Taky se nemůžu dočkat. Sice jsem dostal přístup do bety, ale prošvihl jsem to. Tak mám otázku, ti z Vás co hráli betu, jak Vám to běhá. Bude stačit Sandy 2 jádra 3GHz? A co grafika typu 5770, měla by stačit? Čekám na testy a recenze pak ihned kupuju, akorát trochu přestřelili cenu...
Těm požadavkům nevěřím, to se kolikrát vůbec neshoduje s realitou, navíc není řečeno jako rozlišení, fps, apod...
Prostě si raději počkám na testy... Na ofic. fórech lidí píší, že Maxis řeklo, že to podporuje max 2 jádra ten glassbox, jiní zase tvrdí opak, tak nevím...
Konečně někdo založil topic hry roku 2013! Nechtělo se mi hledat, jestli to tu někde je. Prdlajs Crysis i Starcraft... SimCity všechno ovládne. Základní digitální kopii jsem sehnal za 700 v předobjednávce, tak snad si nebudu rvát vlasy. Je hodně čeho se obávat.
Hrál jsem betu asi 2 hodiny, pak vypnuli servery. O HW nárocích se nedá vůbec hovořit, nebyl čas nic testnout krom toho, že to jede na max ve full HD jak z praku na mojí sestavě - taky to kdovíjak nevypadá. Zatím čisté spekulace...
+ Je to komplexní simulace. Složitá minimálně, jako SimCity 4 a Cities XL dokupy. Přesto všechno přehledně zpracované s hezkým UI a zdá se, že hra příliš nebuzeruje extrémní obtížností.
+ Nový systém zón a zpracování budov je hodně pokrokové. Žádné stejné čtverce, jak v Cities XL.
+ Silnice se dobře kreslí i ve složitějších tvarech a sítích. Menu nabízí grid, kopírování křivek a rovnoběžek.
Více kladných věcí jsem si bohužel nevšiml. Zato z hromady jiných herních aspektů mám obavy.
- Always online by EA.
- Mapa z bety je malá, jak krabice od bot. Žádných 10x10 km ála CXL tvůrci neslibují. Největší mapy prý budou velké, jako střední mapy ze SC4.
- Silnice jsou naprosto primitivní a vypadají divně odflákle. Špatně se napojují. Neexistují odbočovací pruhy, dokonce nelze dělat jednosměrky. CXL s modama je v tomhle o 10 let napřed.
- S tím souvisí i formování terénu, mosty tunely apod... nikde jsem neviděl sebemenší náznak velkolepých možností k vyřádění se s infrastrukturou.
- Mám obavu, že to bude dojná kráva na DLC a EA nebude podporovat modifikace fanoušků.
Těším se moc, SC4 jsem hrál stovky hodin a stejně tak Cities XL. Mám však obavy, nakolik vážné budou všechny mínusy, na které jsem zatím narazil.
Já mám objednáno u českého game shopu. (nebudu dělat reklamu) Takže bych nic nedostal. Ale fakt něco je? Česká podpora EA říkala, že další testy nebudou a druhá byla zároveň poslední. Zdroj?
i5 2500k @ 3.3 GHz | Gigabyte Z68XP-UD4 | MSI 560Ti-Hawk OC | 2x4GB RAM | Intel 320 SSD 80GB | WD Blue 1TB | Fractal R3 white | Hackintosh OS X 10.10.2 - Windows 8.1 dualboot
Always-online + cloud savegames.... Díky, nechci. Za 3 roky vypnou servery a nikdo si nezahraje. Pojedu někam a nezahraju si. Na chvíli mi spadne internet a hra se (nejspíše) neuloží (neboť nebude cloud), ale zároveň se vypne, neboť nebudu online. Super (A to platí i pro singleplayer, nejen multiplayer)
Také mě to štve, ale fakt mám nutkání si to zahrát, hrozně jsem na to zvědavej, tohle je obrovský mínus,. Nevěřím na nutnost jejich serverů pro nějaké výpočty apod... Snad jedině na vyloženě single hraní na doma, bez netu bude nějaký crack/mód...
Z originu stáhnout zatím nejde, teď jsem použil klíč a hra se mi zatím ani neobjevila v seznamu... také to má v Evropě vyjít až 7 nebo 8 března, teď nevím přesně který den, jedno z toho je UK.
Jinak ono to teď stejně nebude moc hratelné, stejný případ jako Diablo3, nestíhají jim servery viz http://www.youtube.com/watch?v=RUl_Cj2_KWU
7. by to mělo být no... já pořád čekám jestli mi to v pohodě pojede, to je jediný podle čeho se rozhodnu.. + teda ještě recenze, pár jsem četl, ale nepřijdou mi moc věrohodný...
Pokud nemáš nějakou vyloženě starou vykopávku, tak by neměl být problém, mapy jsou celkem malé a EA/Maxis to zdůvodňuje tím, že chtějí aby to šlo hrát na čemkoliv.
GPU mám HD 6850, ale nejsem si jist Pentiem G860, sice je to silný dvoujádro, ale aby stačilo na takovouhle simulaci, přeci en ta hra si přímo říká o využití vícejádrovejch cpu...