Crysis 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Re: Crysis 3

Příspěvek od Shakall605 »

Je tam nějaká hudba od Hanse Zimmra jako ve dvojce? :)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

HEAD píše:Nevim ceho sem se tak bal...
Hra neni vubec narocna pokud se nezapne MSAA.Ten zere neskutecne vykonu.Zere kolem 50% vykonu a pritom nevypada nejlip.
TXAA je neskutecny strasny, vidim, ze nVidii tohle v C3 moc nevyslo, narocny jak MSAA, ale maze to hure nez FXAA, ktery je cekem pouzitelny. Ale videt, ze zde chybi TRAA, ale to zapnu az za rok dva :)
Nejlepsi pomer kvalita/vykon je jak pises SMAA2X, proti FXAA jenom -2fps

Sranda je, ze 4xSMAA je o 20% narocnejsi proti 2xSMAA a obraz stejny...

Predpokladam, ze to hrajes vse na VH. Kolik prida fps, kdyz snizis stiny na high , co kdyz shading a kdyz oba?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

co se oplati, je snizeni shadingu, par fps prida a obrazova kvalita (temer)stejna....ale to je brutus, ze te CPU@5GHz fakt brzdi, to koukam, tebe se to oplati hrat krome shadingu jenom na max :lol:
Sapwned
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sapwned »

http://www.youtube.com/watch?v=_hcuYiqib9I

Kód: Vybrat vše

Hey folks,

HyperMatrix here. This is one of the reasons I want more use out of 120Hz.Net. We need a place for game reviews and optimizations for the 120Hz minded gamer! Not like the other review sites that will do a review in 720p and be happy with anything over 30fps. And that's why I'm thankful for Whitespider and his list of games with performance/fps issues and possible fixes. 

I decided to make an article out of this as I find this to be quite a big one...and likely quite beneficial to many people considering how popular Crysis 3 is. This helps with those of us who are CPU capped. So if your GPU is sitting at less than 100% and you have low framerate, this will let your GPU do more work and subsequently give you more fps. 

This does NOT involve overclocking. However, it DOES involve Over-Working. Running on my i7 3770k at 4.949Ghz (I know...ever so slightly short of 5Ghz), and current Triple-SLI GTX 680 system, in a particular scene my CPU usage was at 85% and my GPU usage was at 45%-50%, while getting 69-72 FPS. After this fix, GPU usage jumped to 65% and FPS jumped to 88-92FPS. That's a 28% increase. Anyway, click below and watch the video for details:
Zdroj: http://120hz.net/content.php?137-Crysis ... bc51a644c4
ASUS ROG Laptop @ Silent UC&UV + UWQHD OLEDs
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

durod píše:co se oplati, je snizeni shadingu, par fps prida a obrazova kvalita (temer)stejna....ale to je brutus, ze te CPU@5GHz fakt brzdi, to koukam, tebe se to oplati hrat krome shadingu jenom na max :lol:
Ja mam cpu na 4.5Ghz.5Ghz pouzivam jen u benchmarku.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

durod píše:tyjo, kdyz hru koupim, uz se opat vidim, jak nebudu hrat , ale kochat se :-D
Tiez to hram stylom, ze sa kocham. Kamarat to hra rychlo, ako keby mu niekto meral stopkami cas. Ja si to vychutnavam, po vystrielani nepriatelov este dlho bludim a vsetko detailne "nasavam". Grafika je naozaj super.
Este jedna otazka, asi zbytocna ale predsa. Grafiku mam na rozumnom maxime (takt/voltaz), ale CPU mam na 4GHz. Doposial mi to tak stacilo. Mam este podkurit CPU na 4,5GHz? Zatial sa mi nezda ze by CPU na 4GHz nestacilo krmit moju grafiku...
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
TrollZor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TrollZor »

ulver píše:
durod píše:tyjo, kdyz hru koupim, uz se opat vidim, jak nebudu hrat , ale kochat se :-D
Tiez to hram stylom, ze sa kocham. Kamarat to hra rychlo, ako keby mu niekto meral stopkami cas. Ja si to vychutnavam, po vystrielani nepriatelov este dlho bludim a vsetko detailne "nasavam". Grafika je naozaj super.
Este jedna otazka, asi zbytocna ale predsa. Grafiku mam na rozumnom maxime (takt/voltaz), ale CPU mam na 4GHz. Doposial mi to tak stacilo. Mam este podkurit CPU na 4,5GHz? Zatial sa mi nezda ze by CPU na 4GHz nestacilo krmit moju grafiku...
určitě přidej, nic tím nezkazíš.. :-)
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CPUcooler: Arctic Liquid Freezer II 240 MB: ASROCK B850 Pro RS | GPU: GAINWARD GeForce RTX 4070 Ghost 12GB | RAM: Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Green 2TB | SSD: HyperX 3K 120Gb@Read:555Mb/s, Write:510Mb/s /\ Intel 330 180Gb@Read:500Mb/s, Write:450Mb/s | CASE: CM Haf 932 | PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W | DVD-RW: LG GH24NS | LCD: Iiyama ProLite G2773HS 27" /\ 27" AOC Q27G2S" | OS: W11 x64
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

No já nevím, ale pokud monitoring zátěže gpu vykazuje během hraní 100% ( 99% ), tak asi nemá cenu cpu hnát nahoru... Jedině v opačném případě, pak cpu brzdí gpu a ta nejede na max... Ale že by i5 2500k na 4500 bylo pomalé na taktlou GTX 670? Skutečně? :roll:
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

JJ zatial 99perc GPU vytaznost pri CPU na 4GHz. :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Blbost, mám SLI 670tek@1150Mhz/core, takt CPU 4,3Ghz a při hraní Crysis 2 (pro trojku si jdu zítra :roll: ) mám vytížené obě jádra na 98-99%.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

nj, ale trojka je zcela o jinem, je to dost CPU narocna hra
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jakto ze vam to tak drti cpu? me to jede na i5 760 pri 3,6GHz uplne napohodu,celou dobu jede gpu 98-99%...to je tim rozlisenim? ze mam jen 1680x1050 ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

aj podľa tých benchov je to napr v tej džugli v celku dosť o GK
ono sa dá povedať že treba aj jedno aj druhé
ale myslím že čokoľvek na 4GHz je už OK , i5 resp FX
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

u me to je vsechny 4 jadra vytizene na max 70 procent i5-2500k 4500mhz
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

Tak i s MSI afte... C3 nenajede, musim zapnout hru a pak az after.

ad CPU: ted to du testovat taky, na cestě mam 3770K tak budu mit docela dobre porovani, drzte mi palce at trefim na dobrej kus :).
Ryzen 7950X3D│ 64GB - 4x 16GB G.Skill Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 │ Gainward 4090 Phoenix GS │ Asus ROG Strix X670E-E Gaming Wifi
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Na PCT je test Crysis 3, ale jeden ruský web je trochu dál, stojí to za to i přes tu ruštinu: http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps/cr ... t-gpu.html.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Chápu to dobře, že jedním klikem si přidal 30% FPS boost a to za předpokladu.
1) Že sestavu nelimituje GPU.
2) Že není využito 100% výkonu CPU?

Ten borec v tom videu říká že ten softík zrychluje operace CPU, ale ne pomocí OC, jestli tomu dobře rozumím. Něco jako zrychlení fronty instrukcí? :-D
Můžete to někdo vyzkoušet? :)
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

Report: Takže jedu na 1920x1080, very high vsechno 2xMSAA FPS 90-100, v tuhle chvili vyuzití CPU 50% jakmile se začne něco dít, myšleno přiběhnou boti a začnou to do mě šít tak CPU vyuzití 90-95% a GPU stojí a FPS padaj az ke 40.

Asi zadnej převrat jen potvrzuju, že CPU dělá fakt hodně, ale spíš mě to přijde jak kdyby neoptimálně nakódovaný a nebo ta UI botů je tak dokonalá?

Jinak ta grafika fakt neskutečná, ale sou tam pasaze kdy si řikám tady zapoměli dát hires texturu ale jindy zase nestíhám.
Ryzen 7950X3D│ 64GB - 4x 16GB G.Skill Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 │ Gainward 4090 Phoenix GS │ Asus ROG Strix X670E-E Gaming Wifi
Sapwned
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sapwned »

Hlavson píše:
Chápu to dobře, že jedním klikem si přidal 30% FPS boost a to za předpokladu.
1) Že sestavu nelimituje GPU.
2) Že není využito 100% výkonu CPU?

Ten borec v tom videu říká že ten softík zrychluje operace CPU, ale ne pomocí OC, jestli tomu dobře rozumím. Něco jako zrychlení fronty instrukcí? :-D
Můžete to někdo vyzkoušet? :)
Já jsem to z toho tak taky pochopil, zkoušel jsem to a opravdu to funguje, zvedlo mi to o 5-15 minimální a maximální fps, záleží jak moc je vysoká zátěž cpu. Potom jsem zkoušel ještě v task manageru hodit prioritu c3 na real time a to zvedlo fps o 1-5, každopádně jsem to před chvilkou dohrál za 7 hodin played, dost jsem se každopádně kochal hrou.. :-D z 35-90 fps jsem to dostal v ještě lepších detailech z fxaa na msaa2x na 40-110.. většinu času 55-90fps na sestavě v podpisu 2500K@5GHz,GTX680@1.2/7.2GHz

http://imageshack.us/user/dawe1337 nahrány další screeny
ASUS ROG Laptop @ Silent UC&UV + UWQHD OLEDs
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“