Výběr 2.0 repra k PC

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

vincik
Začátečník
Začátečník

Výběr 2.0 repra k PC

Příspěvek od vincik »

Odešel mi ovladač od mých Creative Inspire P5800 (samovolně se mění hlasitost). Klasické levné 5.1 šmejdy ale na hry akorát. Tak sem udělal průzkum internetu a vytipoval si pár kandidátů. Subwoofer už tentokrát nechci takže pouze 2.0. Ono se to na hry sice hodí ale zbytečně to zvedá cenu výrobku. Značce Genius sem se vyhnul obloukem. To je z těchhle šmejdů šmejd nejšmejdovatější. Vyšli mi nakonec čtyři kandidáti.

Zalman ZM-S300
Papírově a podle obrázků to vypadá na ideální koupi za ty prachy ale nenašel sem jedinou recenzi či názor.

KRATOR Neso-02 (20036), 36W
Více jak 2x drahé zato asi nejhezčí repra co sem z levnejch plasťáků viděl. Bohužel zase žádné informace. Z řady od značky Krator jsou to ty druhé nejdražší. 2500 už za repra ke hrám nedám takkže tyhle (cca 1500kč) mi přijdou jako nejlepší volba.

Evolve Blues R222
Tady už je situace jiná. Vzhled i cena mluví jasně pro. Také v recenzích je zvuk hodnecený v konkurenci dobře. A uživatelé si tyto repra vychvalují. Bohužel asi stejný počet komentářů patří stěžování si na brum, který se prý objevuje po pár hodinách provozu. PS: Evolve Jungle R216 vypadá v černé ještě líp a na brum sem žádné stížnosti nenašel. Samozřejmě už se neprodává.

Creative Labs Gigaworks T20 Series II
Papírově malý výkon. Za cenu 1400kč bych od 2.0 repra očekával už solidní zvuk ovšem kritka mluví o opaku. Nadruhou stranu jde o značku která má aspoň trochu renomé a nemusím se snad bát, že mi po týdnu upadne kondík.
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

Re: Výběr 2.0 repra k PC

Příspěvek od bounty[cz] »

Vlastním Evolve Blues od sprna 2010 a žádný brum nebo jiný neřád nepociťuji. Hlasitost mám nastavenou max. na polovinu (a už to je hodně), basy na 1/4 a vše OK.
Značce Genius sem se vyhnul obloukem.
Dobřes udělal.
Obrázek
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

U Evolve mě ruší šum, proto je nenechávám ani ve stavu stand-by.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

oneill_sx1 píše:U Evolve mě ruší šum, proto je nenechávám ani ve stavu stand-by.
Zvyšuje se ten šum zároveň s hlasitostí? Jestli jo, tak od jaké hlasitosti je to slyšitelné? Jestli by nestačilo nastavit vyšší hlasitost v pc a zlumit volume na repracich.

Zkoukl sem ty Microlab B73. Jsou určitě hezčí jak evolve a co do parametrů a kvality materiálu (alespoň co jde vidět na obrázcích) jsou na tom za ty prachy výborně. Ovšem zase chybí nějaká recenze a více zkušeností. Nemá je někdo?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Genius nejšmejdovatější není. To mám dobře zdokumentované jak fotografiemi s osazením tak měřením. Je to jen levný šmejd, ale na kladivo tady máme ještě dlouhou řadu kandidátů. Je otázkou, zda upřednostňujete zjev, akustický výkon, mechanické provední a kvality součástek, nebo cokoli jiného. Já se osobně postavím za drahé Creative. Předražené sice jsou, ale přecejen něco v nich je. Hned po nich Evolve, následně Genius, a po něm všechny ostatní plečky.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Wotan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wotan »

Krator hraje dobre ... ale neber KRATOR Neso-02 (20036), 36W - mas na nich jen jediny ovladaci cudl na zvuk, zadne vysky, basy, nic, jen hlasitost

vem spis KRATOR Neso-02 (21030), 30W - no slusnej je i Krator Neso-04 "Sidney Opera" 2.0 ... ale ten vzhled je dost divnej =))
Ryzen 9900x + 2x32Gb Micron 6400 Mhz + MSI B650 Tomahawk + Asus Dual RTX 4070
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Souhlas s Creativy.. jsou s i vice mene dobry zkusenosti.. alespon nejak to hraje.. zajimava blbe sehnatelna vec, kterou posledni dobou vsude chvalej, je Microlab..
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

Narazil sem na komentář na czc, kde majitel evolve vyřešil brum... http://www.czc.cz/evolve-blues-r222/767 ... tf/diskuse

takže to vypadá že máme vítěze. jenže co sem ještě dneska nenašel... http://www.czc.cz/scythe-sda-1100-kama- ... 82/produkt zesilovač s čipem Yamaha za 1100kč. evolve sice asi bude hrát lepe než moje dosavadni 8W creative plasťáčky ale zase mi to přijde jako rozumná investice do budoucna. K zesíku by se pak dali dokoupit opravdové repra a mohl bych u pc poslouchat i hudbu.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

slyšel někdo hrát ty Microlab B73? máte někdo zkušenost se značkou Microlab? Pokud nekecaj tak by mohli zítra být dostupné v jednom eshopu. žeby znamení osudu?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Kód: Vybrat vše

http://www.k24.cz/category/6591/Sestavy_2.0.html?sb=&sd=&sort=1&by=f_price_17&sa=&vg=1&ot=38&prod[]=577
K24 je vozi.. ale teda 73 bych nebral.. alespon ty 77 kdyz uz.. Solo6c vychvalili mam pocit na PC.sk..
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

Neměli jste někdo možnost slyšet Creative Labs Gigaworks T20 Series II? Je mi jasný že je to malej měnič v plastu ale všude na ten zvuk sylším chválu. Jde o to na co ty lidi byli předtím zvyklí. Kdybych hledal něco na hudbu tak o tom asi moc neuvažuju ale takhle když to má být na hry tak prostě těm krasavců nemůžu odolat. Zase ale za 1500kč by to už trochu hrát mohlo. Abych si nekoupil jen pěknej kus plastu.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Právěže creativy jsem slyšel, aj ty ve verzi se dvěma širokopásmy. Je to předražené, ale na to co to mechanicky a vizuálně je to opravdu hraje velmi dobře, a strčí to do kapsy kdeco.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja souhlasim.. snad vsechny jejich modely znacne prevysovaly konkurencni vyrobky.. proste to alespon nejak hraje.. narozdil od vsech tech geniusu apod..
Pokud uz bych volil nejaky maly plastovy set k PC, urcite bych se drzel Creativu..

Jedine co me nejak zaujalo jsou clanky o tech Microlabech, ktery ale podle me hrajou lip nez konkurence prave proto, ze stojej dvojnasobek..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne stř 6. bře 2013, 10:39, celkem upraveno 1 x.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

tak sem šel do těch Creative. Díky za poradu. Microlab a Evolve sem zamítl především kvůli vzhledu a rozměrům (Microlab dělá i podl mého hezčí repra..třeba model Solo 15 ale ty sem v českém eshopu nenašel). U Evolve to byla ještě obava z brumu. Krator vypadá na obrázcích pěkně ale chybí recenze. Až si je poslechnu, tak dám vedět jestli sem prohloupil či nikoliv. Přinejhorším z nich bude pěkná dekorace.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

Tak repra už jsou doma. Mám je zapojená do Creative X-fi Titanium a pouštím flac ve foobaru. Repra by tedy měla podat maximální výkon.
Zprvu sem byl překvapen hutností zvuku ovšem po delším poslechu nadšení vyprchalo. Nejenže repra nehrají nízké tóny díky čemuž například ACDC hrajou bez basáka ale navíc pokud se objeví nějaké hlubší dlouhé tóny, které už repra zahrají (harmonika, dechové nástroje atd..), tak začnou dělat hůůůůůů hůůůůůů. Nicméně třeba elektrická kytara zní lépe než na bývalém creative 5.1. Holt subwoofer uměl baskytaru a tyhle zase umí podbarvit elektriku. Bicí už taky mají nějakou dynamiku ve srovnání s ostatními mini pc repráčky. Za čistotu zvuku, detaily a podání hlasu taky palec nahoru.

Abych to tedy shrnul. Oproti jiným značkám (vlastně všem kromě Logitechu) zde najdete lepší kvalitu materiálu a spolehlivost. Repra bych doporučil taky pro svoje rozměry a v neposlední řadě vzhled. Co se zvuku týče, tak je to bída. Basy holt chybí. A to nejen v žánru tuc tuc. Místnost s nimi určitě neozvučíte jak sem někde na netu četl. V půlce hlasitosti už měli chudinky dost a každý úder bicích doprovázelo chrrrrrr chrrrrrr. Čekal sem možná trochu víc když sem na ně četl tolik chvály. Žádný zázrak se tedy nekoná ovšem jako vzledově pěkná repra k pc na hry za 1500kč určitě stojí a koupě nelituju.
Naposledy upravil(a) vincik dne čtv 7. bře 2013, 19:35, celkem upraveno 1 x.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ano, to bohužel malinkatým 2.0 reproduktorům odpovídá. Nedá se s tím v té velikosti dělat vůbec nic. Vyšší cena za jiný produkt této velikosti by také nepomohla. Fyzika oklamat nejde. V tom mohou být evolve lepší, ale zas budou tahat za kratší konec jinde, nejen ve velikosti a kvalitě zpracování.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

vincik píše:Zvyšuje se ten šum zároveň s hlasitostí?
Ne, je konstantní, takže při vyšší hlasitost nevadí, ale při nízké (nebo bez zvuku) už ruší.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“