Zdravím,
plánujem kúpiť externý HDD, ale pár veciam v popise externého nerozumiem a preto by som bol rád ak by mi niekto vedel aspoň v krátkosti vysvetliť o čo ide.
Moja hlavná otázka znie:
Aký je rozdiel medzi typmi externých HDD a to 1,8" , 2,5" a 3,5" ? Ten čo som si vybral je 2,5" a chcel som ho využívať na zálohu filmov a prehrávanie filmov z tohto externého HDD. Teda ak by bolo možné, tak by som ho chcel zapojiť cez USB kábel napr. do TV a prehrávať filmy z neho.
Ďalšou otázkou je že externý HDD má toto rozhranie "USB 3.0 spätne kompatibilný s USB 2.0" . Viete mi vysvetliť čo to znamená? Budem môcť tento HDD zapojiť do PC? Je potrebné mať v PC koncovku 3.0 alebo je úplne rovnaká ako 2.0 a rozdiel je len v prenosovej rýchlosti?
Mám v pláne kúpiť presne tento externý HDD http://www.itsk.sk/adata-externy-hdd-1t ... 17477.html
Bol by som veľmi rád ak by ste mi pomohli, vďaka.
Kúpa externého HDD 2,5" 1TB- pomoc
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Dano123
- Nováček

-
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
Re: Kúpa externého HDD 2,5" 1TB- pomoc
Tak za 1) nefunguje ti dokaz na disk
za 2)Jestli se chystáš koupit disk A-Data tak těm bych se na tvym místě vyhnul-nedávno mi dva odešli jeden po 3 letech a druhej po 1.5roku (vždy chtěli před otevřením sformátovat a když sem je vykuchal a zapojil přes sata tak to fungovalo takže ty A-Data "rámečky" jsou pěkně naprd...na disky není spolehnutí
za 3)Rozdíl mezi 1,8 2,5 a 3,5 je ve velikosti (fyzický) disků uvnitř - 1,8 jsou SSD teda aspon co sem já našel , 2,5 sou notebookový a 3,5 jsou desktopový
za 4)USB 3.0 je zpětně kompatibilní na 2.0 a rozdíl je jen v přenosových rychlostech
za 5) jás osobně bych šel do WD nebo Samsung - jestli de o hotový ext HDD
ale podle mě ještě lepší bys měl si koupit obyč disk a k němu rámeček
za 2)Jestli se chystáš koupit disk A-Data tak těm bych se na tvym místě vyhnul-nedávno mi dva odešli jeden po 3 letech a druhej po 1.5roku (vždy chtěli před otevřením sformátovat a když sem je vykuchal a zapojil přes sata tak to fungovalo takže ty A-Data "rámečky" jsou pěkně naprd...na disky není spolehnutí
za 3)Rozdíl mezi 1,8 2,5 a 3,5 je ve velikosti (fyzický) disků uvnitř - 1,8 jsou SSD teda aspon co sem já našel , 2,5 sou notebookový a 3,5 jsou desktopový
za 4)USB 3.0 je zpětně kompatibilní na 2.0 a rozdíl je jen v přenosových rychlostech
za 5) jás osobně bych šel do WD nebo Samsung - jestli de o hotový ext HDD
ale podle mě ještě lepší bys měl si koupit obyč disk a k němu rámeček
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- Dano123
- Nováček

-
No takto, externý HDD som chcel tento http://www.itsk.sk/adata-externy-hdd-1t ... 17477.html a vo vyhladávači Heureka je na 2.mieste v predavajúcich sa externých HDD. Ľudia sú spokojný a má to výhodu že je u nás v Trnave predajňa kde ho majú za 69€ a záruka je 36 mesiacov. No zbadal som tam aj externý HDD ktorý je tiež za 69€ a to tento http://www.shark.sk/vypoctova-technika/ ... usb-3-0-0/ čiže neviem ktorý by bol lepší. A tých veľkostiach čo si písal čo je 1,8", 2,5" a 3,5" tak jediné čo potrebujem vedieť či mi ten externý HDD bude stačiť nato aby som naňho mohol zálohovať filmy poprípade ak by to šlo či by som ho mohol napojiť na TV a z neho prehrať film v telke ako to robím teraz cez USB čo je v podstate rovnaký princíp len nemám istotu že TV vezme ten externý HDD. Ešte raz vďaka.
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
s tv by ti to melo fungovat...maximalne budes muset preformatovat disk na FAT32-me septobox NTFS nevzal... ale zalezi na tom jakou mas TV
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- Dano123
- Nováček

-
Tak teda čo? Mám ísť do toho Samsungu? Stoja rovnako a jediny rozdiel je ten že u toho ADATA mám záruku 36 mesiacov a toho Samsungu 24 mesiacov. Čo som teraz pozeral tak tam na tej stránke Shark kde je ten Samsung čo som sem vložil tak majú aj ten ADATA ,ale za 72e lenže je zlacnený tuším i 42% ap redtým stal 139e a ten samsung stál predtým 79e. Neviem čo teda spraviť, poradte do akeho externeho HDD mám ist či teda do toho Adata alebo Samsungu. Vdaka