Profesionální nebo herní GPU?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
LSkejtak
Nováček
Nováček

Profesionální nebo herní GPU?

Příspěvek od LSkejtak »

Dobrý den, potřebuji poradit jakou grafiku kolem 5tis. Kč? Převážně na tvorbu v 3D programech (hlavně 3Ds max), tudíž mi jde hlavně o rychlý rendering a aby karta byla schopná pracovat s co největší scénou. A občasné hraní ale v co nejlepší kvalitě. (obojí na jednom LCD v rozlišení 1920x 1080 nebo možná i 2560x1440)

Profesionální karta ale moc her nerozjede a natož aby byly ještě v nějaké kvalitě. Proto uvažuji o herní např. GTX 660 3Gb.

Zajímá mě tedy hlavně jak velký propad bude mít v rychlosti renderování oproti třeba ATi Firepro v4900

A nebo mě ještě napadlo zda by šlo dát na základovku, jak třeba tu v4900, tak i GTX 660 (případně alternativu od ATi) a přepínat mezi němi ?

Děkuji za názory a rady.
LarryCZ
Nováček
Nováček

Re: Profesionální nebo herní GPU?

Příspěvek od LarryCZ »

Nejsem odborník ale myslím, že GTX 660 bude spíš na hraní nemá takový výkon jako karty od ATI tím nechci tvrdit že je špatná ale GTX 660 má řadu vyspělejších ovladačů navíc disponuje 3D visionem a SLI což hráč určitě uvítá v náročných hrách s podporou nVIDIA :)

Takže za sebe tvrdím herní.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ATI uz neexistuje. No tady se musis rozmyslet zda chces hrat nebo pracovat. Jakykoliv GPU na hrani bude v 3Ds max vyrazne horsi nez profi. Pokud chces i hrat, tak ti bude muset stacit GTX660. Pokud herni vykon ozelis a chce opravdu seriozne pracovat, tak jedine nejake Quadro.
LarryCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od LarryCZ »

Ach ano již nalezneš jen grafiku AMD místo ATI... :-D (moje chyba) Žiju minulostí :D
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“