maximální zvuk z PC
Moderátor: CageJ
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: maximální zvuk z PC
bral sem 15 jako strop. Ty Evo se tam objevily dnes a jeste bych je taky poslech. Monitory vim kde koupit, ale na novy nemam (cca 25-26tis.) Jeste cekam jestli mi neklapne nejakej melouch, pak bych se mohl dostat na nejakych 25k, ale zas bych jeste rad vymenil C320tku za silnejsi (aspon C352) a to je dalsich 7-8 litru.... Klid panove, diky za postrehy, ja se nejak rozhodnu a napisu 
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak nejlip mi zahraly Fear Factory na Wharfech Diamond 10.5 z mejch moznosti. U Dynavoice jsem mel problem s presnym nasmerovanim bedny - pokud to nebylo tip top, vejsky nebyly hodny paskovyho repraku...
Jeste se chystam na AE aelite jete za 14tacku - jestli se mi pan ozve a pokud ne, pujdu do wharfu. No a uz setrit na C352 aspon
Doplneni:
Monitor Audia jety jsem uz nesehnal a nove jsou mimo muj rozpocet. Pacific Evo bych jeste srovnal, ale na tech 10.5 je ten basak lahodnej...
Jeste se chystam na AE aelite jete za 14tacku - jestli se mi pan ozve a pokud ne, pujdu do wharfu. No a uz setrit na C352 aspon
Doplneni:
Monitor Audia jety jsem uz nesehnal a nove jsou mimo muj rozpocet. Pacific Evo bych jeste srovnal, ale na tech 10.5 je ten basak lahodnej...
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
aelite nejsou bedny na metal, to sou bedny na jazz, klasiku, rock, atd. ale rozhodně ne metal.
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ok, tak vitezem se stava WD 10.5 ...
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
no a co ty pacific evo?
já bych bral rači je hrají o celkem dost čistěji.
resp ty aelite si klidně poslechni, třeba se ti líbit budou já nejsem tvůj ušař.
já bych bral rači je hrají o celkem dost čistěji.
resp ty aelite si klidně poslechni, třeba se ti líbit budou já nejsem tvůj ušař.
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam ušařku
, jo na ty Eva jeste pockam a pak uz sem nebudu psat 
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
no počkej, ještě sem napiš, s čim si teda skončil doma.
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Neboj Ajtaku, mam vyhodu ze muzu poslouchat aspon ze sluchatek v praci, jinak bych uz asi nevydrzel, takhle nespecham...
Meril jsem predbezne jak by to vypadalo prave se zadnim bassreflexem a vychazi mi od steny bedna 10cm (pri prumerne hloubce bedny kolem 30cm) , coz mi dava trochu nadeji nebrat na umisteni bassreflexu ohled a vzit vyhlednute 10.5. Jelikoz to uz nesolim jako zamlada...
Meril jsem predbezne jak by to vypadalo prave se zadnim bassreflexem a vychazi mi od steny bedna 10cm (pri prumerne hloubce bedny kolem 30cm) , coz mi dava trochu nadeji nebrat na umisteni bassreflexu ohled a vzit vyhlednute 10.5. Jelikoz to uz nesolim jako zamlada...
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
10 cm je hrozně málo, to ti bude dunět už od relativně nízké hlasitosti, to bych skoro raději ten bassreflex ucpal.
jako naprosté minimum bych u zadního bassreflexu viděl tak 30 cm ale u sloupů klidně i půl metru.
jinak nechci nic slibovat, ale jestli nespěcháš, tak bych pro tebe mohl sehnat Mission 782 nebo 783, ty mají bassreflex na boku, což by bylo v pohodě, zvukově sou taky dobrý.
cena by byla třeba 10 za 782 resp 13 za 783
jako naprosté minimum bych u zadního bassreflexu viděl tak 30 cm ale u sloupů klidně i půl metru.
jinak nechci nic slibovat, ale jestli nespěcháš, tak bych pro tebe mohl sehnat Mission 782 nebo 783, ty mají bassreflex na boku, což by bylo v pohodě, zvukově sou taky dobrý.
cena by byla třeba 10 za 782 resp 13 za 783
- crashPC
- Mírně pokročilý

Problém je místnost a bassreflex samotný. Jestli je bokem nebo dozadu, to už je vskutku jedno. Vzadu u stěny se akorát o 0-2Hz podle velikosti podladí.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
to rozhodně jedno neni, jestli ti ten vzduch bude z 10 cm narážet do zdi, nebo nebude, to je sakra znát. Dokonce můžeš s těma bednama krásně variovat podle velikosti prostoru ve velké místnosti dáš ty basreflexy směrem ven a v menší směrem k sobě.
- Maxtor
- Začátečník

-
...tak jsi hlupak, protoze resis blbosti jako bassreflex a neznas zakladni pravidla pro reseni akustiky mistnosti.. tedy nestavet repro 10cm od zdi.. jinymi slovy.. hnipes se v nepodstatnych nesmyslech, misto reseni veci podstatnych..Ajťák píše:to rozhodně jedno neni, jestli ti ten vzduch bude z 10 cm narážet do zdi...
- crashPC
- Mírně pokročilý

Ten zvuk do zdi narazí stejně, obzvláště u basu, který je všesměrový. Vlnová délka akustické vlny na 80Hz (tam obvykle místnost nejvíc hučí a zvoní) je čtyři metry, a deseti centimetry to opravdu nevyřešíš.
Pozicí bassreflexu mírně hneš s pozicí zářiče a docílíš jiných součtů kmiten z odražené vlny, takže zvuk se může o cosi hnout. Není to ale vůbec žádné ŘEŠENÍ. To, proč se reproduktory dávají od stěny je na frekvencích, jejichž první odraz přímo ovlivní frekvenční charakteristiku, A NEMUSEL BY. To je oblast středů, a tam jde díky krátkým vlnovým délkám změnit pohybem o 10-20cm hodně věcí. Proto se ozvučnice zakulacují a výškové reproduktory zapouštějí – protože to ovlivní vyšší pásmo a přímo “odražené” frekvence”. To není žádná designová hříčka. Pokud je vlnová délka zvuku větší než velikost (zde šířka) ozvučnice, žádný design ani pozice tomu nepomůže. Proto basové boxy už krom estetiky a bezpečnosti prozměnu zakulacené nejsou vůbec nikdy. Bassreflexy jsou potřeba držet od stěny jen proto, aby se nedosáhlo podladění ozvučnice díky prodloužení bassreflexu stěnou naproti němu, což výrobce (většinou jde o high-end) nezamýšlel.
Pokud jsou měniče v reprosoustavě nevyosené (nad sebou “na sněhuláka”), záměna ozvučnic způsobující změnu směru vyzařování bassreflexů na stranách opravdu udělá dost, protože OTOČÍŠ FÁZI těchto zářičů proti místnosti, což má za následek ony větší změny, obzvláště když se ještě do toho šachuje s pozicí obou reproduktorů sterea. Se samotnou vzdáleností od zdi to ale nemá společnýho VŮBEC NIC.
Neboj, mi tě to postupně naučíme
Pozicí bassreflexu mírně hneš s pozicí zářiče a docílíš jiných součtů kmiten z odražené vlny, takže zvuk se může o cosi hnout. Není to ale vůbec žádné ŘEŠENÍ. To, proč se reproduktory dávají od stěny je na frekvencích, jejichž první odraz přímo ovlivní frekvenční charakteristiku, A NEMUSEL BY. To je oblast středů, a tam jde díky krátkým vlnovým délkám změnit pohybem o 10-20cm hodně věcí. Proto se ozvučnice zakulacují a výškové reproduktory zapouštějí – protože to ovlivní vyšší pásmo a přímo “odražené” frekvence”. To není žádná designová hříčka. Pokud je vlnová délka zvuku větší než velikost (zde šířka) ozvučnice, žádný design ani pozice tomu nepomůže. Proto basové boxy už krom estetiky a bezpečnosti prozměnu zakulacené nejsou vůbec nikdy. Bassreflexy jsou potřeba držet od stěny jen proto, aby se nedosáhlo podladění ozvučnice díky prodloužení bassreflexu stěnou naproti němu, což výrobce (většinou jde o high-end) nezamýšlel.
Pokud jsou měniče v reprosoustavě nevyosené (nad sebou “na sněhuláka”), záměna ozvučnic způsobující změnu směru vyzařování bassreflexů na stranách opravdu udělá dost, protože OTOČÍŠ FÁZI těchto zářičů proti místnosti, což má za následek ony větší změny, obzvláště když se ještě do toho šachuje s pozicí obou reproduktorů sterea. Se samotnou vzdáleností od zdi to ale nemá společnýho VŮBEC NIC.
Neboj, mi tě to postupně naučíme
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
já to mám ověřeno fyzicky, a vy mě učíte teoreticky
jinak pro zajímavost, výrobce v manuálu udává jako bezproblémovou vzdálenost od zdi 20 cm a ten to má asi lépe změřeno, než pan teoretik Crash PC.
a oblast středů do toho nemontuj, jestli ten reprák má hloubku 35 cm, tak je půl metru od stěny ten střeďák automaticky.
to je asi jako kdyby Jágrovi někdo říkal, že když bude trénovat v noci před zápasem, tak se akorát unaví, že to není fyziologicky možné. ale on to má ověřeno, ačkoli je to proti teoretice.
Naposledy upravil(a) Ajťák dne pát 15. úno 2013, 12:23, celkem upraveno 3 x.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Maxtor píše:...tak jsi hlupak, protoze resis blbosti jako bassreflex a neznas zakladni pravidla pro reseni akustiky mistnosti.. tedy nestavet repro 10cm od zdi.. jinymi slovy.. hnipes se v nepodstatnych nesmyslech, misto reseni veci podstatnych..Ajťák píše:to rozhodně jedno neni, jestli ti ten vzduch bude z 10 cm narážet do zdi...
nevytrhávej věci z kontextu, já sem mu doporučoval, ať ty repráky dá od zdi minimálně půl metru.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Já už vím, že nemá cenu vyvracet každou hovadinu, tak to bude relativně krátké.
1) Nevkládej nám do úst a do činů své špatné doměnky. Nemáš tušení co děláme, a není to ani slušné. Já také netvrdím, že nejspíš čůráš do umyvadla, konzumuješ výkaly a znásilňuješ dětičky. Je to velmi neslušný, tak se držme faktů.
2) Výrobci reprosoustav do manuálu doporučují dávat od stěny I reprosoustavy s bassreflexem vepředu, a dokonce I reprosoustavy úplně BEZ BASSREFLEXU. Jakou story mi chceš odůvodnit tohle? To jako dělají ze srandy?
3) 50cm tedy vzdálenost středového reproduktoru od zdi jak říkáš, to je vlnová délka cca 660Hz. Tedy středy. K vyrušení vyzářeného signal stačí půl vlny, což odpovídá při délce 50cm frekvenci 330Hz, tedy nižší středy.
4) Nikdo netvrdí, že to není možné. Tvrdíme pouze, že to je minoritní problém BASSREFLEXU a hlavní problém je jinde. Stejně tak to bude I s Jágrem. To že se unavíš neznamená, že to nemůže bejt horší, když necháš tělo I mysl vychladnout. Když budeš den před turnajem házet šipky, taky asi dopadneš líp, než když přijdeš poprvé k terči. Ale to už nejsou fakta.
1) Nevkládej nám do úst a do činů své špatné doměnky. Nemáš tušení co děláme, a není to ani slušné. Já také netvrdím, že nejspíš čůráš do umyvadla, konzumuješ výkaly a znásilňuješ dětičky. Je to velmi neslušný, tak se držme faktů.
2) Výrobci reprosoustav do manuálu doporučují dávat od stěny I reprosoustavy s bassreflexem vepředu, a dokonce I reprosoustavy úplně BEZ BASSREFLEXU. Jakou story mi chceš odůvodnit tohle? To jako dělají ze srandy?
3) 50cm tedy vzdálenost středového reproduktoru od zdi jak říkáš, to je vlnová délka cca 660Hz. Tedy středy. K vyrušení vyzářeného signal stačí půl vlny, což odpovídá při délce 50cm frekvenci 330Hz, tedy nižší středy.
4) Nikdo netvrdí, že to není možné. Tvrdíme pouze, že to je minoritní problém BASSREFLEXU a hlavní problém je jinde. Stejně tak to bude I s Jágrem. To že se unavíš neznamená, že to nemůže bejt horší, když necháš tělo I mysl vychladnout. Když budeš den před turnajem házet šipky, taky asi dopadneš líp, než když přijdeš poprvé k terči. Ale to už nejsou fakta.
- Maxtor
- Začátečník

-
Toho hlupaka jsem samozrejme nesmeroval k tobe konkretne.. bylo to mysleno obecne pro vsechny co se takto zabyvaji detaily ale to uz nejak nechci rozebirat..
V kazdem pripade.. abych nejak doplnil, to co jsem tim chtel rict.. hrozne rad bych videl, co bych tady cetl, kdyby jsme zacali resit difuzory ale hlavne basove pasti.. polovina tehle repro reci by mohla jit k certu, protoze v porovnani s tim, jde o uplne nesmysly..
V kazdem pripade.. abych nejak doplnil, to co jsem tim chtel rict.. hrozne rad bych videl, co bych tady cetl, kdyby jsme zacali resit difuzory ale hlavne basove pasti.. polovina tehle repro reci by mohla jit k certu, protoze v porovnani s tim, jde o uplne nesmysly..
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě, že není ideální dávat bedny 10 cm od stěny to ví každé malé dítě. Nicméně, pokud dáš 10 cm od stěny bedny s předním bassreflexem, tak budou alespoň nějak slušně hrát, pokud dáš 10 cm od stěny bedny se zadním bassreflexem, tak se dočkáš akorát dunění a zkreslení na basech, to je holý fakt.
stejně jako je holý fakt, že pokud budu bedny přisouvat a odsouvat do stěny třeba v rozsahu 20-150 cm, tak 99 % lidí (neplést s měřící technikou) bude rozeznávat akorát rozdíl v objemu basové složky.
stejně jako je holý fakt, že pokud budu bedny přisouvat a odsouvat do stěny třeba v rozsahu 20-150 cm, tak 99 % lidí (neplést s měřící technikou) bude rozeznávat akorát rozdíl v objemu basové složky.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Teď už jen ten fakt podložit nějakým měřením, jinak je to jenom doměnka.pokud dáš 10 cm od stěny bedny se zadním bassreflexem, tak se dočkáš akorát dunění a zkreslení na basech, to je holý fakt.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
snad mám uši