Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLSA80 - 160GB SATA - super

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

roxik píše:
mooroo píše:Tak ne, stejne si koupim asi Hitachi, ale jedno mi poradte, Pata už s 8mb cache nikde nemaj a ja s tim sata neumim, zapojim to uplne normalne, ale pak mi poradte co mam delat. Nekde sem čet, že se to Sata musi z diskety k MB nejak nainstalovat, ty ovladače na Sata, ale ja v dosu vubec neumim, pls poradte
- pri instalaci win 2k,xp pri startu instalatoru zmacknes F6, instalacni program si vyzada disketu s driverem pro sata (ta by mela byt u zakladni desky od vyrobce)
- pokud disk pridavas do jiz nainstalovaneho systemu, tak windows najde nove zarizeni, natahnes driver z diskety a po restartu uvidis novy disk... asi tak
A když mam flashovanej bios, kde už neco jako SATa drivers je, tak už to je nainstalovany?
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

mooroo píše:A když mam flashovanej bios, kde už neco jako SATa drivers je, tak už to je nainstalovany?
pri flashi biosu se ti upgradnul spolu s biosem desky i bios pro sata radic.... drivery musis ale ve windows stejne pouzit :wink:
oldskool pc - xbox - xbox360
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

Sice sem to nikdy nedělal, ale ja to snad nejak zvladnu doufám, ja mam strach, abych když si nekoupim Pata, ale Sata, aybch to sprovoznil, nikdy sem to nedělal
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLSA80 - 160GB SATA - su

Příspěvek od JanHavlicek »

Butch píše:Nazdar lidi. Tak jsem se v pátek stal čerstvým majitelem tohodle disku.
Taky mám tady pro Vás pár výsledků z testů.
Jelikož je disk S-ATA, tak jsem ho musel dát na S-ATA Raid konektor, jelikož jiné S-ATA konektory(bez vazby na promise řadič) na desce nejsou.
taky sem si ten disk koupil. Strary samsung sem dal do supliku. ale problem. I kdyz sem nastavil v BIOSu bootovani jen z hitachi a mel v pc suplik, vzdy to bootuje z toho supliku. nesetkal ste se s tim nekdo?
Naposledy upravil(a) JanHavlicek dne pát 9. dub 2004, 13:35, celkem upraveno 1 x.
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

JanHavlicek píše:taky sem si ten disk koupil. Strary samsung sem dal do supliku. ale problem. I kdyz sem nastavil v BIOSu bootovani jen z hitachi a mel v pc suplik, vzdy to bootuje z toho supliku. nesetkal ste se s tim nekdo?
Tak ho nastav jako Primary Master a šuplíček jako Slave, ne ? Nebo si v BIOSu uprav boot priority...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

TomV píše:
JanHavlicek píše:taky sem si ten disk koupil. Strary samsung sem dal do supliku. ale problem. I kdyz sem nastavil v BIOSu bootovani jen z hitachi a mel v pc suplik, vzdy to bootuje z toho supliku. nesetkal ste se s tim nekdo?
Tak ho nastav jako Primary Master a šuplíček jako Slave, ne ? Nebo si v BIOSu uprav boot priority...
A kde by mohlo byt to nastaveni boot priorit ? :oops: nechci se moc hrabat v BIOSu, protoze tomu moc nerozumim a nechci tam neco zmrvit
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

TomV píše:
To asi těžko když je to S-ATA

tam žádné jumpery nejsou
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

JanHavlicek píše: taky sem si ten disk koupil. Strary samsung sem dal do supliku. ale problem. I kdyz sem nastavil v BIOSu bootovani jen z hitachi a mel v pc suplik, vzdy to bootuje z toho supliku. nesetkal ste se s tim nekdo?

Musíš to nastavit v Biosu na 2 místech.
kouknu se na net do manuálu.

Edit1:

Takže z MSI stránek se ten manuál stáhnout nedá(stránka nebyla nalezena)

Edit2:

U mojí desky se to nastavuje v Biosu > Advanched menu > PCI configuration > Onboard ATA device first

Pak ještě povolit raid(pokud ti S-ATA jede přes něj)

No a v poslední řadě dát na první místo v boot menu ten řadič, nebo co tam bude za volbu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak uz to funguje. Dal jsem tam to nastaveni, ktere jsem uz tam daval predtim, a vono to zacalo fungovat
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

JanHavlicek píše:Tak uz to funguje. Dal jsem tam to nastaveni, ktere jsem uz tam daval predtim, a vono to zacalo fungovat
Někdy se může stát, že když přidáš HDD na primary master, tak bios sám změní to pořadí nebo to udělá podobnej bug. Prostě si přizpůsobí nastavení.

Taky se mi to jednou stalo.

Musel jsem zase do biosu a znova to přehodit.

Takže tohle mohl být i tvůj případ.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Mám další problém s tímto diskem :evil: Mám v pc většinou v šuplíku strčenej ten Samsung. A když zapnu PC, tak skoro pokaždý mi PC ten Hitachi disk nenadetekuje a spustí Samsung. Aby ho nadetekoval, musím úplně vypnout PC a zase zapnout :sad: Nestalo se to někomu z vás ?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

asi máš špatně jumpery. tim nenadetekuje myslíš v BIOSu, nebo to jen prostě začne bootovat ze samsungu ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tím myslím že nenadetekuju v BIOSu. Jak mám tedy nastavit jumpery ?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

JanHavlicek píše:Tím myslím že nenadetekuju v BIOSu. Jak mám tedy nastavit jumpery ?
ten disk, co je na konci kšandy nastav napevno jako master (měl by to být hitachi) a jako slave dej ten samsung... :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

MaWa píše:
JanHavlicek píše:Tím myslím že nenadetekuju v BIOSu. Jak mám tedy nastavit jumpery ?
ten disk, co je na konci kšandy nastav napevno jako master (měl by to být hitachi) a jako slave dej ten samsung... :wink:
Na SATA disku nejsou jumpery. Tak jak píšeš jsem nastavil Samsung disk na Slave a Plextor na Master a je to ještě horší

Hele takle to mam nastaveny :

1st master: Samsung SP80A4H - šuplík
1st slave: Plextor PX-708A
2nd master: -
2nd slave: Samsung SW-252F
3rd master: Hitachi 7k250 SATA
3rd slave: -

Nevím proč je to takhle blbě nastavený. Ten Samsung CD-RW když jsem přepnul na Master, tak se ani nenastartoval komp
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jo aha, to je SATA :oops:

no každopádně někde v BIOSu by mělo být boot SATA first, nebo tak něco myslim :roll:

ale že ho to nenadetekuje, to je divný...roztočí se ? nemáš třeba slabej zdroj ?
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jestli se roztočí nevím. Mám dost hlučnej chladič a proto to neslyšim. Ale slabej zdroj asi nemám, protože když už se to nadetekuje, tak to jede v pohodě.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak zdroj mám 300W. Teď sem se díval
eraser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser »

no a tady mate jak vypada vysledek HD Tachu s PATA variantou tohoto disku :-)
www.erda.iglu.cz/pata.bmp
nejak to neslo hodit do jpg :-(
CalebCox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CalebCox »

JanHavlicek píše:
MaWa píše: ten disk, co je na konci kšandy nastav napevno jako master (měl by to být hitachi) a jako slave dej ten samsung... :wink:
Na SATA disku nejsou jumpery. Tak jak píšeš jsem nastavil Samsung disk na Slave a Plextor na Master a je to ještě horší

Hele takle to mam nastaveny :

1st master: Samsung SP80A4H - šuplík
1st slave: Plextor PX-708A
2nd master: -
2nd slave: Samsung SW-252F
3rd master: Hitachi 7k250 SATA
3rd slave: -

Nevím proč je to takhle blbě nastavený. Ten Samsung CD-RW když jsem přepnul na Master, tak se ani nenastartoval komp

Nevim, takhle se mi to zda docela silene rozhazeny po radicich.... Moje rada by byla predelat to cely od zacatku..

1. Dat obe opticky mechaniky na jeden kanal... Plextora jakozto mastra, Samsuga RW jako slave. Suplicek s diskem na samostatnej kanal.

2. Dat si pozor na switche a kabely. To co je na konci kabelu je Master, uprostred Slave. Do Mastera cernej konektor, do Slejva sedej, teda pokud nemas nejaky sileny barevny provedeni kabelu... :wink: 80ti zilovy kabely jsou haklivy na otoceni popr. na spatny umisteni zarizeni master/slave.

3. Nastaveni priority bootovani na desce MSI 865PE Neo2. No popravde z manualu od MSI nejsem moc chytrej. Bootovaci sekvenci bych nastavil bud na SCSI-takhle je vetsinou interpretovan SATA radic i kdyz pokud mas ICH5R, tak to muze byt jinak-popripade se podival jak se disk zobrazuje (jestli se zobrazuje) v Standard CMOS Features a podle toho nastavil poradi bootovani v Advanced BIOS Features. Taky by mozna nebylo do veci se podivat do Integrated Peripherals.

Jinak link na manual MSI pro 865PE Neo2 je: http://download.msi.com.tw/support/mnu_ ... 28v1.1.exe
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“