Problém s routerem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Mikynka
Nováček
Nováček

Problém s routerem

Příspěvek od Mikynka »

Zdravím, už si nevím rady, tak se zkusím zeptat Vás. Mám notebook MSI - http://www.alza.cz/msi-gt683-656cs-d267360.htm a router TP-Link - http://www.alza.cz/tp-link-tl-wr841nd-d155296.htm

Router je nastaven správně, pokud k tomuto routeru připojím přes wifi jakýkoliv jiný notebook, internetové stránky, i nastavovací menu routeru se načítá bez problémů (okamžitě). Pokud se ale s mým notebookem připojím pomocí wifi k routeru, je načítání internetových stránek pomalé, ale i načítání nastavovacího menu routeru pomalé. Problém tedy není s internetem, ale s nastavením buď routeru nebo mého pc, ale nevím co mám kde nastavit. Děkuji za každou radu
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s routerem

Příspěvek od Lancelot »

V prvé řadě bych aktualizoval ovladače wifi adaptéru v NB, v tom bych viděl problém.
Mikynka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mikynka »

To už jsem zkoušel a aktualizace ovladačů wifi adaptéru jsou nejnovější..
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Do příkazového řádku zkus zadat:

Kód: Vybrat vše

ping IPadresaRouteru -n 100
Jaké máš odezvy? Jsou tam nějaké ztracené packety? Jaký máš signál?
+Asi blbej dotaz: zkusils jiné prohlížeče na tom notebooku?
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Mikynka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mikynka »

Signál wifi mám plný, jsem asi 1 metr od routeru. Příkaz v cmd jsem zadal a přeposílám obrázek s výsledkem. Prohlížeč jsem jiný nezkoušel, na internet používám google chrome, ale hraju hru League of leagends, která je závislá na internetu a v ní také poznám, špatný internet, protože mi tam lítá odezva a hra je nehratelná.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

A zkoušel si jít dál od routeru? Protože to bude podle mě problém, že sedíš tak blízko a router/noťas si prostě s tak silným signálem neporadí. Případně ubrat vysílací výkon.
Naposledy upravil(a) Brázda.l dne stř 13. úno 2013, 18:48, celkem upraveno 1 x.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Ping ani ty ztracené packety rozhodně nejsou v pořádku. Čím by to ale mohlo být, to bohužel netuším. Možná by stálo za to zkusit nabootovat notebook z nějaké flashdiskové distribuce Linuxu a zjistit tak, jestli se jedná o problém hardwaru nebo OS/ovladačů/nastavení.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Mikynka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mikynka »

jj zkoušel jít dál od routeru, ale nic se nezměnilo, žádné zlepšení, ani zhoršení. Vysílací výkon nevím, jak se upravuje.. S Linuxem neumím pracovat, tak nevím, jak bych na to mohl přijít :( Není nějaký jiný způsob, jak to zjistit?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“