Problem s fanem

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Problem s fanem

Příspěvek od l4w »

Zdravim mam tuto kartu http://www.czc.cz/msi-r7870-2gd5t-oc/11 ... on+HD+7870 a problem je ze mi nejde regulovat fan speed, Zkousel sem battlefield 3 mp a vse v pohode teploty krasne 52 stupnu to je jeste vetrak v pohode a nejde ani moc slyset. ale problem je kdyz se karta zacne dostavat k 58-60 stupnu na nereaguje na trixx,afterburner a rpm jsou nekde pres 3000 a to je fakt prierny zvuk. Pritom jsem zkousel nastavit speed napevno,ale nereaguje to sice to ukazuje 40% fan speed ale RPM vyleti pres ty 3 tisice coz je hrozne,jakoby karta za zadnou cenu nedovolila jit na 60 stupnu. Nevite nekdo co stim? predem diky jeste doplnim ze ve windowsu afterburner jde mam chladic na 30% a 1100 rpm coz je parada nevim o te grafice,ale proste ve hre dam max na 40% ale stejne RPM jdou k 3000.... pritom teplota neatakuje 60 stupnu.
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Problem s fanem

Příspěvek od l4w »

Nikdo nic? Doplnim ze kdyz dam bf na low tak karta se nedostane na vice jak 53 stupnu tak je vetrak v klidu uplnme, dam vse na ultra 4xmssa fll hd teplota skoci na 58+ a ejhle 3000rpm+ a stoupa to coz je nekde na urovni vysavace
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a "graf otacek" v afterburneru mas nastavenej spravne?

tohle ale bude spis problem ati ovladacu,ktery nutej maximalni otacky,zkus jinou verzi
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l4w »

NE neni to ovladacema,Takze uz sem opravdu nevedel co delat tak jsem nastivil MSI forum a ejhle 5x topicu ze stejnym problemem,takze jsem to procetl a zjistil to Ze MSi R 7870 OC/2gb ma spatne biosy z vyroby kde je spatne nastaven RPM ku procentum vetraku, a bios jeste neni ktery by tohle resil. Takze vraceni karty v 14 deni lhute a vymena za TOP verzi gtx 660 a jsem spokojenej,jen jsem to sem doplnil kdyby někdo měl zajem o tuhle kratu,je tam opravdu hodne pripadu co maj tenhle problem. S gtx jsem spokojenej a v 3D marku 11 mela 800 bodu vice nez 7870ka na default taktech,chybu jsem urcite neudelal.
miraj
Nováček
Nováček

Příspěvek od miraj »

Měl jsem to samé. Kartu jsem koupil minulý týden a sice ve 2D reaguje na nastavení otáček bez problémů, ale pokud se přepne do režimu 3D (hry či test), tak na žádné nastavení otáček nereaguje (zkoušeno v programech Afterburner a následně Trixx). Reguluje si otáčky sama v nesmyslném průběhu, kdy při dosažení teploty 55 °C se zvednou otáčky ventilátoru karty RPM na cca 2000, při teplotě 57 °C už na cca 3000 a při dosažení teploty 59°C již jedou na maximální výkon přes 4500 otáček. Pak si připadáte jako když vedle vás někdo vysává vysavačem. Nevím, zda jsem obdržel vadnou kartu, či je to vada celé série. Kartu jsem raději ihned vrátil a vzal si HD7870 od Sapphiru, která je zatím naprosto v pohodě.
PC: CPU: I5-2500@3,8GHz, MB: Gigabyte GA-P67A-D3-B3, Gk: Sapphire Nitro+ RX 570 8GB, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB 2133MHz DDR3, Disky: Patriot Flare 60GB, Goodram IRDM PRO 240GB, 2x 2TB (Seagte, Toshiba), PSU:GPM-650C, OS:Windows 10.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“