konverze netbooku Samsung N150 do cehosi :)

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
porkac
Nováček
Nováček

konverze netbooku Samsung N150 do cehosi :)

Příspěvek od porkac »

Zdar lidi
takze mam netbook N150 s prasklym LCD jinak funkci teda az na drobnost nefaka na externi monitor coz je fakt divny protoze se systemem to faka .. no ale to je celkem jedno dumal jsem nad moznosti ze pripojim starej LCD z Notesu compaq Armada ten ma tozliseni 1024x768 takze pohoda jen by byl urizlej dolni kraj obrazovky ale po sehnani datasheet sem sehnal od compaqu ale od samsungu sem sehnal jen zapojeni toho puvodniho LCD a tam je drobet problem ze to ma ehm uplne jine vstupni proporce.. ale tak nak se mi povedlo to vydumat jenze to ma nejak divoky barvy ted .. ale lepe jsem to nevyresil ale zelena barva je proste bokem nebo nevim ale kdyz ve widlich dam zelenou na max (gama+jas+kontrast) aby simulovala cernou tak to pak je koukatelny kdyz zapnou komp tak to je videt zeleny podklad a cerne pismo :D
to je datasheet k LCD z Armady
LCD armada.jpg
a todle je datasheet k LCD ze Samsungu ale chtelo by to vyvod Dat z MB toho samsung netbooku ale to nemohu sehnat
LCD N150.jpg
jinak planuju ze si z toho udelam takovej tablet ovladanej pouze touchpadem je to jen takova bejkarna na delsi prihody na wc ci cigarko na balkone atp.. sem si tu baterku predelal a je z ni 9 clankova s vydrzi pres 9h :D ten display sem predelal a ma ted Led podsviceni faka to naprosto dokonale jinak to mam uz temer hotove pak sem prihraju nae fota co z toho vzniklo ;) jo a jinak nevite nekdo jak prodlouzit ten igelitovej kablik z klavesnice jsem resil jak udelat klavesnici aby byla schovavaci ale kratkej kabel.... :(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) porkac dne sob 16. úno 2013, 13:02, celkem upraveno 2 x.
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: konverze netbooku Samsung N150 do cehosi :)

Příspěvek od komancero »

no nemyslim si ze tohle zprovoznis ,ale je opravdu divne ze ti nejede ext. monitor ,nemas spatne nastavenou frekvenci ?
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

tak po mensim laborovani jsem to rozchodil .. teda no je to pouzitelny na net hudbu a cernobile videa :D ta zelena nebo jaka barva to chybi, je docela znat kdyz to nezredukuju aby z ni byla cerna zitra sem hodim foto az to dolepim dohromady(at to nako vypada ) chtelo by to datasheet te zakladky z notesu a ne z LCD.. ono je dost mozny ze na MB budou jeste dalsi vyvody na lcd ale buch vi jak to kamaradi zluty vyrobili
a jinak ten ext. monitor je pro me zahadou zrejme se aktivuje po najeti ovladacu nebo nevim v biosu tam neni o nastaveni freq. ci jina zminka o monitoru nenajel ani pri instalac i proto jem musel nak rozchodit to lcd coz se mi povedlo a ne ze ne :) ale asi nez foto to hodim na youtube naky to video rekne vic nez jaka koliv fotka :D
Naposledy upravil(a) porkac dne sob 16. úno 2013, 13:03, celkem upraveno 1 x.
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

tak jo rekl bych ze to mam skoro hotove este sezenu nekde naky potrhany pouzdro s KB do usb k tabletu a bude aj kb :) ikdyz na muj ucel neni treba a tech par slov se da napsat pres Kb ve widlich mysi ... ale ted par obrazku jak to vypada temer hotove na este se rozhoduju jestli to natru redenym herkulesem tak 6 nateru vypada to pak jak lak akorad mnohem vic odolnejsi :D jinak je to potazene latkou ze stare mikiny repracky sem si prekne odizoloval penou + molitanem a ma to 4 repracky misto 2 :) a hraje to opravdu dobre realna vydrz baterie je nakonec po zkalibrovani 4 a pul hodky na youtubu se skoro max podsvicenim... na usporak to pofaka asi o dost dyl nechal sem v nastaveni rovnovahu jinak neuveritelne je ze todle ma v biosu kalibraci baterie coz je super po vymene clanku staci cvaknout na kalibraci a hotovo :) este dodelam nejake klavesy jako sipky, bck, f11 ,esc.. zkratka tak 12 klaves at se da na ne neco naprogramovat nake spusteni prg ci neco obdobneho prihodim nake foto sice nic moc kvalita ale na forum primo moc dobra kvalita nejde .
predek.jpg
vrsek.jpg
bok P.jpg
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

este 2 obr jak to vypada
bok L.jpg
Vnitrek.jpg
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

tak a takle vypada zaplej
s upravenejma barvama ve widlich
win int.jpg
nastaveni te zelene jinak to je des jak to vypada
nast barev.jpg
a takle to vypada kdyz je to default
def barv.jpg
Naposledy upravil(a) porkac dne sob 16. úno 2013, 13:04, celkem upraveno 1 x.
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

a ted par obr z bootu
barvy boot.jpg
barvy boot2.jpg
IMAG0580.jpg
jinak je zvlkastni ze ten display by mel umet 1024x768 ale muzu mit jen 1024x600 ale jelikoz sem asi nak zahadne obesel elektroniku v nebo nevim ale widle mi nabizeji aj rozliseni 1152x864 ale kdyz dam todle tak je to des optimal je tech 1024x600 jen to ma orizlej horni okraj a to tak ze tam je delici zelena cara a pak se zrcadli na zbytku obrazu proto tam je ten tlustej pasek co zakrejva tu cast nevim jak to odstranit to ale asi nikdy nepujde muzu bejt rad ze sem to rozchodil takle ono vubec to byl risk se do toho poustet pac jsem nevedel jestli ta zakladka od toho netbooku faka :)
lidove tvorivosti zdar 8-)
Naposledy upravil(a) porkac dne sob 16. úno 2013, 13:04, celkem upraveno 1 x.
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

:? Nezahřívá se to moc?
porkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od porkac »

vubec to netopi udelal jsem spesl chlasezeni na chipset bo aspon si myslim ze to je chipset.. ;) a jinak sem prstometrem nenasel nic co by topilo nak fatalne a to sem to nechal bezet 2h pri filmu
este jsem nedodal ze podsviceni je ovladano starou elektronikou od puvodniho displaye aby slo pekne podsviceni :)

jinak opravdu nikdo nevi jak zapojit to LCD aby slo normalne ? ja hledal vsude kde se dalo ale datasheet od zakladni desky toho samsungu ne a ne najit ... :( a podle me to musi jit kdyz uz to de takle.. nekde chyba no ale ja hokus omyl metodou nezjistim jetsli je to ok kord kdyz ten kabel se pak musi odstinit jinak to dela uplne krasnou neplechu s obrazem takze az po zadelani zjistim jak jsem na tom coz je silne neprakticky proto to nechavam zatim v tomdle stavu ikdyz to neni ideal ale na internet a hudbu popripadne dalsi volovinu to staci .. jen me stve ze kdyz se pusti naka aplikace co chce sys. povoleni tak se prehodi barevne schema do default a pak to musim zas prenastavit nevite nekdo jestli je na intelovskou grafiku nakej program co by to poresil natrvalo ?
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“