Jo Voodoo 3 se mi taky válí v šuplíku, ve své době byla fajn - běžělo na tom všechno a plynule. Ale dnes je takovej emulátor glide (nGLide) je na hraní těch starých her lepší. Pokud ta hra tedy pod windows jde rozchodit (i Carmageddon 1 jsem nedavno hrál pod Dos-boxem v glide a ano 32bit výstup!!!), tak super věc je že ten emulátor to počítá v 32bit, takže žádné 16bit "ditheringové efekty" na kouřích a podobných efektech... Post-filtr který to voodoočko mělo sice dithering mírně redukoval, ale zase to mazalo obraz...
Ale to je tak trochu mimo to vaše téma horší podpory starších her u AMD... díky této horší podpoře jsem i já migroval z Atin na Nvidii. Dříve (celá éra Windows XP) jsem měl převážně radeony a bezproblémový chod + lepší obraz (třeba FarCry na GeFroce FX 5700 byl proti mému radeonu 9600 výsměch. šidila tam efekty jak kráva a ještě fps bylo poloviční... to samé hra HALO - tam se nvidia totálně vysrala na efekt průhlednosti - takovej ten shader + některý odleskový efekty... a i přes to FPS bylo poloviční.
A což teprve 7900GT... i přes varování nox-e sem si jí koupil a... jak rychle sem se jí zbavoval a skončil jsem pak na radeonu 1950pro...
Ale s nástupem Vist + HD2000 generace začal nikdy nekončící průser u dost her co tu mam... třeba dobrej fail byl painkiller na HD2600XT (stále jí také mam někde schovanou). Na windows XP začátek levelu castle 50-60fps a pod windows Vista a více 15-20fps...
Některé hry nefungují vůbec a nebo artefaktí (StarWars republic comando, You Are Empty, Starship troopers)...
a ty failující hry z každou novou generací AMD karet zkouším (na nvidii jedou bez chybně) a zatím i po několika reportech na jejich support stále nic, vše je jak za dob HD2000 generace... Pak k tomu můžu i přičíst občasný dnešní problémy jako ta ošizená filtrace(HD5000,6000), šizení s vyhlazováním (Alan Wake), atd... no řekně te mě, jaký já mam důvod pořídit si AMD grafiku?
Ale bez legrace bych rád zase AMDčka používal rád jako původní Atiny HD9600 (Sapphire a mimochodem dodnes funguje bezchybně!), X800GTO, X1900... atd. Ale jaksi ty jejich drivery jsou prostě horor.