jak nastavim v driverech plnej vykon?