Propojení notebooku a LCD

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Nico
Nováček
Nováček

Propojení notebooku a LCD

Příspěvek od Nico »

Zdravím,

mám takový problém a dotaz. Rád bych si koupil nějaký malý notebook nebo netbook o velikosti maximálně 10-13". S tím, že bych ho potřeboval využívat tak, že bych ho měl v podstatě jako přenášecí hardware a doma i v práci bych si ho připojoval na externí klávesnici, myš i LCD monitor. Alespoň 21-22". Ale nevím, který vybrat a jak docílit toho aby mi toto zapojení fungovalo. Zkoušel jsem to zatím teoreticky udělat se starými notebooky, co mám doma. Ale bez valného úspěchu.
Jsou to oba Fujitsu-Siemens Amilo V3505 a V5350, teď nevím úplně přesně z hlavy. Oba mají 15,4". Ta nižší třída má integrovanou grafiku Intel 945, a ten druhý má grafickou kartu ATI Mobility Radeon HD 2400. Oba mají pouze VGA výstup. Propojil jsem je s monitorem LG IPS224V a na obou jde pouze "rozšířit plocha". Nemůžu docílit toho, abych displej odstavil a používal ten LG jako primární a ani toho abych plochu alespoň naklonoval. Ve všech nastaveních je klonování plochy nepřístupné. I když použiji originální DUAL ovladač od LG, co byl na CD k monitoru, tak je toto nastavení nepřístupné. Když je prohodím ve Windows a nastavím ten LCD jako "primární" a dám OK, tak se to nastavení zase prohodí zpět a jde jen jako rozšířená plocha. Nevím kde je problém. Mám Win XP na obou noteboocích.

1) Nemáte s tím někdo zkušenosti?
2) Můžete mi doporučit nějaký stroj kolem 10-13" velikosti, který by šel takto propojit s LCD, aby LCD fungoval jako hlavní? Používáte to takto někdo?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Propojení notebooku a LCD

Příspěvek od Butch »

Zkusil bych to pres klavesove zkratky, to uz maji snad nb i deset let dozadu.
Nemas tam nejaky fn+ monitor? Mrkni se na klabvesnici nb jestli tam neni nejaky symbol displeje.
Jinak ve vindows by taky mela byt volba zapnout jen displej externi a vypnout ten na nb s tim ze to pouzije rozliseni jake ma ten externi a resp co mu grafika dovoli.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Nico
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nico »

Ano zkratka tam je, ale je problém v tom, že ta mi odpojí jak displej, tak LCD, zhasnou oba dva.

Co se týká toho druhého. To jsem právě zkusil a u obou notebooků to dopadne stejně, zapnu externí displej a vypnu notebookový a jak dám OK nebo Použít, tak to samo přehodí zpět a nastaví zase notebook jako primární a ten druhý jako rozšířenou plochu maximálně. :-(
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

ve win ta volba je , dale jak pise fn+klavesa s obrazovkou v horni rade zmacknes jednou rozsiri se plocha zmacknes podruhe zapne se jen ext monitor zmacknes potreti a si zpet na notebooku
ve win ten jeden vypni a druhy nastav jako hlavni a dej ulozit
edit: na starem hp mi to blblo stejne , zkus prvni jen zapnout ext monitor dej ulozit potom teprve nastav jaks to delal a uloz ,tehdy to na xp pomohlo
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Kazdopadne kup si novy notebook s HDMI a monitor take s HDMI ;)
Asus Rog Strix G18
Nico
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nico »

komancero píše:ve win ta volba je , dale jak pise fn+klavesa s obrazovkou v horni rade zmacknes jednou rozsiri se plocha zmacknes podruhe zapne se jen ext monitor zmacknes potreti a si zpet na notebooku
ve win ten jeden vypni a druhy nastav jako hlavni a dej ulozit
edit: na starem hp mi to blblo stejne , zkus prvni jen zapnout ext monitor dej ulozit potom teprve nastav jaks to delal a uloz ,tehdy to na xp pomohlo
Děkuji za radu, vyřešeno. U toho notebooku s GK jsem to zapnul přes Catalysty, i když jen v rozlišení 1400x1050. A ten druhý s integrovanou GK šel jedině jak jste psal. Prvně zapnout externí monitor, potvrdit a pak znovu a nastavit jako primární. A pak už přes fn+klávesa s displejem. A kupodivu to jede na 1920x1050. Což mě přivádí trochu do rozpaků, jaktože NB s GK je omezen nižším rozlišením, než NB bez GK? Chápu, že ta GK má omezení, ale jakto že systém docílí HD rozlišení jen přes ovladač Win?
Nebo je to tak normální, že Win zpřístupní všechna rozlišení co umí LCD a když jsou na druhém NB nadřazené ovladače na GK, tak všechny ostatní rozlišení zakáží? Kromě těch které podporuje karta, i přesto že by byly samotné Win schopné docílit vyššího? :|
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“