Pukanie v harddisku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Igi10
Začátečník
Začátečník

Pukanie v harddisku

Příspěvek od Igi10 »

Zdravim kupil som si v utorok MSI GE60 0ND-465XCZ a počujem ako keby pukalo v hardisku a ešte mám problem z webkamerou neberie ovladač mam ist ten notebook reklamovať a viem že mi to robil aj externý disk ked asi usb nemalo dobre napajanie a ked som ho prepojil do druheho už to nerobil a najhoršie je že ten notebook ma ochrannu znamku
PC1:MBASUS Maximus IV GENE Z ,CPUIntel core i5 2500k 3,3ghz ,Noctua NH-U9B SE2,Ram Corsair Venegace 8GB ,GPU evga 570 GTX Superclocked,HDDHitachi 1TB, ZdrojTG600-BZ PipeRock ,skrinka Cooler master staker RC831-SSN1

PC2: MB:ASUS RAMPGE FORMULA,CPU:Intel core 2 quad Q6600 3,3 GHz,CPU block D-teck fusion V2 ,GPU EVGA 570 GTX ,RAM:3 GB CORSAIR TWINX 800 Mhz+ Kingstom 2 GB

HDD:WD 160 GB + 250 GB SAMSUNG+ 640 WD+160WD, ZDROJ:Tagan 700 W, MECHANIKA Sony nec, skrinka Cooler master HAF 932,Nvidia 3D Vision, MonitorSamsung Synmaster 2233

Notebook: Lenovo Ideapad Y560 Intel core i7 920qm
Raduzak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Pukanie v harddisku

Příspěvek od Raduzak »

Zkus použít program quietHDD. Je možné že to pukání je nadměrné parkování hlaviček disku. Jestli to je ovšem jiný zvuk, tak bych byl na pozoru a nebál se reklamace.
CarlS
Nováček
Nováček

Příspěvek od CarlS »

Určité "pukání" je fakt normální, HDD to dělají. Pokud to neumíš posoudit sám, pusť k ntb někoho zkušenějšího, ten by měl umět říct, zda je to tvoje "pukání" normální nebo neobvyklé.
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

Pokud se ti však zdá, že to normální není, tak okamžitě zazálohuj. Už jsem přišel o 2 disky, co "pukaly". Taky můžeš zkontrolovat výpis ze S.M.A.R.T.u.

// ale vzhledem k tomu, že je to nový ntb, tak si budeš muset asi zvyknout :-D
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“