The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od LoCo99 »

to musí bejt chuťovka

Hladis : Když teda nedostatek VRAM (2GB), tak mam shodit kvalitu textur ? sem myslel že mi na moje rozlišení 1440x900 bude stačit 2GB uplně všude

jinak po vyzkoušení K ENB, SharpShooters ENB a nevim co ještě se zas vracim k tomu tvýmu, má to snad nejmenší performence hit a nevypadá přesaturovano-kontrasto-vyblitě, vim že ještě před tim tvym jsem měl něco co vypadalo fakt dobře, ale zaboha to nemůžu najít :(
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

Skyrim už riešil niekoľko memory leakov či náhodou nebude to problém u teba Head
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Loco99 zkus truevision ENB.Funguje to se vsema modama na pocasi atd.Jen bude asi potreba si pohrat s ingame nastaveni svetlosti.Instaluj ale jen main file.Ostatni sou bugnuty.
http://skyrim.nexusmods.com/mods/15983
Kdyz se vypne Climates of tamriel, tak to vypada jak enb od hladise jen je to nastaveno na vysokou kvalitu a ma to teda lepsi stinovani.Nic lepsiho uz asi neni.Jedine to pak kompinovat s modama na pocasi a pak dostanes zas jinou grafiku.

Dexter:Nevim podle me je to tema modama..Normalni hra bez modu nezere skoro nic :)
Naposledy upravil(a) HEAD dne ned 10. úno 2013, 17:25, celkem upraveno 1 x.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

HEAD není lama, ale postnout sem obrázek ze správce uloh prostě nechce... no proč asi.. Místo toho bude blbě plácat že nic spuštěného nemá na pozadí.
Hladis s ním má svatou trpělivost..
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Ano grafika pouziva i RAM pro nacitani textur ale jen mensi cast ktera navic neni zapocitana do procesu hry to sou ty stvoky MB navic obsazenych na ktere nemuzes prijit co je to zac :-) . A udvoucipovych karet je spotreba a pozadavek vetsi ! Proto byl u GTX590 2x2GB problem zatimco pote s 3GB VRAM u 7970 ne .

A jak poznamenal hladis ... to jestli ti proces u hry ukazuje vice jak 4GB tak ti nejaky z modu zpusobuje dost pretekani ... ktere ani vetsi RAM nespravis jen vyrazne oddalis nez ti hra zase vypisne nedostatek pameti s nabotnanmy 12GB procesem :-D .

MImo to naprosto stejny problem ma i zaklinac II nevim sice jak je na tom po poslednich patchich ale zakaldni hra s tim mela obrovsky problem a i 16GB ji bylko po par hodinach malo.
Naposledy upravil(a) CyberDeath dne ned 10. úno 2013, 17:38, celkem upraveno 1 x.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

S W2 jsem se s tím nesetkal... Asi jsem ho v kuse nehrál tak dlouho, abych to poznal... a to jsem měl "ubohe" 4GB RAM
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hele ja nevim co furt resite.Nikdy sem nepsal, ze samotnej proces zere vic jak 4GB.Cosem se naposled koukal, tak jen proces skyrim zere 3.2GB.Ostatni GB musi zaplnovat GK, protoze 2Gbram na 100% nestaci na ctvrt modu co tam mam natoz na tech 22GB.Pc pravdepodobne kvuli male pameti na GK taha ty ultra mega textury pomoci Ram a proto tak rychle dojde.Stejne se tak deje vetsinou jen kdyz zapnu TRAA.
Jenom sem psal, ze v aktualnim stavu 22GB modu mi na hrani nestaci 8GBram. :)
Ne a neni to bordelem, protoze vsechny ostatni hry fungujou bez problemu.Proste a jednoduse malo RAM.
Mozna to pude vyresit swapem, ale to nebudu delat kvuli jedny hre...A ani nemam volny misto na swap..Potrebuju akutne 2-3TB novej HDD :lol:
Btw 16Gbram to jisti...ale zas kvuli jedny hre kupovat novou ram..Jo a zaklinac 2 je u me bez problemu...A to sem to hral s tim ubersamplingem.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ja mám na NFS asi 12GB modov a nič sa nedeje stačia tomu 4GB
podľa mňa ti to jednoznačne robí mem leak a nieže nie :wink:
opravovali to aj v normálnej verzii pri použití HD textúr

niečo podobné robí aj GTR2 , proste to leakuje aj ked je to upravené na použitie 4GB ram
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No jo ale ja mam orig s poslednim patchem..To se mi moc nezda.Jestli to jak rikas opravovali, tak by to melo byt opraveny ne? :)
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

:mrgreen: to je leda tak zbožné želanie, oni neriešia mody ale svoje problémy
cele je to otom že na samotný skyrim to bola natlečené nasilu aby fungoval z HD textúrami a takisto aspoň nejak riešil 2GB+ na proces kedže je to 32b hra
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD píše:Hele je uplne jedno jestli mi dojde Vram jako ze dojde nebo Ram(ta taky).Ja nic neresim ja v tom mam uplne jasno a vim ze mam pravdu.
Proste mi to nestaci 8Gbram.
Ja sem jenom konstatoval, ze mi nestaci 8Gbram a dal sem to nechtel resit.To ani vyresit nejde.Jedine koupi 16Gbram.
Uz sem psal asi 3x, ze na pozadi mi nic nebezi.Fakt nejse lama.Ja si to pekne povypinam, kdyz mi vyskakuje hlaska o malo pameti.
Tech modu tam mam ted fakt hodne..Data slozka ma 22GB...Mody jen menici hratelnost a ne grafiku mam 62...dalsich minimalne 50-60 jen novy textury na vsechno mozny.Da se rict, ze z puvodni hry tam ted nemam absolutne nic.
Ja nevim,ale uz mam chut rici neco o tvem dusevnim ci mentalnim stavu. Nepomuze ti ani 32GB RAM kdyz tam mas nekde memory leak :!: :idea: http://cs.wikipedia.org/wiki/Memory_leak Tz. ze ti to zase spadne ,jen po delsim case. viz. Witcher 2 nez to opravili. Dobrovolne ze sebe tu lamu delas. Skyrim i premodovanej se stovkama modu vcetne grafickych nezabira exponencionalne pamet az do padu :!: . Mas to proste nekde rozesrany proboha :roll: Tak si jdi koupit 16GB ,kdyz teda mas jasno a kvuli soft chybe vyhodis penize. Ne konec, na tohle nemam naladu.
LoCo99 píše: Hladis : Když teda nedostatek VRAM (2GB), tak mam shodit kvalitu textur ? sem myslel že mi na moje rozlišení 1440x900 bude stačit 2GB uplně všude

jinak po vyzkoušení K ENB, SharpShooters ENB a nevim co ještě se zas vracim k tomu tvýmu, má to snad nejmenší performence hit a nevypadá přesaturovano-kontrasto-vyblitě, vim že ještě před tim tvym jsem měl něco co vypadalo fakt dobře, ale zaboha to nemůžu najít :(
Treba pokud mas stazeny ty High Res Packy a mas tam texture mody s 2K a 4K texturama, tak je mozny ze uz to nedavaji ani 2GB. Ono i s modnutim hry na ciste 1k textury tech 2GB VRAM zaplnit jde. Muze byt i problem s nejakym modem ci skriptem. Stava se ti to kde a kdy ? Pro ty oficialni HighresPacky je i patch http://skyrim.nexusmods.com/mods/31255 dale je skvely mod, ktery optimalizuje vyuziti VRAM pro tyhle Texture Packy http://skyrim.nexusmods.com/mods/9080 Vyborna vec.

Zkus treba tohle http://skyrim.nexusmods.com/mods/24828 to je nejblizsi mymu pohledu a je to jedno z tech nejpovedenejsich ENB na Nexusu. Jsou tam dve verze. Bleak je cinematik a Unbleak je bliz k "realite". Jiny moc doporucit nemuzu ,neb jsou to ruzny matlanice.
dexterav píše:Skyrim už riešil niekoľko memory leakov či náhodou nebude to problém u teba Head
Mel na zacatku a Skyrim diky tomu nebyl stabilni. Dnes je ale vetsina veci opravena. Takze HEAD ma problem buh vi kde.
Still.Lord píše:HEAD není lama, ale postnout sem obrázek ze správce uloh prostě nechce... no proč asi.. Místo toho bude blbě plácat že nic spuštěného nemá na pozadí.
Hladis s ním má svatou trpělivost..
Trpelivost dosla.
CyberDeath píše: MImo to naprosto stejny problem ma i zaklinac II nevim sice jak je na tom po poslednich patchich ale zakaldni hra s tim mela obrovsky problem a i 16GB ji bylko po par hodinach malo.
Ano ten problem az do opravy tam na zacatku byl a na velikosti RAM zalezela delka hrani nez se hra poroucela :) . Byl to klasicky memory leak.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Prvni zminku o memory leaku tu dal az dexter ty lamko.
Predtim to bylo samy ze to neni mozny a ze to musi stacit atd.Kdybys v prvnim postu napsal, ze je to memory leak, tak bych pak nemusel vam **** furct dokola opakovat ze opradu nemam 100x prohlicec a opravdu nemam zasranej win.
Tak se laskave uklidni.

//edit Don: Uprava
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přitom stačilo hodit jeden debilní screen a ušetřilo by se spousty keců...
takže něco o blběčkovi bych pomlčel :lol:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo?A co by to vyresilo?Maximalne muze skyrim vyuzit 4GBram takze co by se tim asi zmenilo?
Nic.
Co by si z toho jako vycet?Ze mi skyrim bere 3-4Gb coz si vedel uz predtim.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

:roll: Ne ty vole, to nemá cenu....
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo mas pravdu nema...
Asi kdyz je tam danej limit 4Gb, tak to nebude zrat 6GB ne OMG?
Tak na co je ti nakej screenshot?
Jako by ses kouknul na screenshot a bylo by tam logicky 1-4Gb podle toho jak bych dlouho hral a zazracne bys vedel proc mi dochazi Ram ze?
Navic jak sem psal je to na 99% jen u TRAA.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

:-D
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Co takhle nechat si ty nadávky někam jinam, dvě stránky zpátky si mohl hodit 2 screeny ze správce uloh a mohla tu bejt diskuze na urovni a třeba by se něco vyřešilo

Hladis : Na to sem koukal ale nějak mě to teda neoslovilo. K tomu problému -> je to vlastně spíš po načtení nebo když je hodně bordelu kolem a točim se ale FPS jsou třeba 40+ ... akorát ted sme hrál asi 5 hodin a nic sem nepostřeh, takže asi dobrý

prozradi mi někdo co přesně je SMAA ? co přesně to dělá ?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

SMAA je druh AA.Docela kvalitni a nema to moc vliv na vykon.
Naposledy upravil(a) HEAD dne ned 10. úno 2013, 23:34, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD píše:Prvni zminku o memory leaku tu dal az dexter ty lamko.
Hladis píše: ne 10. únor 2013, 1:32 .........Mas tam nejaky memory leak nebo bordel v systemu.
:doublefacepalm: Chces si vyslouzit varovani ?
LoCo99 píše: Hladis : Na to sem koukal ale nějak mě to teda neoslovilo. K tomu problému -> je to vlastně spíš po načtení nebo když je hodně bordelu kolem a točim se ale FPS jsou třeba 40+ ... akorát ted sme hrál asi 5 hodin a nic sem nepostřeh, takže asi dobrý

prozradi mi někdo co přesně je SMAA ? co přesně to dělá ?
To je normalni. Po nacteni jeste nejsou vsechny textury ve VRAM, takze jakmile se otocis, zacne je to nacitat. Nekdy i postrehnes, jak se ti nacita krajina

SMAA je postproces na odstraneni aliasingu Neco jako FXAA atd....
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“