maximální zvuk z PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Re: maximální zvuk z PC

Příspěvek od kolemjdoucí »

Zabrousím sem ještě s dotazem. Repro mám již vyřešeno, ale trápí mě zvuková karta.
Mám 5.1 repro a Asus Xonar DX/XD. Ovšem při přehrávání je zvuk velmi nekvalitní, hraje to jako když reproduktory pustíte přes hranu, když nestíhají, chrčí to, praská. Když v systému snížím hlasitost o víc než polovinu, zvuk je fajn, ale samozřejmě to hraje moc potichu. Zkoušel jsem přímo v natavení zvukovky »mixer« snížit hlasitosti, ale buďto to hraje dobře, ale tiše, nebo nahlas, ale s chrčením. Mám k tomu ovšem připojeny jen dva přední reproduktory, zadní ne. Může být problém v tom?
Snad jsem to nepopsal moc zmatečně a někdo mi tu poradí.
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

Takle ti nikdo neporadi.Co to je za repraky,jak to mas zapojeny ? To budou nejaky aktivni primo do zvukovky ne?
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

To problem byt nemuze. Hledej v SW nebo poskozeni repro.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Zapojený to je bych řekl dobře, ve zvukovce jeden jack v subwoofer center, druhý ve front, a v repro dva cinche na odpovídající vstupy.
Špatný repro to taky nebude, ptz když to připojím třeba k mobilu, tak to hraje normálně.
Připadá mi, že je nějaký výstup jakoby vyhnaný na Max, proto to chrci, ale v sortwaru jsem to zkoušel upravit ale nic se neděje. Divný je, že když přepnu zvuk do sluchátek, tak taky hrajou blbě. Mám strach, že ta zvukovka je špatná.
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

Nechapu proc nenapises co to je za repro.Bud je spatna zvukovka nebo ti to chyta nejaky ruseni,coz je velmi pravdepodobny.
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Je to genius 5.1.4000, ale nemám tam původní satelity, ale dva přední repráky z věže. Nicméně bylo to zapojený s tou samou sestavou doteď, a hrálo to. Teď ne. Mezi tím bylo pc v servise a měnily mě hdd, od té doby to nejede. Bohužel prodejce má otevřeno až v pondělí, tak se snažím to rozjet sám, ale zatím marně. :(
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Jelikoze se tema jmenuje "maximalni zvuk z PC" a to Genius neni, napisu jen, ze jsem dnes slysel Dynavoice DF5 a jdu do nich. Po dlouhe dobe jsem slysel metal tak jak ho znam zhruba ze sluchatek. Extremni styly a smery :-), na nich zni fajn. Nepisu suprove, protoze vedle pan poslouchal Aurum Cantus (depesaky z gramce) a to bylo uplne jine kafe, ale tyhle DF5 mne prijdou jako nejlepsi mozne reseni za 13 tis.
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

no mě by jenom zajímalo, jestli by je nepřehrály třeba tyhle AE za 6 klacků
http://elektro.bazos.cz/inzerat/2122050 ... -EVO-3.php

nebo se plácni přes kapsu a kup si tohle
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... o-8-orech/

mně se zdá prostě tahle kategore sloupů do 30k celkem naprd. jestli máš do 10m2, tak bych asi rači vzal regály.

tady mají k poslechu třeba Q300
http://hifipartner.cz/Item.aspx?ID=6164
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

ty AE jsou pro me daleko (olomouc) - pojedu tam 200km, poslechnu a pojedu treba 200km bez beden (1,8T benzin co zere 8l/100). Navic odstin se mi totalne nehodi do obejvaku (20m). Mordaunt krasny, ale uz nad moje moznosti...
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

a kef Q300?

navíc v tomhle studiu hifipartner mají v poslechovce více různých beden, které se vejdou do tvého rozpočtu, tak by si toho moh vyzkoušet víc.

třeba na metáááál by nemusely byt vůbec špatné tyhle
http://hifipartner.cz/Item.aspx?ID=5263

ale ty si chtěl zase ten přední bassreflex, tak kup ty co sis vybral, důležitý, že se líbí tobě.

mně se akorát moc nepozdává, že když už si byl v tom studiu, tak sis neposlech cokoli konkurenčního z podobné cenové relace, aby si to člověk nemohl porovnat třeba s Acoustic Energy, KEF, Wharfy, Mordaunt, ELAC, nebo cokoli dalšího.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

ještě sem koukal na ty dynavoice DF5 a trošku se člověk musí pousmát nad těmi jejich udávanými parametry, to vlastně není klasické třípásmo, ale dvoupásmo se dvěma výškami a přitom tam udávají odezvu od 28 Hz (zdůrazňuji, že to je evidentně dvoupásmo s totožným? zdvojenými středobasem v jedné akustické komoře), nicméně recenze jsou pozitivní a pokud si nepotrpíš na nějaký masivní bas, tak ti asi bude i takováhle dvoupásmovka v pohodě stačit.

případně připlatit a koupit klasické třípásmo (značené jako čtyřpásmo (opět 2x výška))
http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... voice-df6/

ono je vždy lepší pokud jsou ty repráky separované, i když se jedná třeba i o 2,5 pásmo, ale je to furt o ceně no.

docela by bylo zajímavé mrknout, jak vypadají ty jejich ozvučnice zevnitř. jestli mají někde nákresy.

ale ty parametry co tam udávají sou fakt k smíchu, to nemají ani repráky za půl milionu :-D
Citlivost: 94 dB
Kmitočtový rozsah: 25 - 32.000 Hz

jenom tak pro legraci Aurum Cantus V10F
Citlivost: 89 dB
Kmitočtový rozsah: 25 - 30.000 Hz

a mně se tady uživatelé smějí, když říkám, že vybírat repráky podle pásem (parametrů) je nesmysl.
logicky DF6 za 16 tisíc mají ve všem lepší parametry než AC V10F za 229 tisíc :-), takže si ty AC může koupit jenom snob :)

já sem prostě ještě neslyšel sloupy za 15-20k, které by hrály opravdu dobře, nadruhou stranu je třeba se podívat co máš za zesilovač a převodník, ale být tebou, tak bych ještě vyzkoušel ty kef Q300, jasně že budou mít při nižší hlasitosti ztrátu na basech oproti sloupům, ale zase je otázka, do jak velkého je budeš dávat prostoru.

jedno velké plus ale ty dynavoice mají, jsou opravdu ukrutně ošklivé, takže tam neplatíš ani korunu za design, což by mohlo značit dobrý poměr cena/zvuk.

jinak, aby si neměl to rozhodování takové lehké, tak přidám jednu méně pozitivní recenzi

Včera je měl ty Dynavoice DF6 puštěné ve studiu v HK a jelikož jsem si tam přišel pro mé nově vybrané repráčky a to tytok: AURUM CANTUS MELODY M-103
Ty DF6 nebyly rozehrané a výšky a spodek basů to mělo,ale vše mezi tím takový blivajs,třeba až se rozehrají a dají do větší místnosti to pošlape.
Na rockové věci to určitě půjde .

přesně takhle bych charakterizoval většinou sloupů cenovky cca 15k
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

ještě je zajímavá jedna věc, Aurum Cantus jsou myslím čínské bedny a dovážejí se do ČR, zato Xavian jsou české bedny a mají poměrně zajímavé množství exportu do číny :D , tady je názorně vidět, že každému se líbí jiný zvuk.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

a ještě pro zasmání další recenze

Ahoj.
Minulý víkend jsem měl půjčeny domu bedny Elac fs 247,rozehrané max. 5 hodin.Z jejich zvuku jsem byl naprosto unešen.Pro dobrý pocit jsem si zajel ještě v úterý poslechnout Aurum Cantu Melody M 103.Původně jsem chtěl poslechnout oboje repro zároven a na stejném řetězci ale bohužel.Poslech Vincenta a Aurum Cantus probíhal ve studiu Britek Hradec Králové.Bedny rozehrané několi měsíců říkal pan majitel.Všechno bylo
tak nějak slité,žádná dynamika,žádnej detajl.Posloucháno hlavně 80 tá léta,Roger Waters,Queen,Kabát,Madonna,ZZ Top atd.Hned při první písni Roger Waters jsem věděl,že to budou Elac které si koupím.Tato kombinace mně nebavila poslouchat.Hned další den ráno jsem si šel pro Elac.Dostal jsem na ně i parádní cenu.Pro mně nebylo co řešit.Doma hned po zapojení jsem si pustil stejná CD co jsem poslouchal na sestavě Vincent
Aurum a bylo to úplně o něčem jiném .Dynymika,detaily,prostor.Aurum Cantus Melody 103 určitě nejsou špatné ale na jiné žánry než poslouchám já.Elac fs 247 jsou spíš rockovější ale vůbec ne ostré.Já mám na několik let pokoj!!!
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

no já dodám, že sem měl osobní zkušenost s člověkem, co mi tvrdil, že jeho TVM přehraje Wharfedale pacific EVO II, takže ono i objektivně horší bedna se nějakému posluchači může zdát lepší, což je u hodnocení ten největší problém.

já sem ty jeho TVM samozřejmě slyšel a hrálo to srovnatelně s takovýmatěma technics třípásmovkama, co jich je plné aukro. hlavně že to má tři pásma :-D

například jak za toto
http://aukro.cz/reprobedny-technics-sb- ... 10600.html
může někdo dát 3700, nad tím zůstává rozum stát.

aneb jak by řekl klasik, čim víc pásem ti víc rokenrol.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tady máš repro za pár kaček

19.1.2012 17:00 16782
Aurum Cantus Melody M 103
Prodám repro Aurum Cantus Melody M 103 v černém provedení, stáří 20 měsíců, 100% stav, cena 16000Kč. V případě seriozního zájmu volejte na tel. 773103972

http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... ody-m-103/

ti bude hrát líp, njak ty prdítka dynavoice :)

ale pozor pozor má to jenom 2 pásma, nebude lepší ta 3pásmová kadibudka technics? :-D
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

jenom aby to hrálo dobře ten metál :)

nezkoušels i ty monitor audia?
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

nevim prodává to v ČR vůbec někdo? akorát sem od jednoho člověka co je měl slyšel že jsou to poměrně ostré bedny na výškách, něco jako BW, ale ani nevím jaký to byl model.
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Cau,
dynavoice dela britek (tam jsem je slysel na vinckovi SV 400) a melissa. Mozna jeste nekdo, ty monitory bych musel jety z hifionline, ale uz jsou asi pryc, nemuzu je tam najit (RX 6 tusim ze to byly) - na novy nemam...
V briteku mel jeste Elacy a napr. ty QLN Qubic (ktery vubec nehraly spatne - aspon mi to tak prislo v dany chvili)...Ja tezko hodnotim, nemam asi ten audiofilskej sluch a rozhodl jsem se podle dojmuu a ty na me zanechaly nejlepsi k cene ty DF5.
Edit: WD 10.4 chci jeste zkusit, dokazal bych je z Polska (oficialni distributor od Horn distr.) za hodne rozumnou cenu (cca 8200 bez dopravy)...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

však můžou bejt dobrý, já neřikám že nejsou, v dané cenové hladině, třeba jsou fakt dobrý, ten jednoduchý vzhled tomu napovídá, zajímalo by mne ale, jestli si zkoušel i ty DF6

k tomu, že nevim jestli to někdo v ČR prodává sem myslel ty Monitor Audio jako nové v hifistudiu

a co tohle?
to má taky přední bassreflex
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -evo-2-30/

wharfy mají trošku utlumené středy, ale mně se to poměrně líbí. Na tvrdou hudbu podle mě výborné bedny.
Naposledy upravil(a) Ajťák dne úte 5. úno 2013, 15:30, celkem upraveno 1 x.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

jo v brně http://www.hifisound.cz/ a praze http://www.finale-audio.cz/
ale potuloval se tu na ně i nějaký inzerát za solidní cenu
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“