Zdravim.
Presiel som z Win XP na Win 8 a chcel som naistalovat HP multifunkcne zariadenie ktore vyzaduje na svoj beh aj Framework 3.5. Zistil som, ze Framework 3.5 sa neda na Win 8 naistalovat klasicky ako na ostatne Win lebo uz je jeho sucastou...nuz je aj nie je...treba ho zapnut...a tu zacina moj problem. Cely den som googlil a skusal veci co som nasiel na forach ale framework 3.5 pod win 8 som nerozbehal.
ako prve som skusal toto: http://support.microsoft.com/kb/2734782/sk
Tu som skusal tu druhu moznost:
1.Vložte inštalačné médium systému Windows 8 alebo Windows Server 2012.
2.V príkazovom riadku bez obmedzených oprávnení spustite nasledujúci príkaz:
Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:<jednotka>:\sources\sxs /LimitAccess
Poznámka: Reťazec <jednotka> v tomto príkaze predstavuje zástupný text písmena jednotky DVD alebo inštalačného média systému Windows 8. Spustite napríklad nasledujúci príkaz:
Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess
Tu prvu (nastavenie skupinovej politiky) som zacal ale potom som to nechal tak lebo som nevedel co zadat tu:
a.Cesta zdieľaného priečinka: \\názov_servera\zdieľaný_priečinok\Win8sxs
b.Cesta súboru WIM, kde hodnota 3 predstavuje index obrazu, v ktorom sa nachádzajú súbory súčasti: WIM: \\názov_servera\zdieľaný_priečinok\install.wim:3
Potom som skusal aj toto: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/hh506443.aspx
Tiez bez uspechu...
Proste moj problem je vtom, ze ak som to skusal cez Prikazovy riadok tak mi to vzdy vytuhne pri 65% tak ako na tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=dBx-JubN-NQ (neviem co vsetko tam ten chlapik hazde do toho prikazoveho riadku ale mne to robi to co jemu asi od 2minuti videa.
Ako som zistil tento problem na forach ma viacero ludi:
Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
(c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Windows\system32>dism /online /Enable-Feature /FeatureName:NetFX3 /All /Source:F:\Sources\sxs /LimitAccess
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.2.9200.16384
Image Version: 6.2.9200.16384
Enabling feature(s)
[===========================65.8%====== ]
Error: 0x800f081f
The source files could not be found.
Use the “Source” option to specify the location of the files that are required t
o restore the feature. For more information on specifying a source location, see
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=243077.
Na forach som zistil, ze niekomu to hadze aj chybu 87, no mne to pri 65.8% skonci a hodi mi to chybu Error: 0x800f081f.
Skusal som pouzit ine DVD-cka s Win 8. Moja verzia je 32bit a vzdy som pouzival DVD-cka s 32bit verziou. Skusal som to kopirovat na USB kluce na C: do roznych priecinkov(napr na C: do priecinku dotnet35) ale ako zdroj som pouzil aj priecinok C:\ESD ktory tam vznikol pri upgrade s win XP na Win 8 a v ktorom su instalacne subory Win 8. No bez uspechu. Vacsinou su na forach len happyendy no ak som nasiel niekde na forach niekoho s podobnym problemom ako mam ja tak uz bolo ticho a dalej nic moc. Aj tu http://www.regmender.com/how-to-fix-win ... f0906.html
na Quintina uz nikto nezareagoval...
Prosim vas ak mate niekto skusenost s problemom ako mam ja a viete ako ho riesit tak dajte vediet. Budem vdacny za kazdu radu a navod lebo teraz mam doma nefunkcne novokupene HP multifunkcne zariadenie ktore bez Frameworku 3.5 pravdepodobne nerozbeham...
Vdaka
S pozdravom Mako
Problem s Framework 3.5 Win8
Moderátor: Loki5567
- mako-z
- Začátečník
-
- Krteq
- Čestný člen
-
Re: Problem s Framework 3.5 Win8
Co je to přesně za multifunkci? Ten SW k mutlifunkci má nějaké speciální požadavky na verzi .NET nebo je .NET 3.5 uveden jako minimální požadavek?
Win 8 mají integrované knihovny framewroku .NET4.5 a s .NET4 jsou kompatibilní. Zpětná kompatibilita s nižšími verzemi by neměla být problém.
Win 8 mají integrované knihovny framewroku .NET4.5 a s .NET4 jsou kompatibilní. Zpětná kompatibilita s nižšími verzemi by neměla být problém.
- mako-z
- Začátečník
-
Nuz jedna sa o HP LaserJet 100 color MFP M175a. Ked zacnem instalaciu tak instalator ma vyzve na instalaciu frameworku 3.5 lebo bez neho zariadenie nebude pracovat korektne.Tak dam naistalovat ten framework 3.5 No moje PC to nezvladne, hodi mi chybu a instalator HP mi oznami, ze framework sa nepodarilo naistalovat, naistaluje iba Driver a ukonci instalaciu. A je po celej story. Tlaciaren nefunguje a ani mi ju neprida medzi tlaciarne. Ked ju chcem naistalovat manualne tak je problem s portom lebo je pripojena cez USB ale pri manualnej instalacii mam na vyber len cez LPT1 a USB port sa mi neda pridat a tak aj ked ju naistalujem manualne tak netlaci. a o scanovani aj keby tlacila uz by som mohol iba snivat.
- mako-z
- Začátečník
-
Takze problem je vyrieseny.Sice pracne ale je. Takze tu chybu mi robilo preto lebo pred samotnou aktivaciou frameworku 3.5 som naistaloval SK jazykovy balicek. Takze som to musel cele preinstalovat, potom hned na zaciatku aktivovat framework 3.5 a uz nebol s aktivaciou ziaden problem a potom uz nasledne prebehla hladko aj instalacia multifunkcneho zariadenia. Ale nemusi sa to vzdy tykat len instalacie jazykoveho balicka (to uz jedno akeho). Staci, ze mate k PC pripojene akekolvek zariadenie alebo v PC akykolvek software ktory k svojmu behu striktne vyzaduje framework 3.5 tak ak sa chcete vyhnut mojmu problemu s aktivaciou frameworku 3.5 tak ho aktivujte este pre samotnou instalaciou daneho zariadenia alebo softwaru. Lebo ak vam pocas instalacie daneho zariadenia alebo softwaru zahapruje aktivacia frameworku 3.5 potom sa vam uz nemusi aktivacia podarit a budete musiet cele PC preistalovat(aspon ja momentalne nepoznam iny sposob riesenia). A nech vas nemyli to, ze vo Win 8 je uz framework 4 naistalovany a aktivovany a tak uz nepotrebujete framework 3.5. Su zariadenia a aj softy (ako moje HP) ktore na to "kaslu" a striktne si vyzaduju framework 3.5 a bez neho ich nenaistalujete.
Takze asi tolko, dufam, ze to niekomu pomoze.
S pozdravom mako
PS: Dakujem vsetkym zucastnenym co si nasli cas a snazili sa mi pomoct.
Takze asi tolko, dufam, ze to niekomu pomoze.
S pozdravom mako
PS: Dakujem vsetkym zucastnenym co si nasli cas a snazili sa mi pomoct.