Nadupaný 27"

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Basho
Nováček
Nováček

Nadupaný 27"

Příspěvek od Basho »

Zdravim ludia

Hned vas uvediem do problemu,aky mam a trocha vam objasnim s cim vlastne potrebujem pomoct.
Doma mam 23" wide monitor,stale je funkcny a dobry ale planujem nieco vacsie,samozrejme,ze 24" sa mi uz neoplati tak pozeram po nejakom 27" a tu nastava klasicky problem,ktory uz bol rieseny na vela forach,viem priblizne ako to je,ale chcel by som jasne vyjadrenie do coho radsej ist...

Mam dve moznosti:

1.//27" s rozlisenim 1920×1080
2.//27" s rozlisenim 2560×1440

Osobne by som bral aj tu prvu moznost ale vela krat som cital,ze velkost 27" moc nepasuje k tomu nizkemu rozliseniu a zevraj to nevyzera uspokojivo ale na druhej strane sa daju lahko zohnat za rozumnu cenu.

V druhom pripade je hlavny problem cena,ale aj to by sa nejak dalo prezit,ide hlavne o to ako by mi isli ghry na takomto rozliseni,planujem na tom hlavne hrat a obcas nejaky film.

Ma tu niekto skusenosti s 27" s rozlisenim 1920×1080 ...je to naozaj az tak neuspokojive?

Mam 16GB ram a SAPPHIRE HD 7950 VAPOR-X OC BOOST

Edit : S nizsim rozlisenim som rozmyslal o tomto >>> http://www.alza.sk/27-philips-278g4dhsd-d382452.htm

a s vacsim >>> http://www.alza.sk/27-asus-pb278q-d360851.htm

Prosim o radu

Dakujem :)

M.
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Re: Nadupaný 27"

Příspěvek od HentaiRush »

Mám 27" s 1920x1200 a dle mě je to takový minimum.. Když člověk kouká z blízka, tak už trochu jde vidět rastr.
Mě to sice nevadí, ale dnes bych asi šel do vyššího rozlišení. :)
Wannabe dickface... :]
Basho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Basho »

Dik za info,tiez tak podobne zmyslam len jedina nevyhoda,ze tych monitorov s vyssim rozlisenim je horzne malo...
Nemas nejaky typ na dobry a lacny :D

Myslis ze ta moja grafika to utiahne na high alebo ultra detailoch...hravam hlavne BF3 a GW 2 :)

Este niekto nieco poradi alebo napise uzitocne,popripade nejaky link na dobry monitor...

dik :)
Naposledy upravil(a) Basho dne čtv 7. bře 2013, 11:13, celkem upraveno 1 x.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Netvrdim, ze se v tomhle pripade neda FullHD prezit, ale proc.. ta hlavni vyhoda 27" LCDcka je prave v tom, ze nabizi vyssi rozliseni.. na FullHD se urcite vykasli..

Z levnejsich variant.. rekneme do tech 500-600EUR bych resil jedine dva kandidaty.. IPS od DELLu nebo jeste lepe S-PLS od Samsungu.. nevim proc ho v Alze nemaj, ale zastavam nazor, ze PLS je hodne hodne fajn.. na doma je to az az.. a stejne tak si stojim za tim, ze stojany od vyssich modelu Samsungu jsou jedny z nejlepsich na trhu.. tedy samozrejme v cenove relaci tohohle levnejsiho zbozi.. za me tedy jednoznacne takto..
http://www.czc.cz/samsung-syncmaster-s2 ... 03/produkt

Co se tyce her.. IPS bude pomalejsi nez PLS, takze tady opet doporucim ten Samsung.. ale je potreba na rovinu rict i to, ze rozliseni vyssi nez FullHD daj grafice zabrat.. na druhe strane, google jasne rika, ze nejaky totalni prusvih to nebude..
- http://www.tomshardware.com/reviews/rad ... 123-6.html
- http://hexus.net/tech/reviews/graphics/ ... ds/?page=7
- http://www.anandtech.com/show/5476/amd- ... -review/12
Naposledy upravil(a) Maxtor dne čtv 7. bře 2013, 11:31, celkem upraveno 1 x.
Basho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Basho »

Super taketo nieco som chcel pocut :) Jedine coho sa bojim,ze to nezvladne grafika a ked to vypalim na high setings tak neumerne klesne FPS :/

Aj ten Dell aj ten Samsung vyzera dobre,troska mam obavy z tej odozvy bo neni to primarne stavane ako herny monitor...ale dakujem za typ :)

Asi pojdem do toho 27 Samsungu :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

PLS se tolik neboj.. s tim IPS uz to bude horsi, ale i tak si troufnu tvrdit, ze dnesni moderni LCDcka jsou uplne nekde jinde nez tomu bylo pred par lety.. ony se ty parametry s kazdym dalsim rokem lepsi.. PLS by mel byt rychlejsi nez IPS a co se tyce obrazu, rozhodne je to spolu s drahymi IPS to nejlepsi na trhu.. jasne.. je tady i MVA s perfektnima barvama, ale tam uz jsou ty odezvy apod., uplne nekde jinde.. samozrejme temi "drahymi" apod. to myslim rovine tohohle spotrebniho zbozi, ktere tady resime.. nejake 10bit panely za desetitisice tady vubec nema cenu zminovat..

EDIT:// jeste jsem ti editnul ten prvni prizpevek, kde mas ted linky na recenze grafik ve kterych to s tim rozlisenim a fps nevypada zase az tak priserne..
Basho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Basho »

Idem to hned prestudovat...Vsetko ma svoje pre a proti ale stale by som chcel ist radsej do tych vyssich rozliseni aj ked troska poklesne FPS...ale dakujem za informacie ktore mi urcite pomozu vo vybere :)
Potom napisem co som vybral :)

Este az dik

M.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

samsung ? :old9:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

blahorodie ? :old9:
Basho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Basho »

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja bych proste nic jineho nebral.. Samsung ma dva rozlicne produktove pristupy.. jedny jsou ty vsechny "designove" monitory na roztodivnych stojanech, ktere ne ze by byly spatne, ale proste naprosto zapadaji do konkurencniho prostredi dnesniho trhu.. druha vetev jsou monitory do kancelari a tyhle nove S-PLS.. at uz ty levnejsi TNka, tak tyhle PLS jsou proste vzdy o krok pred konkurenci.. nemuzu si pomoct, ale i v TN radach vsichni sahaji po tech "hezkych", coz je nesmysl.. pred casem jsem takhle resil starsi rady kancl TN pro sebe.. mel jsem postaveny dva takovyhle Samsungy vedle sebe a volba byla bez zavahani jasna.. ty stojany nejsou na tech monitorech proto, ze by prinesly neco navic a user si tak mohl vybrat, ale proto, ze mirej do jineho segmentu, kde je to potreba.. a kdyz to reknu hodne obecne (i kdyz to takto samozrejme brat nejde), prave dle nich se da u teto znacky snadno ridit.. pro priklad mam na mysli tohle..
http://www.czc.cz/samsung-syncmaster-s2 ... 15/produkt

Netvrdim, ze ty monitory maj uplne jiny panely.. to fakt netusim, jsou ale minimalne jinak kalibrovany, protoze to jde proste videt..

Tenhle S-PLS (ve 24" variante) jsem videl postaveny vedle IPS od Dellu a vzal bych S-PLS.. ty rozdily tady nejsou tak markantni, ale proste bych vzal PLS.. kombinuje vlastnosti vsech tehle technologii.. ma hodne slusny gamut (ted myslim obecne tuhle technologii) a proste libil se mi vice..
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“