dokáže někdo poradit s výměnou grafiky v notebooku dell?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
GTom77
Nováček
Nováček

dokáže někdo poradit s výměnou grafiky v notebooku dell?

Příspěvek od GTom77 »

Vlastním starší notebook Dell xps studio 1640 s Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P9500 @ 2.53GHz a v něm je origo grafika ATI Mobility Radeon HD 3670. U 512MB. Už mi nějak nestačí :(. Není problém koupit jinou na http://www.ebay.de. Ale jakou vybrat aby to bios zvládl? Dávaly se tam ještě HD 4670,ale o není moc velké zlepšení. Kdyby tam šla alespoň ATI Mobility Radeon HD 5650 MXM 3 1GB DDR3 .
Poradí někdo? A nebo má někdo nějakou zkušenost s Dellem?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: dokáže někdo poradit s výměnou grafiky v notebooku dell?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já bych řekl - nech to bejt a buď rád že ten 4-5 let starej notebook stále funguje.
GTom77
Nováček
Nováček

Příspěvek od GTom77 »

DOC_ZENITH píše:Já bych řekl - nech to bejt a buď rád že ten 4-5 let starej notebook stále funguje.
..skoro trefa 3roky a 5měsíců přesné stáří :-D
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Tenhle model ma grafiku napajenou primo na desce, nema zadnej MXM slot. Takze nevim kam bys tu lepsi grafiku chtel strcit :razz:
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

Timto si nejsem jisty, nikde jsem nenasel zda grafika je v mpciex nebo primo na desce, ale jelikoz se prodavaly tyhle notasy s ruznyma grafikama tak predpokladam ze je v miniPCIex slotu. Ale co vim na 100% tak tyhle notasy maji problemy s chlazenim. Takze kdyz neni chlazeni schopno uchladit to co tam je tak jak si asi poradi s 30% tepla navic ze... Jinak kdyz to reknu uplne blbe tak jakakoliv grafika do miniPCIex slotu Ti tam bude fungovat, ale zalezi to na napajeni, chlazeni atd atd atd... Proste tam nech co tam je a na hry si kup comp....
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Staci pouzit Google a dat hledat "studio 1640 mainboard" a hned ti vyjede kupa obrazku te desky:
http://www.teleful.com/media/catalog/pr ... 0p743d.jpg

Na prvni pohled vidis, ze je grafika pripajena - hned vedle cipsetu a ten je hned vedle patice CPU. Drtiva vetsina Dellu ma grafiky primo na deskach, jen nekolik malo vylozene hernich modelu (hlavne Alienware) ma grafiku ve slotu.

miniPCIE sloty jsou leda tak pro pripojeni kravinek typu wifi, bluetooth, ssd ... grafika se tam v zadnym pripade nevejde - je to malinkej slot. Grafiky se davaji do MXM slotu
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
GTom77
Nováček
Nováček

Příspěvek od GTom77 »

Hold se s ním asi rozloučím a poohlédnu se po novém. Jen mě mrzí dnešní zpracování(alespoň co jsem na vlastní oči viděl tak mobilita děs :( ) Domníval jsem se špatně,že upgrade bude relativně dobrá volba.Bohužel to není tak jednoduché jak jsem se zpočátku domníval. Vůbec ale netuším co za 3,5roku starý dell dostanu? Hitparáda to už asi nebude :wink: . Moc jich na prodej není a nevím jakou cenovku nahodit? Jsem si jen myslel alespoň tak ca 7000,-kč Byl by nějaký tip?
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

Omlouvam se za mystifikaci ohledne pouziteho slotu :oops: Opravdu jsou to sloty MXM a MXMII, nejak mi nedoslo ze to neni PCIex. Kazdopadne vymenitelna fakt neni :)
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“