Tak finance mám jen se mě to nechtělo hned takhle dávat.Myslel jsem, že procesor aspoň postačí trochu.
Socket mám AM2 určitě bych udělal co nejlevnější upgrade na AM3 a něco od AMD nějakej tip ?
Zdravím,
pokud máš v úmyslu po upgradu grafiky dělat upgrade i CPU, tak bych šel rozhodně do tohoto: http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-660-ultr ... 64/produkt - GIGABYTE GTX 660 Ultra Durable 2GB, rychlá, tichá a velice výkonná. Lepší +- o 10-12% než 7850.
Vlivem procesoru to až tak velký propad výkonu nebude, ono tě nebude brzdit jen procesor, ale i RAM. Záleží taky na jakém rozlišení to chceš provozovat. Ta GTX660 bude dobrá volba pokud chceš postupem času investovat. V případě, že ne, tak zvol toto: http://www.czc.cz/gigabyte-hd-7850-expe ... 30/produkt . Dle mého plně dostačující grafika. Možná bude, dle parametrů tvé sestavy, trochu bržděna, ale i tak podá super výkon. Možná ještě přetaktování CPU pomůže větší propustnosti a rychlosti.
Procesor budu chtít určitě taky měnit jen nemám 5k na i5 nebo i7 a co se týká AMD tak buldozer je tragický.
A dělat upgradet na X4 Phenoma je podle mě nesmysl zas o tolik ten výkon nenavýším ne?
Jinak moje zkušenosti s Nvidia je především kladná tak zvolím asi tu GTX 660
Jedná se o velice dobrou volbu při pohledu na poměr cena/výkon u AMD. Je to 6ti jádrový procesor, s tepelný výkonem 95W. S aktivním funkcí Turbo Core až 4,1GHz.
Prodal bych desku a procesor a za ušetřené peníze a peníze z prodeje koupil i3 a H77, jak už jsem psal o několik témat vedle. Bude to připravené na upgrade a celkově to bude vyváženější.
mmfmoc: kde si prisel na tech 15% ??
Prodavat a kupovat o nic moc lepsi i3 se nevyplati urcite - bude upgrade cpu, nebo cele nove a opravdu lepsi - tj. u intelu aspon i5, jinak to bude hodne nevyhodne
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
jestli nemas na poradny upgrade tak bych se na to vykaslal a zatim pockal a dosetril ,takove polovicate veci jako ted koupim i3 za par mesicu koupim i5,pri kazde zmene jen ztratis misto abys chvili pockal nasetril na tobe vyhovujici pc a pak ho koupil
Tak jsem pánove zakoupil teda toto.S tím, že počkám jestli AMD vydá něco nového nebo bych po případě udělal při nespokojenosti upgrade na AMD FX-8350. Co vy na to?:)