GTX 470 a propojeni s TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Alfajk
Začátečník
Začátečník

GTX 470 a propojeni s TV

Příspěvek od Alfajk »

radsi se zeptam,protoze kdyz jsem naposledy kupoval podobnej kabel,byl stejne k nicemu :-D

mam tuhle gtx 470 http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... ka?start=3 takze pravdepodobne hledam nejakej mini HDMI 1.4 kabel
a televize je tato http://www.lg.com/cz/televizory/lg-32LS5600-led-tv s vstupem HDMI 1.4

idealni dylka kabelu 5m,nepotrebuju nic extra drahyho,chci si vyzkouset jak se na tak velky televizi hraje,nemam v planu to provozovat nejak dlouhodobe,chtel bych samozrejme i zvuk z pc dostat do televize,proto je nejaka redukce na VGA z DVI-D nepouzitelna(televize vga ma)

link na kabel bych potreboval z alzy http://www.alza.cz/

/edit > myslim si spravne,ze DVI nevede zvuk,zejo?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Wotan
Začátečník
Začátečník

Re: GTX 470 a propojeni s TV

Příspěvek od Wotan »

http://www.alza.cz/kabely-a-konektory/v ... 849600.htm ... tady si vyber kabel podle delky, osobně mám hama a spokojenost

na HDMI - MINI HDMI si dokup redukci, sám jsem to takhle měl a bez problému
Ryzen 9900x + 2x32Gb Micron 6400 Mhz + MSI B650 Tomahawk + Asus Dual RTX 4070
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Redukce HDMI-miniHDMI musela byt prilozena ke karte. Teda u GTX470 tedy prikladana byla.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Hladis píše:Redukce HDMI-miniHDMI musela byt prilozena ke karte. Teda u GTX470 tedy prikladana byla.
jojo,byla tam,jenze pri reklamaci me bylo receno "dodejte kompletni prislusenstvi",tak jsem ho dodal,ovsem z reklamace me prisla uplne hola karta bez niceho,ty kurvy me nedaly ani napajeci kabely a ja jsem "krabici prijmul",to ze v ni je jen karta,jsem zjistil az doma...

takze kdyz koupim tu redukci DVI na HDMI a kabel samec hdmi(pichnu do redukce)-samec hdmi(pichnu do telky)coz je http://www.alza.cz/propojovaci-kabel-hd ... 120500.htm tento kabel,tak to pujde normalne se zvukem? jsem myslel,ze v dvi neni zvuk
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

V DVI zvuk není. Přečti si ještě jednou, co ti Hladis napsal.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Bez_n1ck píše:V DVI zvuk není. Přečti si ještě jednou, co ti Hladis napsal.
no prave,proto me to neni jasny,ale asi jsem to spatne napsal...v dvi zvuk neni,ALE kdyz tu dvi-hdmi redukci zapojim do DVI konektoru na karte,zvuk z redukce "poleze" ?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nepotrebuju spis s "dirou" ? precijenom to povedu hdmi kabelem a ten nekam potrebuju zapojit

/edit > jo aha,tohle je redukce primo pro hdmi a na hdmi kabel,takze bych dvi nepouzil :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Alfajk píše:/edit > jo aha,tohle je redukce primo pro hdmi a na hdmi kabel,takze bych dvi nepouzil :)
:idea: Alfajku, Alfajku. Pokud chces vest zaroven obraz a zvuk, tak neni nic snadnejsiho ,nez tu ztracenou HDMI redukci (mimochodem je velka chyba si baleni pri prevzeti nezkontrolovat) nahradit a propojit to klasickym HDMI kabelem. Prodavaji se i miniHDMI-HDMI kabely a nepotrebujes ani redukci ,ale nevim zda na 5m.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ja vim ze to byla chyba,ale ta reklamace byla strasne komplikovana,nehlede na to,ze jsem na ni cekal 4 mesice,ale to neres...

jsem prave kabel 5m mini HDMI-HDMI na alze nenasel,proto to musim udelat takhle krkolomne...

jeste pro ujasneni,kdybych sehnal tu redukci,ktera byla u karty(dvi>hdmi) tak skrz ni zvuk pujde?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

zvuk pres DVI? A od kdy?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Od Radeonu HD2600pro ? To byla první karta co uměla HDMI zvuk přes DVI. Moje GTX480 samo sebou jede zvuk z DVI, mam tam DVI na HDMI redukci a HDMI kabel, no problem. Stačí jen zapojit a multimédiích určit tento výstup jako primární a je to.

DVI zvuk vede pokud to samotná karta podporuje a to podporujou všechny už mnoho let.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

durod píše:zvuk pres DVI? A od kdy?
Ano, jde to. Pro přenos signálu je u DVI použit druhý TMDS signál a DVI jede pouze v režimu single-link (je tedy omezené rozlišení). Už se to tu několikrát řešilo.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Alfajk píše:jsem prave kabel 5m mini HDMI-HDMI na alze nenasel,proto to musim udelat takhle krkolomne...

jeste pro ujasneni,kdybych sehnal tu redukci,ktera byla u karty(dvi>hdmi) tak skrz ni zvuk pujde?
Ja stele ale nechapu proc to chces resit pres DVI redukci. U ty karty neni pribalena a nikdy nebyla redukce HDMI-DVI ale VGA-DVI + HDMI-miniHDMI. Normalne koupis klasicky HDMI 5m kabel + redukci HDMI (samice) - miniHDMI (samec) a je to. Jen si u ty redukce dat bacha na rozmery, aby to nekde nekolidovalo, neb je uplne na hrane karty.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nene,tady prave zafungoval "informační šum",tady se zacala resit redukce dvi>hdmi az od tielkova postu a pouze jako alternativa,puvodne jsem to chtel vyresit bez redukce pouze kabelem,ale 5m jsem nenasel,on by mozna s odrenejma usima stacil i 3m,ale radsi beru s rezervou,kdyz jsem koukal do shopu tak tam jsou jeste u tech kabelu nejaky verze A/B/C a to me zmatlo natolik,ze jsem si vubec nebyl jistej,co vlastne potrebuju

/edit > tys myslel tuhle,zejo Hladis ? http://www.alza.cz/hama-hdmi-1-3-zasuvk ... 162879.htm ,tu teda koupim,ale nevadi ze je to verze 1.3 ? nekde jsem cetl ze ted se pouziva 1.4,sice je to kompatibilni,ale aby pak nebyl nejakej problem v datovym toku,nebo co...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nicemu to vadit nebude. Jen to v pripade kolize se skrini budes muset seriznout. Svoji redukci jsem taky seriz z jedny strany, jelikoz jak je to hozeny moc ke strane mi to kolidovalo s casem.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ten informační šum nastal protože tady pár lidí začalo tvrdit že z DVI nejde vyvést zvuk.... což je naprostá hovadina.

Vzhledem k tomu že se jedná o GTX470 spíš to doporučuji z DVI, protože kabel bude dost dlouhej a ty DVI-HDMI redukce jsou celkem solidní, tymini-hidmi na HDMI redukce bejvaj dost křehký, tak proč to vůbec používat když karta dá 2 výstupy max a má 2x DVI-I.... ani nevim proč tam to mini-HDMI dávali.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pres DVI to jde taky, ale ja vyuzil redukci miniHDMI. Mam i redukci DVI-HDMI a funguje to obdobne. Redukce na DVI jsou masivnejsi nez na miniHDMI ,ale nesetkal jsem se nikdy s problemem ,ze by to nedrzelo ci se to vyklalo a vypadavalo.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak uz jsem to vsechno vyzkousel...nekolik zasadnich zjisteni:
mini hdmi se neveslo kvuli hrane case,obrousil jsem to na brusce a uz se vejde...nicmene hdmi kabel je tak tezkej,ze to minihdmi proste vubec nedrzi zasunuty v karte,takze je to k nicemu

pujcil jsem si teda dvi > hdmi redukci a s tou to jde,ale z nejakyho duvodu jsem musel pocitac asi 10x restartovat a televizi 10x vypnout a zapnout,nez to konecne fungovalo...videl jsem vzdycky napis "zapinani systemu windows" a potom televize uz jen psala "vyhledavam signal" a dal nic...po par pokusech to najednou slo

televize ma mit udajne 100 Hz clear motion,coz znamena 50Hz + nejaka technologie ktera to do 100 dopocita...buh vi jak to funguje,nevim,ale v driverech bylo vynuceno 60Hz a pres 25fps jsem se nedostal nikde - tzn ze televize ma 25Hz a cely je to nejaky divny...

inputlag jak krava,ze jsem netrefil ani vrata od stodoly,nechapu jak na tom muzou na konzolich hrat,to je fakt sileny...nemel jsem to jak zmerit,ale minimalne 100-150ms to bylo
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“