Padání PC v zátěží bez blue screenu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- KadLatk0
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Padání PC v zátěží bez blue screenu
Zdravim, potřeboval bych pomoc s problematickým vypínáním pc.
Jakmile hraju nějakou náročnější hru od Crysis 2, přes BF3 k Assassinu 3 tak po určité době(5-45minut) se mi pc vypne bez bluescreenu prostě bác.
Mám sestavu: c2q q6600, 2x A DATA Extreme edition, hd4870, deska, GA-73PVM-S2H, PSU 550W xylence.
Zkoušel jsem měnit procík, paměti, odpojit vše z desky co nebylo zrovna třeba a nic. Pořád padá. Zbývá GK nebo deska, obojí mám chvíly, grafice dávám pořádný fučák na hraní a nepomohlo, už si nevim rady. Nějaký tipy?
Jakmile hraju nějakou náročnější hru od Crysis 2, přes BF3 k Assassinu 3 tak po určité době(5-45minut) se mi pc vypne bez bluescreenu prostě bác.
Mám sestavu: c2q q6600, 2x A DATA Extreme edition, hd4870, deska, GA-73PVM-S2H, PSU 550W xylence.
Zkoušel jsem měnit procík, paměti, odpojit vše z desky co nebylo zrovna třeba a nic. Pořád padá. Zbývá GK nebo deska, obojí mám chvíly, grafice dávám pořádný fučák na hraní a nepomohlo, už si nevim rady. Nějaký tipy?
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Padání PC v zátěží bez blue screenu
Viděl bych to na zdroj.
- KadLatk0
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Dik za typ, myslis ze vykonově? že po zátěži se pak prostě vypne? Zrovna tu zadny zdroj na test nemam :/ Snad nejaky najdu.
Jinak ke HD4870, ta má vysoké provozní teploty ne? Pokud se nemýlím při hraní je nedělá problém pokořit 80 stupnu? Já ji topim k 79-80, jinak pri hre CSS nebo LoL to nepada jakozto u mene narocnych her.
Jinak ke HD4870, ta má vysoké provozní teploty ne? Pokud se nemýlím při hraní je nedělá problém pokořit 80 stupnu? Já ji topim k 79-80, jinak pri hre CSS nebo LoL to nepada jakozto u mene narocnych her.
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To si myslím, xilence zrovna neoplívá kvalitou.
Hd 4870 topí dost do 90 stupňů naprosto ok.
Hd 4870 topí dost do 90 stupňů naprosto ok.
- KadLatk0
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi na tom neco bude, ten zdroj ma zpetnou vazbu do el. site a rusi mi repro tak to jsem nejak resil. Dik dam vedet az to testnu na jinym PSU
- KadLatk0
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak PSU se mi zatím půjčit na otestování nezadařilo, jinak nemam xilence ale colorsit 550w psu unit, 25A na 12+V větev, víc jsem se z něho nedočetl, na netu toho není o moc víc, takže snad ještě horší jak xilence
- Mr Lucas
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdroj okamžitě vyměň, coloshity, xilence, KME... jsou spíš časovaná bomba, než kvalitní zdroje. Navíc je ten zdroj na tvou sestavu děsně slabej, proto ty restarty.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
- KadLatk0
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem dal v occt zatezovej test na power supply a vydrzel 48sekund (:D ). Takže jsem ho teda hned vyndal a sehnal náhradu jakousi 350w bez značky ale tvářila se pěkně, tak jsem to zkusil a v zátěžovym testu vydržel hodiny s tim, že jsem "manuálně" (prostě rukou) kontroloval jestli se nějak moc nehřeje a vše ok. Jinak v nejbližší době hodlám koupit corsair vs450, nebo bych měl koupit jinej ?
- Maxtor
- Začátečník
-
Co porad vsichni mate s tema re-brand ultra-levnyma shitama.. proboha zdroj je uplny zaklad PC.. spojka do sveta elektricke energie.. proc vybiras ten nejvetsi zmetek na trhu...? Chces si odvarit desku nebo resit stejny problem, o kterem se tady bavime, znovu..?
Kdyz uz chces setrit, kup si alespon tohle..
http://www.czc.cz/seasonic-ss-500et-t3- ... 70/produkt
Kvalitni zdroje nejsou zadarmo.. na druhe strane asi neni nutne kupovat nejakou silenost za 5 tisic, ale kdyz uz nemas na modularni Enermax, sahni alespon po necem, co funguje.. nastrik a samolepky na tema "super-cool" jdou v tuhle chvili stranou..
A proc ode me tak z tvrda.. podle ceho jsi ten zdroj vybiral..? Na prvni pohled je mi jasne, ze podle ceny a barvy.. takhle se prece pri nakupech cehokoli nemuzes ridit.. staci napsat nazev toho zdroje do googlu a behem 2min vis, ze ma nestabilni vetve, priserne kondenzatory, stejne tak, jako to, ze jine, mnohem drazsi revize corsairu, jsou jen re-brandy od Seasonicu, ktery ve stejnem configu stoji o 1/3 mene..
Kdyz uz chces setrit, kup si alespon tohle..
http://www.czc.cz/seasonic-ss-500et-t3- ... 70/produkt
Kvalitni zdroje nejsou zadarmo.. na druhe strane asi neni nutne kupovat nejakou silenost za 5 tisic, ale kdyz uz nemas na modularni Enermax, sahni alespon po necem, co funguje.. nastrik a samolepky na tema "super-cool" jdou v tuhle chvili stranou..
A proc ode me tak z tvrda.. podle ceho jsi ten zdroj vybiral..? Na prvni pohled je mi jasne, ze podle ceny a barvy.. takhle se prece pri nakupech cehokoli nemuzes ridit.. staci napsat nazev toho zdroje do googlu a behem 2min vis, ze ma nestabilni vetve, priserne kondenzatory, stejne tak, jako to, ze jine, mnohem drazsi revize corsairu, jsou jen re-brandy od Seasonicu, ktery ve stejnem configu stoji o 1/3 mene..
- crashPC
- Mírně pokročilý
Mám takový pocit, že levnější Seasonic je stejně dobrý a kvalitní (do puntíku) jako celý drahý Enermax. Jinak souhlas s Makxtorem.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Maxtor
- Začátečník
-
To je.. to zase nepopiram.. je to jako s autama.. existuji shity, pak modely, ktere prinaseji spolehlivost a kvalitu (Seasonic) a nakonec tyto kvalitni modely, ktere prinaseji i ruzny hracky navic a jakousi exkluzivitu (coz je potreba zaplatit).. kdo ma penize, Enermax ho nezklame.. tradicne mivaj dobry parametry, ktery na nich jdou opravdu zmerit a nejsou jen na papire.. to samy Seasonic.. u Enermaxu dostanes navic i peknej vzhled, slusny opleteny modularni kabely.. proste takovy ty blbiny navic..crashPC píše:Mám takový pocit, že levnější Seasonic je stejně dobrý a kvalitní (do puntíku) jako celý drahý Enermax. Jinak souhlas s Makxtorem.