HD7970 obnovovací frekvence

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

HD7970 obnovovací frekvence

Příspěvek od RAD-x »

Ahoj, řeším u kamaráda zajímavý problém, jeho 7970 v některých hrách vnutí monitoru 50Hz obnovovací frekvenci, jak je u AMD zvykem v ovladačích samozřejmě nelze nic nastavit.

Otázka zní, dá se u toho krámu nějak vynutit nativních 60Hz pro LCD nebo má prostě smúlu?
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: HD7970 obnovovací frekvence

Příspěvek od durod »

skus ten RadeonPro
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

To by jim ten vtip musle fungovat...to nic neumí a když jo a nastavíš to tak to stejně nefunguje, to je naprosto k ničemu. Zkoušel jsem tam poslední bety 11 a stěma to ani nefunguje... jakože vubec nefuguje.
Nechápu proči si ty lidi tohle kupujou, jim to cpeš horem spodem, že s tim prostě budou problémy ale oni si to stejně koupí a pak jsou s tim nečekaně problémy.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Tak jsem si kartu přinesl domú abych vyloučil vliv monitoru, na mém AOC se to chová naprosto stejně, v Crysis 2 prostě 50hz a zatim jsem nepřišel na žádnou možnost jak si s tím poradit.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Zeptej se krtka, ten je tu takovej obhajovatel kterému v RadeonPRO všechno funguje.

Nicméně.... tohle co se děje neni normální, monitor asi v EDID hlásí 50hz support. Chtělo by to odtamtud vyhodit.

http://www.monitortests.com/forum/Threa ... tility-CRU

Zkus tuhle utilitu, ta by měla umět z driveru odstranit jednotlivé "defaulty" reportované monitorem. Tak smaž vše krom toho nativního co chceš používat.

Nic ale nezaručuji, toto jsem používal pro overclock LCD a mam Geforce. Na radeonech by to mělo fungovat ale v praxi mnou netestováno.

Já když připojim svou TV k PC ořes HDMI tak Crysis taky v 1920x1080 jede retardovaně, konkrétně v mém případě 24hz. On si prostě vybere to nejmenší číslo co monitor podporuje a to nastaví, demence.

A ještě větší demence že v drivetrech nejde nic vynutit.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Tak bohužel, je sice vidět že něco se zmnění, hra naběhne v okně místo na celou obrazovku, když ji dám roztáhnout tak opět 50hz....
Nevim, jak na tohle někdo múže někdo koukat, nechápu proč se to nedá ručně nastavit v driverech, jediná možnost jak to hrát je vypnout Vsynch... no ale...
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Na částečnou obhajobu Radeonu Pro bych uvedl, že přes profilování a spouštění aplikací tímto spusobem lze skutečně 60Hz vynutit, ovšem některé hry (hlavně série COD) odmítají fungovat, naštěstí zrovna u nich problém není a karta jede v 60Hz sama od sebe. Přidal bych pár herních postřehú oproti GTX680 ale to myslím tady v tomhle vlákně nikdo číst nechce "ala" nevěřil bych jak obrovský rozdíl múže být mezi 60FPS na Geforce a 60FPS na Radeonu, tohle si fakt člověk musí vyzkoušet sám... ještě teda jenom otázečka mimo, všiml jsem si, že ta cukačka přichází s Vsynchem což teda byl vlastně smysl mýho snažení (60Hz pro synchro 60FPS) avšak vyčpěl do stracena jelikož se tím vlastně nic neřeší....možná bude obraz trochu příjemnější pro oči ale... Ty plynulost u Geforce je tím adaptivním Vsynchem, nebo je v tom ještě něco jiného? Koukal jsem že se tu vedou diskuze o frame timech a co jsem vysledoval z krátkého zkoušení Cry2 tak pokud použiju Vsynch je to jak horská dráha (frametime) když použiju nějaký ten FPS limiter přes Radeon Pro tak je situace ohledně frametime o 100% lepší, drží to přišpendlený na jedný hodnotě ALE FPS limiter není synch že ... čili púlení obrazu se člověk uplně nevyhne.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

pri klasickem v sync, kdyz neni adekvatny vykon, tak fps pod 60fps padaji na polovinu obnovovaci frekvence, na 30fps, fraps ti muze ukazovat 45- to je prumerna hodnota- ale ve skutecnosti ti to osciluje mezi dvema hodnotami 30 a 60,proto ten microstutternig- zjistis dle frametimes ve frapsu(pote jsi hod log do programku Fraps viewer, postoval jsem to v jinem trejdu).
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Adaptive Vsync dělá to, že když jseš pod refreshem monitoru tak se vypne aby FPS nemusely padat na polovic. Toť vše. By default to tam tak jako tak neni pokud to nezapneš v driverech.

Plynulost na jednotlivejch kartách by měla bejt vždy měřena bez vsync. Protože s Vsync se stejně nedá jakákoliv rychlejší hra hrát protože to zvedá imputlag.

Jinak na Nvidiích neni nic co by zlepšovalo plynulost obrazu, protože jakákoliv technologie na processing frametimes by zvyšovala lag. To jak to jde na Nvidiích je defakto normal, a na Radeonech to tak šlo taky. Až poslední dobou se tu začalo rozebírat že na Radeonech jsou mizerné frametimes, ale v odbách kdy byly 7900 new a testoval jsem je jsem tyto problémy neměl, jinak bych to hned rozmáznul. Tak mě napadá že snad leda ňáké ty božé optimalizace nových driverů co vždy vše vyřeší a přináší tunu výkonu navíc..... že......
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

to napadlo i mne, nebylo by od veci otestovat frametimes na jinych nez tech "zazracnych" 12.11
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Zkoušel jsem tam i 12.10 ale chovalo se to uplně stejně. Asi zkusím i 12.9

To doc: Ohledně nutnosti nastavit Avsynch v driverech samozřejmě vím, teď mě napadlo, že jsem to vlastně ještě vubec nezkoušel bez něj abych to nějak ohodnotil.

Hrát bez Vsynch mi většinu her znechutí, nesnáším tearing.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

kdyz je dostatecny vkon, pouzivam v sync+ fps limiter 58, nemam inputlag ani teraing....
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

@RAD-x: Jaké podporované módy ti zobrazuje CCC? Zkoušel jsi v CCC ve vlastnostech monitoru vypnout použití EDID?
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaximusCZECH »

Mám prosbu. Na nvidii jsem normálně jel s frekvenci 120 Hz, ale u AMD můžu nastavit pouze 60 Hz, což jde hodně poznat :-( Větší mi nejde nastavit, jen menší. Ovladač od monitoru jsem v pořádku nainstaloval, ale pořád tam nejde nastavit nic lepšího než 60Hz. Děkuji za info.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jaký je to přesně model karty a monitoru?
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Asus 7970 a monitor Acer GD245HQ, ale asi to prostě nepůjde. Předtím jsem měl GTX 470 a tam to šlo, ale to bylo asi kvůli podpoře 3D Nvidia Vision.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

MaximusCZECH píše:Asus 7970 a monitor Acer GD245HQ, ale asi to prostě nepůjde. Předtím jsem měl GTX 470 a tam to šlo, ale to bylo asi kvůli podpoře 3D Nvidia Vision.
To tě možná zklamu, já se s tím pral 14 dní a nakonec jsem kartu z toho dúvodu vrátil, prodejce v CZC, mladší týpek se mnou zanadával a defakto mi dal za pravdu že s tímhle jsou u Radeonú extrémní problémy. V jistém vlákně tu DOC_ZENITH postuje prográmek na forcnutí obnovovačky, tuším že je to dokonce sticky... mě se osvědčil prográmek Directrefresh http://www.filecrop.com/direct-refresh-1.2.html ovšem u některých her jsou problémy, vyzkoušej a uvidíš. Já jsem z toho byl tak vytočenej, že jsem to prostě vrátil.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

MaximusCZECH píše:Asus 7970 a monitor Acer GD245HQ, ale asi to prostě nepůjde. Předtím jsem měl GTX 470 a tam to šlo, ale to bylo asi kvůli podpoře 3D Nvidia Vision.
Je to naprosto jednoduché. Přes HDMI neprotlačíš víc jak 60Hz kvůli tomu, že monitor nepodporuje HDMI 1.4a (pouze HDMI rev. 1.3) a pokud ti to nejde přes DVI, tak se mrkni, jestli jsi ho připojil do primárního DVI a jestli máš BIOS switch na kartě přepnutý ve správné pozici :)

Obrázek
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

vsetecna otazka doc ma cervenou co nasleduje po ni ? :)
edit:abych vedel i zviratka maj svou signalizaci :-D
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Krteq: Veliké a úpřímné děkuji! Přenastavil jsem to a vážně to funguje! Jsi frajer!
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“