Externí zvukovka
Moderátor: CageJ
- Blizzard
- Začátečník

-
Externí zvukovka
Zdarec, koupil jsem si sluchátka Asus Vulcan ANC. Mám v pc nějakou šuntskou zvukovku, tudíž ze sluchátek nemůžu vytáhnout maximum. Ale interní nechci, protože budu kupovat v budoucnu Ntb, tak chci externí. Nevím, ale jakou. Buď Creative nebo Asus.
Zde na výběr: (pokud ani jedna není dobrá tak jaká?)
http://www.alza.cz/zvukove-karty/extern ... ,1296&po=1
Zde na výběr: (pokud ani jedna není dobrá tak jaká?)
http://www.alza.cz/zvukove-karty/extern ... ,1296&po=1
- dohnalik
- Středně pokročilý

Re: Externí zvukovka
Ty externí jsou ještě větší shity jako ta interní. Je to jedno ty sluchátka jsou shity taktéž.
- Blizzard
- Začátečník

-
No jasně ... jestli porovnáváš sluchátka na poslech a na hudbu, tak jo. Ale jde vidět, že jsi dlouhodobý majitel ....dohnalik píše:Ty externí jsou ještě větší shity jako ta interní. Je to jedno ty sluchátka jsou shity taktéž.
- dohnalik
- Středně pokročilý

Ta sluchátka jsou jako dva kelímky, je to děs běs
Na hry možná pro někoho dobrý, ale opravdová sluchátka odvedou mnohem lepší práci i v těch hrách. Vysolit za něco takovýho tolik prachů... Pokud nemáš zvukovku z přelomu tisíciletí, pak nemá smysl kupovat tu externí, protože jsou na tom stejně jako dnešní interní.
- Blizzard
- Začátečník

-
nevim. PC mam stare asi 5 let. Ale ta zakladka je strasny sunt. ty slchatka jsou dobre. pohodlne, slusny zvuk (akorat ma slabsi basy). mozna trefils na spatny kus
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
já si troufám říct, že ta sluchátka vůbec nejsou produkcí firmy asus, ale nějaké čínské továrny, která na ně lepší logo Asus a splňuje nějaké minimální standardy.
problém je ovšem v tom, že třeba u myši k PC vede kompromis ke snížení nákladů a možná trochu životnosti (ale kdo používá myš 10 let?), kdyžto u audia je prostě šetření slyšet, což je obecně problém.
- Blizzard
- Začátečník

-
to je sice pekne, ze kritizujete super kvalitni sluchatka, ale jestli umite cist, nazev topicu je jiny ....
- dohnalik
- Středně pokročilý

Odpovědi se ti dostalo
Ale tak napíšu ti to ještě jednou, k těm shitům je zbytečné cokoli kupovat, avšak očividně máš starší desku, tak si kup tu nejlevnější creativku. Pokud chceš kvalitu, kup si Fiio E10, ten ale neumí mikrofonní vstup, takže mikrofon bys musel dát přímo do ntb a sluchátka přes fiio. A k tomu super kvalitní sluchátka se už raději nebudu vyjadřovat.
- Blizzard
- Začátečník

-
tak se radši nevyjadřuj, stejně bych ti nedal za pravdu
- dohnalik
- Středně pokročilý

To je tak, když si někdo mermomocí stojí za svým, protože je to jeho, on to koupil a nikdy nic jinýho neslyšel. Já toho slyšel víc než ty asi budeš slyšet, navrhl a postavil jsem docela dost vlastních zesilovačů, D/A převodníků a hromadu dalších audio hovadin. Tyhle sluchátka prostě nejsou hodna své cenovky ani kdyby ses na třikrát pokakal. Všem doporučuju se obloukem vyhnout Roccatům, siberiím, asusům, reazerům a jim podobným. Pokud chcete herní headset, tak creative fatality za pětikilo je slušná volba. Senny PC360 pak volba špičková. Pokud chcete opravdová sluchátka, tak je potřeba sáhnout po sennech, AKG a jiných, zapomeňte na tyhle rádoby herní periferie, všechno je to jenom marketing a výsledek stojí za prd. Takové AKG K 240 mkII mají mnohem lepší podání prostoru a zvuků z her, než jakýkoli herní headset na trhu a může být sebedražší.
- Blizzard
- Začátečník

-
Senny jsem zkoušel a nebyly pohodlné ... chápeš, že mně nejde především o zvuk? Když hraješ CoD4 8 hodin denně, tak potřebuješ, aby tě uši nebolely ... a to od Vulcanů nebolí. Ale přiznám, že mají slabší basy, ale u her se to nějak extra neprojeví. A jestli jsi audiofil jak můj otec, tak se nedivím, že se ti nelíbí ... já nejsem tak náročný uživatel
- dohnalik
- Středně pokročilý

Proč teda druhou zvukovku? Chceš větší výkon? Tak to ti ani jedna z těch co jsi posílal nedodá, spíše naopak.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
já tu mám stará AKG 240 DF a jsem s nimi vcelku spokojen, ale zoufale jim chybí basy, v podstatě vždy jim musím trochu naložit na korekcích, ta bych na hry teda nedoporučil.dohnalik píše:Takové AKG K 240 mkII mají mnohem lepší podání prostoru a zvuků z her, než jakýkoli herní headset na trhu a může být sebedražší.
navíc mne naopak serou ty jejich výrazné výšky, prostě mám z nich pocit, jako kdyby byla celá o kus posunutá nahoru.
ještě by mne zajímalo, jaký máš názor na tenhle DAC, mně se zdá zvukově vcelku dobrý, ač podle parametrů není nic extra.
http://www.ebay.com/itm/Valab-TDA1543-N ... 3f135a5031
- dohnalik
- Středně pokročilý

A víš čím to je? AKG jsou sluchátka, která pásmo nezkrelsují, ale přenáší ho tak, jak je. Mám K 701 a nedám na ně dopustit. TDA1543 je velmi levný DAC, který se osazoval do nejlevnějších CD přehrávačů, dnes je již dávno překonaný. I přes to má ale svoje příznivce, zejména kvůli tomu, že je to DAC bez oversamplingu a pokud mě paměť neklame, tak ještě stará R2R architektura. Pokud se ti jeví zvukově dobrý, pak zkus PCM1704, to je jiná liga, ale i cenově. Momentálně já hraju na PCM1794A a navrhuju WM8741 DAC, všechno asynchronně přes USB. Ale to jsme OT, na DACy je tu jiné téma.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
to neni pravda, ty basy tam prostě nejsou, takhle to nehraje, já vim jak zní v reálu akustická basa, a tyhle sluchátka jí nezahrajou ani trochu. stejně jako jsou ustřelené ty výšky.
ty sluchátka znějí, jak kdyby sis nastavil na zesilovači děličku na 100 Hz a pod ní nehrál. a naopak frekvence nad 5 kHz zvýraznil tak o 3-5 dB.
v životě jsem neslyšel bedny, které by měly takhle nepříjemně a nepřirozeně zvýrazněné výšky.
proti těmhle sluchátkům jsou výšky BW a Mission jemné jak peříčko a to si kdekdo stěžuje že sou tak ostré že se nedají poslouchat a tady je to ještě umocněno tím, že v podstatě chybí frekvence pod 100 Hz.
ty sluchátka znějí, jak kdyby sis nastavil na zesilovači děličku na 100 Hz a pod ní nehrál. a naopak frekvence nad 5 kHz zvýraznil tak o 3-5 dB.
v životě jsem neslyšel bedny, které by měly takhle nepříjemně a nepřirozeně zvýrazněné výšky.
proti těmhle sluchátkům jsou výšky BW a Mission jemné jak peříčko a to si kdekdo stěžuje že sou tak ostré že se nedají poslouchat a tady je to ještě umocněno tím, že v podstatě chybí frekvence pod 100 Hz.
- Blizzard
- Začátečník

-
No, špatně jsem se vyjádřil. Mně jde víc o pohodlí než o zvuk, ale ne že by mě o zvuk nešlo vůbec. Jako plecháčky s MP3 formátem mi fakt vadí. Mně jde spíš o to, jestli ta externí zvukovka má lepší zvuk než normální výstup z notebooku za 28k (Lenovo)dohnalik píše:Proč teda druhou zvukovku? Chceš větší výkon? Tak to ti ani jedna z těch co jsi posílal nedodá, spíše naopak.
- dohnalik
- Středně pokročilý

Nejspíš nebude hrát líp, v principu je to to samý, ta USB je navíc napájená ze zarušených 5V, takže může být třeba i horší. Zkusil bych to, třeba můj ultrabook má zvukovku zvukem výše, než měla moje rok stará deska pomalu nejvyšší řady MSI Z68...
- Blizzard
- Začátečník

-
No zkusit ... já musím jít na jistotu, protože šetřím na ten Ntb a další zbytečné výdaje, které by byly k ničemu by šetření akorát protáhlo.
- dohnalik
- Středně pokročilý

potom ty levný zvukovky nekupuj.
- Blizzard
- Začátečník

-
Ok, díkdohnalik píše:potom ty levný zvukovky nekupuj.