Vodorovné bíle pruhy na obrazovce.. gpu problém?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Semtexx
Nováček
Nováček

Vodorovné bíle pruhy na obrazovce.. gpu problém?

Příspěvek od Semtexx »

Zdravím. Hrál jsem Skyrim a náhle mi začaly běhat po obrazovce různé artefakty. Restartoval jsem PC, ale hned při načítání Windows se objevily bílé vodorovné pruhy přes celý monitor. Po načtení se plocha zdeformuje na malé rozlišení a vypadá to jako kdyby PC jelo na 64 barvách nebo tak něco. Prostě vše je barevně úplně ošklivé a mimo. Napadá mě problém v grafice, ale ta se nepřehřívá ani nejeví známky nějakého poškození. Jednou už mi grafika odešla a vypadalo to dost podobně, ale nechce se mi věřit, že by 2 roky stará grafika odešla z ničeho nic. Jedná se o GTX 580 s nejnovějšími ovladači (ty jsem také zkoušel reinstalovat). Nenapadá někoho v čem by mohl být problém?
Večer snad přidám nějaké fotky jak to na monitoru vypadá.
MB: Asus P8P67 PRO CPU: Intel i7 2600k GPU: Gainward GTX 580 Phantom RAM: Kingston 4x2GB 1600MHz Zdroj: Corsair GS800 HDD: WD Caviar Black 640GB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vodorovné bíle pruhy na obrazovce.. gpu problém?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano máš na 100% mrtvou grafiku, studeňák nebo vadnej paměťovej modul.
Semtexx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Semtexx »

Na 100%? Karta je jeste v zaruce tak ji zkusim vyreklamovat.. mate s tim nekdo zkusenosti? Skoro dva roky jela karta v pohode a najednou je mrtva tak snad mi tu reklamaci uznaji.
MB: Asus P8P67 PRO CPU: Intel i7 2600k GPU: Gainward GTX 580 Phantom RAM: Kingston 4x2GB 1600MHz Zdroj: Corsair GS800 HDD: WD Caviar Black 640GB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano na 100%. Tohle prakticky nic jiného způsobovat nemůže. Tohle je naprosto normální projev studeňáku, tahle umře většina karet, z ničeho nic tohle co popisuješ.
Semtexx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Semtexx »

Ok diky za rychlou odpoved. Nemas nejakou zkusenost co se tyce reklamace?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

dojdi tam,rekni ze nefunguje a o vic se nestarej,cim min info das,tim lepsi...aby se to pak nesnazili hodit na tebe
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matthew01 »

Jestli chceš mít stoprocentní jistotu, vyzkoušej PC s jinou grafikou, pokud máš nějakou k dispozici.
Ale určitě to bude grafikou, reklamace to jistí :)
CPU: Intel i5 750 (2,66GHz@4GHz) MB: Asus P7P55D DDR 8 GB (Kingston a Zeppelin) GK Gigabyte GTX 280 1GB s Accelero Xtreme GTX Pro HDD 500GB WD, 1000GB WD, 1000GB Samsung zdroj Cooler Master M2 720W case NZXT Source 210 kuk LG W2243S-PF chlazení vodník
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“