Vím, že tímto tématem se zabývá hromada postů, jak na českých, tak zahraničních fórech.
V čem se ale nikde úplně všichni neshodli bylo, zda-li to má nevalný účinek na životnost/poruchovost disků. Což by mě, jako potencionálního zájemce, poměrně dost zájimalo.
Četl jsem od názorů, že způsobení zvýšení výskytu poruch je jen fáma marketingu firem, které dělají hdd silencery, přes to, že jakýsi výzkum (nenašel jsem žádnou referenci na něj) byl špatně proveden a poruchovost se zvedla díky vibracím z jinýho disku, až na názor, že je to zcela vph, který celkem (k mojí radosti) převládal. Skutečný test, který pár lidí slibovalo, jsem však nenašel. Možná nutno podotknout, že ty témata nebyly úplně nejnovější
Rád bych, kdyby zdejší uživatelé, kteří toto provozují delší dobu (snad pár let) napsali svoje poznatky a vyvrátili/potvrdili fámy/pravdy typu, že disk musí předávat vibrace dál, stejně tak teplo, že při "náhodné" frekvenci se disk dokáže pohupovat nebo že při seeku v něm škubne a zhoupne se. A další zjištění, kterých jste si všimli.
Jaký je váš názor?