Koupil jsem si novy chladic Gelid tranquillo rev2 misto BOX chladice na muj AMD phenom II 955be a ze ho vymenim, chladic na jinych cpu jsem menil uz nekolikrat, ale teprve tady se mi podarilo s chladicem vytahnout i procesor a ten je ted prilepeny na nem
http://i47.tinypic.com/12346ft.jpg
procesor nema zadne zohle piny i pres to ze jsem ho vyndal ze zamcene patice(nezvedl jsem tu packu na socketu), nejak sem neocekaval ze to patice dovoli
na ruznych forech pisou navody jak ho dostat dolu pomoci isopropyl-alkoholu alespon v 90% koncentraci, nebo nahrat fenem a zkusit sundat, stale se mi to vsak nedari je to jak z kamene a nejde dolu
ocenil bych jakekoliv rady
CPU je připečenej na chladiči
Moderátor: morke
- lumus
- Nováček

-
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: CPU je připečenej na chladiči
normalne ho v tom isopropyl-alkoholu vykoupej,klidne ho nech chvili "odmocit",je vodotesnej,az uschne bude pripravenej k pouziti...a pokud je tam silna vrstva pasty,muzes to zkusit odriznout ziletkou
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- ifkopifko
- Začátečník

-
Ja by som ho normálne vypáčil nejakým tvrdším nožom. Zasuň čepel kúsok medzi CPU a chladič a s citom (pružne) sa do toho opri. Samotný kremík CPU je dosť ďaleko od okraja a tomu plechu (heatspederu) to nijako neublíži. Good luck. Osobne by som sa skôr obával o päticu základnej dosky, či jej to vytrhnutie neuškodilo. Ale snáď to bude všetko OK.
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- lumus
- Nováček

-
tak nakonec funguje
v lekarne sem nechal 190Kc za 1l 99,9% isopropyl-alkoholu, nalil sem to do mysky a nechal 8 minut procesor koupat, potom stacilo jen trochu ze strany rypnout ziletkou a procesor se krasne odlepil
box chladic mel krasnych 80 stupnu po pulhodine prime 95,
gelid tranquillo rev2 ma 33 stupnu po hodine prime 95 jedina potiz je ze sem spatne spocital vejsku takze mi o centak vycuhuje z bedny
dik vsem za rady, snad uz tohle nikdy nebudu opakovat
v lekarne sem nechal 190Kc za 1l 99,9% isopropyl-alkoholu, nalil sem to do mysky a nechal 8 minut procesor koupat, potom stacilo jen trochu ze strany rypnout ziletkou a procesor se krasne odlepil
box chladic mel krasnych 80 stupnu po pulhodine prime 95,
gelid tranquillo rev2 ma 33 stupnu po hodine prime 95 jedina potiz je ze sem spatne spocital vejsku takze mi o centak vycuhuje z bedny
dik vsem za rady, snad uz tohle nikdy nebudu opakovat