Aku zvukovu kartu kupit?
Moderátor: CageJ
- ŠakaL
- Začátečník

Re: Aku zvukovu kartu kupit?
Tohle je taky zajimavy.Az do nedavna sem mel stejnej problem.Pustil sem hru a objevil se takovej divnej pazvuk,
ale jen na RCA vystupu.Od doby co sem updateoval drivery na grafiku (310.70) mozna i ty predchozi,tak uz mi to nedela.
ale jen na RCA vystupu.Od doby co sem updateoval drivery na grafiku (310.70) mozna i ty predchozi,tak uz mi to nedela.
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
- ToMaSoo7oo7
- Začátečník

-
Takze to bude asi naozaj grafikou.
Nedeje sa to len pri hrach ale vzdy ked sa obraz na monitore pohybuje.
Cize robi to aj pri filmoch a dokonca aj ked scrollujem nejaky dokument/stranku tak tam ten zvuk je. Sice velmi tichy ale je tam.
Skusal som CCC 13.1 a 13.2 beta 4 a nijaka zmena.
Nejaky napad?
BTW: Grafiku mam HD 7950.
Nedeje sa to len pri hrach ale vzdy ked sa obraz na monitore pohybuje.
Cize robi to aj pri filmoch a dokonca aj ked scrollujem nejaky dokument/stranku tak tam ten zvuk je. Sice velmi tichy ale je tam.
Skusal som CCC 13.1 a 13.2 beta 4 a nijaka zmena.
Nejaky napad?
BTW: Grafiku mam HD 7950.
- Maxtor
- Začátečník

-
Ja bych se rad zeptal co myslis, tim bzucet.. nedela to nahodou i kdyz jen tak nekde jezdis mysi..?
- ToMaSoo7oo7
- Začátečník

-
Pri jazdeni misi mi to tiez "piska", ale pri nizsich hlasitostiach sa to strati, cize to neriesim. Robilo mi to na vsetkych zvukovkach(integrovana,externa aj tato).
Teraz mi to ale bzuci stale ak sa nieco pohybuje na monitore. S tym ze cim viac fps ma ten pohybujuci sa obraz tym je to bzucanie vyraznejsie.
Cize najtichsie je to pri pohybovani sa v dokumentoch alebo na webe, tam to je takmer nepocutelne.
Horsie to ale uz je pri videach/filmoch(24fps), tam je to bzucanie uz dost hlasne.
Najhorsie to je pro hrach(60fps), tam je to bzucanie uz velmi hlasne.
Prikladam video na ktorom pustam benchmark(120-130fps), to bzucanie tam je dost potlacene ale je ho tam pocut.
https://www.dropbox.com/sh/awrtxlp35ii9e5s/N-y_PoP97K
Teraz mi to ale bzuci stale ak sa nieco pohybuje na monitore. S tym ze cim viac fps ma ten pohybujuci sa obraz tym je to bzucanie vyraznejsie.
Cize najtichsie je to pri pohybovani sa v dokumentoch alebo na webe, tam to je takmer nepocutelne.
Horsie to ale uz je pri videach/filmoch(24fps), tam je to bzucanie uz dost hlasne.
Najhorsie to je pro hrach(60fps), tam je to bzucanie uz velmi hlasne.
Prikladam video na ktorom pustam benchmark(120-130fps), to bzucanie tam je dost potlacene ale je ho tam pocut.
https://www.dropbox.com/sh/awrtxlp35ii9e5s/N-y_PoP97K
- Maxtor
- Začátečník

-
Nejaka zmena..? At to nenechame uplne vysmrdet.. me teda nic moc nenapada.. resp. vzhedem k tomu, ze jde o jev souvisejici s pohybem kurzoru apod., rekl bych ze jde o EMI.. je to interni karta a asi je na ruseni v case dost citliva..
- ToMaSoo7oo7
- Začátečník

-
Bez zmeny, nepodarilo sa mi to vyriesit 
EMI? Co to je?
EMI? Co to je?
- Maxtor
- Začátečník

-
- Maxtor
- Začátečník

-
A ted me napadla jeste jedna vec.. kterou jsi teda nakonec koupil..? V onom inzeratu na Auzentech je "Prodano mimo forum"..ToMaSoo7oo7 píše:Tak uz mam tu zvukovku doma..
- ToMaSoo7oo7
- Začátečník

-
Mam tu Infrasonic Quartet, len som sa mu ozval cez bazos(inzerat mal aj tam).
- Maxtor
- Začátečník

-
No tak to je divny.. nechapu sice proc je to tak markantni, ale pravdepodobne ti v PC tu kartu neco hodne rusi.. teoreticky to muze prichazet i ze zasuvek, ale vzhledem k tomu, ze to reaguje na pohym na monitoru, cekal bych EMI pocitace.. bylo by dobry to prozatim jen tak cvicne vyzkouset..
Karta je to dobra a trocha prace a vyrobeni EMI shieldu by urcite nebyla na skodu..
EMI shield je v podstate jen letivovy, pripadne plechovy kryt karty, ktery bude uzemnen.. napr. k jeji zaslepce vzadu na skrini.. otestoval bych prinost tak, ze bych kartu obalil papirem a na nem alobalem..
Tady mas par linku ale pozor na ne.. ve vetsine pripadu to jsou hrozny prasarny.. musis davat sakra bacha na to, abys nekde neco ve skrini i na karte samotne nezkratoval.. idealni by bylo jemne pletivo, ktere klestickama nadherne zpracujes a nuzkama vystrihas na tvar jaky chces.. v pohode by pak mohlo jit naohybat a prisroubovat rovnou k uchytum zaslepky na karte..
Jak ale rikam.. pozor na zkraty.. tyhle linky chvilkama ukazujou veci, ktere bych si do case teda fakt nedal..
http://forum.lowyat.net/topic/676122/all
http://www.overclock.net/t/571718/how-t ... sound-card
http://pcb.hol.es/index.php?option=com_ ... Itemid=133
Karta je to dobra a trocha prace a vyrobeni EMI shieldu by urcite nebyla na skodu..
EMI shield je v podstate jen letivovy, pripadne plechovy kryt karty, ktery bude uzemnen.. napr. k jeji zaslepce vzadu na skrini.. otestoval bych prinost tak, ze bych kartu obalil papirem a na nem alobalem..
Tady mas par linku ale pozor na ne.. ve vetsine pripadu to jsou hrozny prasarny.. musis davat sakra bacha na to, abys nekde neco ve skrini i na karte samotne nezkratoval.. idealni by bylo jemne pletivo, ktere klestickama nadherne zpracujes a nuzkama vystrihas na tvar jaky chces.. v pohode by pak mohlo jit naohybat a prisroubovat rovnou k uchytum zaslepky na karte..
Jak ale rikam.. pozor na zkraty.. tyhle linky chvilkama ukazujou veci, ktere bych si do case teda fakt nedal..
http://forum.lowyat.net/topic/676122/all
http://www.overclock.net/t/571718/how-t ... sound-card
http://pcb.hol.es/index.php?option=com_ ... Itemid=133
- ToMaSoo7oo7
- Začátečník

-
Tak som skusil zvukovku obalit papierom a alobalom ale nenastala absolutne ziadna zmena 
Takze ostava este moznost ze to prichadza zo zasuviek, existuje nato nejake riesenie?
Takze ostava este moznost ze to prichadza zo zasuviek, existuje nato nejake riesenie?
- ÿthren
- Začátečník

-
zkus ji vytáhnout z PC a hodit do nějakého jiného, které má taky nějakou silnější grafiku, u kamaráda a tak. tohle může být i rušením v napájení které generuje ta grafika, procál a pod. a zdroj se s tím třeba nedokáže vypořádat.
to by stálo hodně za zkoušku pichnout tam nějaký jiný zdroj, ideálně kvalitnější než máš teď, ale na zkoušku asi cokoliv.
A připojils ten alobal někam na kostru?
s tou zásuvkou nejlíp když připojíš PC na jiný okruh, jiná místnost a podobně. Třeba kuchyně, tam se spotřebiče připojují na různé okruhy obvykle
to by stálo hodně za zkoušku pichnout tam nějaký jiný zdroj, ideálně kvalitnější než máš teď, ale na zkoušku asi cokoliv.
A připojils ten alobal někam na kostru?
s tou zásuvkou nejlíp když připojíš PC na jiný okruh, jiná místnost a podobně. Třeba kuchyně, tam se spotřebiče připojují na různé okruhy obvykle
- Maxtor
- Začátečník

-
Moc bych s tim zbytecne nelaboroval, at si v PC neco nepodelas, ale asi nejlepsi reseni ted bude zkusit ji v jinem PC pokud mas moznost.. nekde jinde proste.. jinak samozrejme ten alobal musel byt pripevnen na kostru.. o tom to stineni je.. ale to jsi predpokladam udelal.. ten rozdil by mel jit hned videt i pri takto humpolackem reseni.. smrdi to fakt nejakym bordelem v napeti..
- ToMaSoo7oo7
- Začátečník

-
Este jedna zaujimavost, ak k tej zvukovke pripojim nejake obycajne repro tak ten zvuk tam nie je(Skusal som geniusi a este nejake stare co som nasiel doma).
- Maxtor
- Začátečník

-
Tak jeste jinak.. nevim jestli jsi to sem uz nahodou nepsal, ale jaky je cely rezetec.. zvukovka, bedny, zesik, pripadne sluchatka.. proste co do toho mas bezne zapojeny.. s cim to dela ty pazvuky..
- ToMaSoo7oo7
- Začátečník

-
Zo zvukovky ide kabel priamo do Alesis M1 Active 520, su to aktivne reproduktory, zosik nepotrebuju. Nic viac tam nemam.
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, stejný problém u mě, Alesis 520 taky vlastním a rušení je taky. Při pohybu myší, a při hraní je to hrůza. Čím víc FPS tím je to horší. Už to řeším delší dobu a jsem už v koncích. Pokud někdo zná řešení, tak budu moc rád za jakékoliv rady. Napadá mě zkusit DAC, který propojit optikou s PC, přes optiku by to nemělo projít.
Moje zapojení : Alesis 520 > externí zk : Xonar U1 > USB do pc
Alesisy jsou asi citlivější na to rušení, ale řekl bych, že za to může na 90% rušení od GK
Moje zapojení : Alesis 520 > externí zk : Xonar U1 > USB do pc
Alesisy jsou asi citlivější na to rušení, ale řekl bych, že za to může na 90% rušení od GK
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
no je to divný, pokud to jiný repráky, nebo sluchátka nedělaj, tak tam je něco špatně v těch bedýnkách (konkrétně asi v zesilovači). Pokud podporujou pasivní provoz, tak by asi částečným řešením mohlo být koupit nějaký straší zesilovač a ten zabudovaný uplně vyřadit z provozu. Nebo zkusit reklamaci.
a ten tvůj xonar nemá optický/koaxiální vstup?
m koukám nemá, ta zvukovka vůbec sama o sobě nevypadá moc kvalitně teda.
a ten tvůj xonar nemá optický/koaxiální vstup?
m koukám nemá, ta zvukovka vůbec sama o sobě nevypadá moc kvalitně teda.
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No není to zázrak ale na AV manii foru mě byla doporučena. Před 14 dny došli z reklamace u thomanna z Německa kde mají opravdu kvalitní servis a prošlo to všemi testy bez problému.
Asi budu muset zkusit ten DAC.
PC > optika > DAC > jack-jack Xonar u1> jack-xlr >Alesis
Má takové zapojení vůbec smysl ? nebo xonar vyhodit pryč ?
A nebo prodám ty repra a koupím konečně něco pořádněho
Asi budu muset zkusit ten DAC.
PC > optika > DAC > jack-jack Xonar u1> jack-xlr >Alesis
Má takové zapojení vůbec smysl ? nebo xonar vyhodit pryč ?
A nebo prodám ty repra a koupím konečně něco pořádněho
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
já mám hlavně pocit, že už to někdo řešil, propojil to optikou a tyhle pazvuky to dělalo taky.
zkus si někde pučit převodník a vyzkoušej to nejdřív, než vyhodíš peníze z okna.
kdyby si byl z prahy, tak by se to dalo vyzkoušet i u mne, ale ta reklamace se mi nezdá tohle je nevýhoda objednávaky takhle z daleka, pokud to opravdu dělá deterministicky na každém PC, tak bych jim v kamenném obchodě to normálně napojil do PC a zahýbal myší a tu reklamaci by museli uznat.
zkus si někde pučit převodník a vyzkoušej to nejdřív, než vyhodíš peníze z okna.
kdyby si byl z prahy, tak by se to dalo vyzkoušet i u mne, ale ta reklamace se mi nezdá tohle je nevýhoda objednávaky takhle z daleka, pokud to opravdu dělá deterministicky na každém PC, tak bych jim v kamenném obchodě to normálně napojil do PC a zahýbal myší a tu reklamaci by museli uznat.