Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Re: Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Příspěvek od CyberDeath »

Presne tak dolej expu az povrch ! . zadruhe pokud ti i potom bude voda penit a delat bublinky ... tak doufam ze sis koupil nejaky regulator vykonu pumpy ... protoze jinak nez snizenim vykonu pumpy nebo pridanim neceho poradne restriktivniho do obehu se toho nezbavis (nebo pouzitim kapaliny bez jakyh koliv primesi).
Pokud je dalsi moznost rad bych radu taky me se to vyresit jinak nepodarilo :-)
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Building - 7945hx+48gb RAM+7800XT , ITX all on Air
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Taky bych zkrátil tu trubičku, opravdu mi přijde zbytečně dlouhá :x Tím pádem to pění a žbluňká :blee:
Měl jsem velkou expanzku Cape coolplex PRO 50 a naprosto v pohodě.Ale pak jsem změnil plány a udělal si z ní 2 expanzky a ta samá trubička co byla ve velké expanzce super tak začala dělat bordel.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja nevim, me to nikdy bordel nedelalo ani se silnym cerpadlem. je fakt, ze sem nemel ve vode zadny barvivo, ktery meni viskozitu a penivost, ale taky sem mel dolitou expu 1cm pod okraj.
Lqa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lqa »

Tak děkuji všem za rady. Zkutečně stačilo dolít kapalinu tak, aby byla cca. 2 cm pod okraj. Teď je vše ok.

Stejně bych se ale rád zeptal, přes co regulovat tu pumpu, když má spotřebu 12 - 18 W. Mám 2 fancontroly (Scythe Kaze Server 5.25", Scythe KM04-BK Kaze Master Pro Ace), ale ty mají maximálně 12 W na větev, což mi přejde dost natěsno...
Myslíte, že by to stačilo, nebo je pro bezproblémovou regulaci té pumpy potřeba něco silnějšího ?
MB: Asus PRIME X299-DELUXE; CPU: Intel Core i7-7820X; RAM: G.SKill TridentZ RGB 16GB (4x8GB) DDR4 3600; GPU: EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING, 11GB GDDR5X; Zvuková karta: Creative Sound BlasterX AE-5; SSD: 2x ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB; HDD: 2x Seagate Desktop HDD - 3TB; Mechanika: Asus DRW-24F1MT; Zdroj: Seasonic Prime Ultra Titanium - 750W; Case: Cooler Master Cosmos II
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

To ti nikdo na 100% nepoví, jestli tam Scythe má nějakou rezervu nebo ne...vyzkoušej a uvidíš...
Ta pumpa má 18W jen při startu, pak má o něco méně...takže pokud ten regulátor "rozdýchá" start pumpy, tak s jejím dlouhodobým provozem by už problémy mít neměl...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Laing DDC 12V Ultra/Pro + Alphacool TOP
jak je na tom tahle pumpa s hlukem??? jaký se teď prodávaj revize, jde z nižšího modelu pořád udělat vyšší spojením pár míst na tišťáku?

Potřebuju nějakou malou pumpu, tichou, aby utáhla CPU, fullcover GPU, 240mm rad a asi metr hadice 11/8
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

ještě jinačí dotaz, jak dopadne srovnání uni GPU bloků od Českých mistrů - o kolik je lepší stixion g-32 než cawedogův uni GPU?
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Srovnání bloků bylo myslím kdysi na CTTL, dnes již neexistující web Higlandera. Oba bloky jsou dobré a ve výkonu pokud si pamatuju nejsou výrazné rozdíly. Já osobně bych se rozhodoval jen podle toho jaký blok se mi líbí.
Cawedogův blok vychází z CPU bloku Tina a blok od Gorelorda má základ jako Stixion.
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

teoretocky ten stixion by na tom mohl být o něco líp, protože má jemnější žebra a trysku, ale asi to je fakt jedno
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Jistě,že na tom bude Stixion líp, ale oba bloky ochladí GPU tak dobře, že je to uplně jedno.(Stupeň sem a stupeň tam..)
Pokud jde o odpor vody tak tam na tom bude zase líp Cawedog.
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

tak měl jsem uni Cawedoga a teploty 60-65°C v zátěži, při zapnutí kombustoru okamžitě teplota jádra přes 50°C; teď jsem nasadil stixion g-32 a při kombustoru 45°C, pomalu stoupá k 50°C, zatím 48°C max. 10°C rozdíl teplot při stejném okruhu je fakt nářez. Grafika (HD6850- XFX bios 6870OC) byla nestabilní při OC jakmile přelezla 60°C, stixion se zdá umožní 990MHz na jádře, cawedog končil na 970MHz
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

MaWa píše:To ti nikdo na 100% nepoví, jestli tam Scythe má nějakou rezervu nebo ne...vyzkoušej a uvidíš...
Ta pumpa má 18W jen při startu, pak má o něco méně...takže pokud ten regulátor "rozdýchá" start pumpy, tak s jejím dlouhodobým provozem by už problémy mít neměl...
trochu neskoro , ale som na scythe odpalil regulacie už pripojením 2x ventilátor :|
vyzeralo to ako náhoda ale ked to urobil tretí za sebou... :mrgreen:
na druhú stranu základné dosky čo som mal zregulovali čerpadlo OK a nezhoreli ani po pol roku
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
SphinXx
Nováček
Nováček

Příspěvek od SphinXx »

zdarec , nevěděl by tu někdo jestli půjde tenhle hub zapojit na T-balancera bigNG : http://www.eo.cz/TGTM013220-mcubed-exte ... ensor.html , jelikož se tenhle : http://www.alphacool.cz/produkt/mCubed_ ... tyx&arg6=0 už skoro nedá sehnat . přijde mi že jsou stejný až na tu barvu plexi
A.l.ee.x
Nováček
Nováček

Příspěvek od A.l.ee.x »

Ahoj,
existuje prosím nějaký jednoduchý monitor průtoku, který informaci pouští do desky stejně jako ventilátor s monitorováním otáček? Nechci kupovat drahý monitorovací panel s displejem, který zobrazuje průtok. Rád bych jen měl informaci, že „teče“ a potřeboval bych porovnat méně restriktivní díly s těmi více restriktivními. Zajímal by mě jen rozdíl, tzn. dvě bezrozměrná čísla z jednoduchého indikátoru průtoku by bylo naprosto dostatečné.

Děkuji.
Aleš Papoušek
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Aby to nedopadlo jako s tímhle podvodem: http://www.alphacool.cz/produkt/Innovat ... rg1=010600 :blee:
Na zapojení do desky nepoužitelný :!: Nikdy mi nic neukázal a už jenom ten přepočet 2800RPM/litr za minutu je hovadina,deska to prostě nezobrazí.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

A jéje :roll:

2800 rpm na litr za minutu je tedy 2800 rpm na 60 L/h (hodina má 60 minut, že...). Průtok kolem 100 - 120 litrů za hodinu je celkem běžný v normálních okruzích, tedy otáčky kolem 5600 rpm. Která deska to neumí zobrazit ? Možná nějaký shit nebo Asus. Desky většinou umí do 9999 rpm, tedy průtok max cca 215 litrů za hodinu by běžná deska měla umět. Pokud máš průtok větší než 215 litrů za hodinu tak si nekupuj průtokoměr, který byl zkonstruován před deseti lety, kdy byl průtok v okruhu větší než 100 litrů za hodinu jen vlhkým snem několika lidí :lol: :lol: :lol:
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Jseš ubohej a nemám slov :stupid: Dělat z člověka (a zákazníka) blbce je u tebe běžné, hanba by mě fackovala :blee:
Ano používám desky Asus a hodně lidí je používá, možná většina. Tak bych se rád zeptal teda jinak, se kterou konkrétní deskou je ten Innovatek kompatibilní? Nebude to podobné i s tím od Aquacomputeru?
Ten průtokoměr Innovatek jsem koupil před lety a nikdy mi nezobrazil nic (Zkoušel jsem ho jen v desce). Dokonce jsem ho i reklamoval, ale od té doby nezkoušel. Minulý týden jsem ho odzkoušel a sranda byla, že už ani nesvítil.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Víš, na hrubý pytel hrubá záplata. Pokud tu někdo mluví o podvodech a podobných věcech, tak si nevidí do úst a s takovými lidmi já v rukavičkách jednat nebudu. Kdybys napsal normální dotaz jako to zvládne 99% populace, tak ti slušně odpovím. Ovšem pokud někdo v každém mém příspěvku hledá cokoliv co by se mi dalo vyčíst a pak tu mluví o podvodech, tak to sorry, že na tebe nejsem ťuťuňuňu :roll:

edit: a to ponechávám stranou to, že si myslím, že jseš dostatečně inteligentní na to, aby jsi si ten přepočet, který jsem napsal v minulém příspěvku zvládnul spočítat taky. A odpadly by ty blbý kecy o podvodech. Ale jak se říká, horší než když se NEMŮŽE je když se NECHCE a to je přesně tvůj případ :)
A.l.ee.x
Nováček
Nováček

Příspěvek od A.l.ee.x »

Moc děkuji MaWa za inspiraci, teď už vím, po čem se mám dívat. Mohl bys mi prosím doporučit ještě něco ve vyšší cenové hladině? Ten Aqua Computer mi přijde příšerně restriktivní. Innovatek, který zmiňoval gejnar, se mi líbí mnohem více. Krom toho je tam i bonus, že je průtok zřetelný i opticky. Desku mám GIGABYTE GA-P55-UD6 a mám zkušenost, že zvládne zobrazit okolo 3000 RPM, takže je snad až do 9999.

P.S. Kabel řešit nemusím. Jsem si schopen ubastlit kabel s téměř jakýmkoliv konektorem.
Aleš Papoušek
Odpovědět

Zpět na „Voda“