Problém s Internetem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
drifto7
Nováček
Nováček

Problém s Internetem

Příspěvek od drifto7 »

zdravím,
Mám problém s internetem.Jde o to že když jsem na síťi připojený pouze já ze svého notebooku tak mam ping okolo 25-30 ms.Problém nastává tehdy, když se na síť připojí další PC.Potom naměřím ping až okolo 1000-1500 ms.Mám podezřeni že obě PC maji nastavenou stejnou IP adresu.Bohužel síťě nejsou moje silná stránka takže nevím kde to mám nastavit.Tak vás chci poprosit o radu.Předem děkuji za odpovědi.
pavkad
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s Internetem

Příspěvek od pavkad »

drifto7 píše:zdravím,
Mám problém s internetem.Jde o to že když jsem na síťi připojený pouze já ze svého notebooku tak mam ping okolo 25-30 ms.Problém nastává tehdy, když se na síť připojí další PC.Potom naměřím ping až okolo 1000-1500 ms.Mám podezřeni že obě PC maji nastavenou stejnou IP adresu.Bohužel síťě nejsou moje silná stránka takže nevím kde to mám nastavit.Tak vás chci poprosit o radu.Předem děkuji za odpovědi.
To bys ale měl vědět zda máš pevnou IP nebo máš zapnuté DHCP a router tak přiděluje sám IP myslím že by to bylo daleko jednoduší než s pevnou IP. Nicméně nenapsal jsi o jaký daný "typ" routeru jde.

PS: do administrace routeru se dostaneš?
drifto7
Nováček
Nováček

Příspěvek od drifto7 »

router: TP-LINK Wireless N gigabit router WR1043ND
v administraci routeru mám zaplé DHCP.
pavkad
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavkad »

drifto7 píše:router: TP-LINK Wireless N gigabit router WR1043ND
v administraci routeru mám zaplé DHCP.
tak pokuď máš zaplé DHCP tak bys neměl mít pevnou IP adresu to je nesmysl

Jaký OS používáš?

W7: klikem na panelu na takový ten monitor pravým - centrum síťovích připojení - kliknout na připojení k místní síťi - vlastnosti - Ipv4 - vlastnosti - a poté přepnout na získání adresy (zašednou obě políčka)

Poté by jsi to mělo vzít z routeru IP adresu kterou mu to přidělí.
drifto7
Nováček
Nováček

Příspěvek od drifto7 »

Ano na to už jsem koukal a u obou je zaškrtnuto aby to přiřazovalo ip automaticky.Tak teda už fakt nevím kde by mohl být problém.
drifto7
Nováček
Nováček

Příspěvek od drifto7 »

pavkad:nenapadá vás ještě nejaká jiná možnost proč se mi tohle děje popřípadě jak to fixnout ?
pavkad
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavkad »

drifto7 píše:pavkad:nenapadá vás ještě nejaká jiná možnost proč se mi tohle děje popřípadě jak to fixnout ?
a ten PC kterého se to týká vypíše něco? jako jestli kolidace IP adresy.
drifto7
Nováček
Nováček

Příspěvek od drifto7 »

Právě že to nic nevypíše.Zítra ještě zkusím nastavit druhý pc jestli neni problém tam ale pochybuju.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“