Nepřesná kopie souboru na flash disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nepřesná kopie souboru na flash disku
Čau, řeším problém s jedním počítačem, který při zálohování souborů na flash disk některé soubory mírně pozmění (neshoduje se úplně přesně bitově).
Byly zkoušeny dva různé flash disky.
Procesor Intel Core i7 3770K (virtuálně 8jádrový)
Chladič procesoru Gelid Tranquillo
Základní deska Gigabyte Z77MX-D3H
Grafická karta Integrovaná grafika Intel HD
Operační paměť RAM 32GB (4x8GB), DDR3, 1333MHz
Pevný disk - systém SSD 240GB, Intel 520
Napadá někoho, čím by to mohlo být? (není to jen nějaká část zaznamenávající datum poslední změny nebo něco takového?)
Byly zkoušeny dva různé flash disky.
Procesor Intel Core i7 3770K (virtuálně 8jádrový)
Chladič procesoru Gelid Tranquillo
Základní deska Gigabyte Z77MX-D3H
Grafická karta Integrovaná grafika Intel HD
Operační paměť RAM 32GB (4x8GB), DDR3, 1333MHz
Pevný disk - systém SSD 240GB, Intel 520
Napadá někoho, čím by to mohlo být? (není to jen nějaká část zaznamenávající datum poslední změny nebo něco takového?)
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- pilarius
- Začátečník
Re: Nepřesná kopie souboru na flash disku
Tak záleží na velikosti sektorů (a celkově v podstatě i filesystému) disků výchozího a cílového. Jestli jsou soubory shodné zjistíš pomocí hashe/kontrolního součtu. Namátkou jsem vygooglil například toto: http://download.cnet.com/MD5-SHA-1-Chec ... 11445.html . Ještě by se mohlo jednat o NTFS kompresi. Datum a čas se zaznamenávají do příznaků souborů, ne do nich samotných, pokud vím.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Jakou zálohu? Klon? Nebo obyčejné kopírování? Nebo ukládání do ňákejch komprimovanejch kontejnerů?
Mohla by to taky bejt nestabilní RAM, takhle se to projevuje, a koukam že je tam 4x8GB....
Mohla by to taky bejt nestabilní RAM, takhle se to projevuje, a koukam že je tam 4x8GB....
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Asi to bude jen kopírování. (Nejedná se o moje zařízení, takže nevím úplné podrobnosti)
Prý se ty lišící se soubory liší jen na samém začátku soubor, jinak už jsou kopie přesné.
Prý se ty lišící se soubory liší jen na samém začátku soubor, jinak už jsou kopie přesné.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky to muze byt vadna flashka. Dela to i na jinem PC? Mam tu treba tri reklamni flashdisky, ktere maji vadu na konci, kdy zapis do poslednich 50-100MB prepise data na jinem miste. Pak taky nesedi kontrolni soucty. Klasika jsou pak fake flashky.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Já si stejně myslim že je nestabilní ramka.
Windows maj velice špatnej zvyk žrát tunu paměti při kopírování, vezmou si jí čím více v systému je celkové paměti. Já když kopíruju na flashu tak si to nebufferuje třeba 20GB do ram, řekne mi že je hotovo, ale chudák fleshka to ještě 5 minut zapisuje, pokud jí vyškubnu předtim é průser.
Dle této logiky je nestabilní ram, protože normální aplikace obvykle nepřesahnou 6GB v paměti. Při tom kopírování se to ale zaplní celé a myslim si že tam bude zádrhel. Spustit memtest win 32, tolikrát a o takových velikostech aby zaplnil celou volnou ram, a nechat to běžet pár hodin, pokud nula errorů tak ok. Nepoužívat memtest x86 ten bootovatelnej, ten je celkem useless.
Windows maj velice špatnej zvyk žrát tunu paměti při kopírování, vezmou si jí čím více v systému je celkové paměti. Já když kopíruju na flashu tak si to nebufferuje třeba 20GB do ram, řekne mi že je hotovo, ale chudák fleshka to ještě 5 minut zapisuje, pokud jí vyškubnu předtim é průser.
Dle této logiky je nestabilní ram, protože normální aplikace obvykle nepřesahnou 6GB v paměti. Při tom kopírování se to ale zaplní celé a myslim si že tam bude zádrhel. Spustit memtest win 32, tolikrát a o takových velikostech aby zaplnil celou volnou ram, a nechat to běžet pár hodin, pokud nula errorů tak ok. Nepoužívat memtest x86 ten bootovatelnej, ten je celkem useless.
- Jirka_T
- Začátečník
-
Problém může být jinde - v prostředcích, které data interpretují.
Viz diskuze na podobné téma:
http://www.zive.cz/poradna/zmena-dat-pr ... tanswers=1
Viz diskuze na podobné téma:
http://www.zive.cz/poradna/zmena-dat-pr ... tanswers=1
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
V pátek se mi počítač dostal konečně pod ruku a jeden z paměťových modulů byl vadný, tak jsem ho vyměnil. Uvidíme, jestli se ještě nějaké problémy budou projevovat. Zatím děkuji.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Myslel jsem si to....
Musíš to hodně otestovat než to pošleš zpět do provozu. Já vim co bylo za horor stabilizovat mejch 64GB. Spousta hlavně těch cheap 8GB modulů jsou stable jako takové ale bugujou když jedou společně s jinými identickými v dualu. Trvalo mi několik dní!!!! a výměnu poloviny modulů než jsem mohl prohlásit je to rock stable... Nejvíc frustrující bylo když si člověk myslsl že už to má a pink... po 50 minutách 1 random chyba... a teď babo raď když všechny moduly jsou solo stable....
Musíš to hodně otestovat než to pošleš zpět do provozu. Já vim co bylo za horor stabilizovat mejch 64GB. Spousta hlavně těch cheap 8GB modulů jsou stable jako takové ale bugujou když jedou společně s jinými identickými v dualu. Trvalo mi několik dní!!!! a výměnu poloviny modulů než jsem mohl prohlásit je to rock stable... Nejvíc frustrující bylo když si člověk myslsl že už to má a pink... po 50 minutách 1 random chyba... a teď babo raď když všechny moduly jsou solo stable....
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě jsem ten počítač původně otestoval a tehdy fungoval úplně v pořádku.
A teďko už po 10 sekundách hlásil stovky chyb. Takže asi prostě sám od sebe odešel jeden z modulů.
A teďko už po 10 sekundách hlásil stovky chyb. Takže asi prostě sám od sebe odešel jeden z modulů.