Seriove zapojeni routerů nebo wifi repeater

Vše kolem bezdrátových sítí - WiFi, atd.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

Seriove zapojeni routerů nebo wifi repeater

Příspěvek od Lord_Paprika »

Ahoj, mám takový problém.
Mam pronajatý pokoj v paneláku(jako vysokoškolák) a je tam nějaký internet od O2. Router je tam přesně Huawei EchoLife HG520i. Tedy ADSL (zapojuje se peřs RJ11 do rozbočovače atd)... Problém je v tom, že ikdyž ten router je cca 4-5metrů od 2 počítačů, signál je sice dobrý, tak itak někdy prostě net vypadává, někdy nejde vůbec(signál je vždy dobrý). Majitelka říkala, že se jí to taky stávalo, prý zjistila, že pokud má někdo v jiném bytě router silnější(silnější antenu), tak prý může rušit ten co tam mám já. Nevim kolik je na tom pravdy, ale to je jedno.
Zajímalo by mě, zda by to nešlo vyřešit tak, že bych ten router co tam je nechal zapojenej jak je(nesmím totiž s nim nic dělat!!) a jen z něho vyvedl klasicnej RJ45ku do jinýho routeru(který bych si připadně koupil) a připojil ho(jak všechny moderní maji) do WANu(což pokud se nepletu je stejná konektor fyzicky jako RJ45 ale jen podporuje vyšší rychlosti(Měl bych tedy ty dva routery zapojení seriově). Z toho mého routeru bych si pak třeba 1pc zapojil kabelem a druhý notas potřebuju mít bezdrátově! Tedy toto by pro mě nešlo vyřešit Switchem. Zajímá mě, jestli to jde takhle propojit z toho RJ45 do WANu a nastavit si tak svuj router jenom pro mě a mít ho přímo u PC.
A ještě otázka, kdyby to tak šlo, tak to nastavení wifi sítě u novýho routeru bych nastavoval nezávisle na tom původním? Protože neznám žádné údaje nastavení z toho co tam je a stejně ikdybych znal, tak s tim nic nemam přenastavovat.
Ještě mě napadla pak možnost Wifi Repeateru, sice signál je tam dobrej, ale pokud to ruší něco jinýho, tak by asi wifi repeater nebyl nejvhodnější.
A ted mě napadla další možnost, sehnat si nějaký taky starší router s přívodem netu přes RJ11 a v místě kde jde RJ11 do původního routeru dát rozdvojku na RJ11 a zapojit tak tedy oba routery paralelně.
Díky za rady
Extranick
Nováček
Nováček

Re: Seriove zapojeni routerů nebo wifi repeater

Příspěvek od Extranick »

Druhy router zapoj kabelem z LAN do LANu toho Chujaweje (bude fungovat jen jako switch a AP). Nastav na nem IP adresu v rozsahu toho Chujaweje (nejspis to bude 10.0.0.x, protoze O2 miva standardne v LAN 10.0.0.138). Vypni na nem DHCP a nastav si WiFi (zvol si nejaky neobsazeny kanal a zahesluj WPA2) podle sebe.
Zapojovat dva routery RJ11 pres rozdvojku je zhovadilost a nebude to fungovat
WAN port neni portem s vyssi rychlosti a uz vubec nemusi byt typu RJ45, ale protoze jsi to takto definoval, tak nema smysl ti vysvetlovat jeho pouziti ... zkratka jej vubec nepouzivej.
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

Dobře, zapojím to tedy tak jak mi radíš :)
Jen se chci ještě zeptat jaký mám koupit router, měl jsem doma jeden starší, ale když jsem ho ted vyzkoušel, tak nefunguje(vůbec nereaguje na napájení)...
Koukal jsem třeba po tomto:: http://www.czc.cz/linksys-wireless-n-ac ... 94/produkt
Je sice dražší, ale potom až bych se odstěhoval z bytu, bych ho používal doma, umí hlavně 5GHz...
A nebo mam raději zvolit nějakou levnou alternativu? třeba tento? http://www.czc.cz/tenda-w311r/70663/pro ... as9c7hjb0a
případně podobný od TP-Linku:: http://www.czc.cz/tp-link-tl-wa500g/681 ... as9c7hjb0a

Jinak ještě sem si více zjistil o tom rušení, když je kolem větší množství wifi sítí(typicky v paneláku, kde je plno bytů) a je to velmi častý problém...proto mě napadlo zkusit ten 5GHz Access Point. Myslíte, že to pomůže? Dík

EDIT: Ještě mě napadlo, bude mi v tomto případě k něčemu ten Access point na 5GHz? AP slouží obecně jako takovej switch pro wifi... 5GHz je jiné frekvenční pásmo než 2,4GHz tedy v tomto mém případě by mi to mohlo pomoci od nežádoucího `rušení` od okolních wifi sítí v paneláku.
Chápu to tak správně? Pokud ne, klidně mě opravujte, budu jen rád :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Chuchlavej vyresetovat, preponut do reizmu Bridge a za nej zapojit kvalitni router. Na TP-Link a tendu se vykasli, to si muzes nechat ten Chuchlavej.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

jenže je problém, že já s tim chujavejem nemůžu nic dělat...žádný změny nastavení atd...Majitelka bytu to nechce.
Tu možnost s APčkem zatim sledávám jako pro mě nejlepší...zbytek studentů(resp. samých studentek) v bytě co tu se mnou je, nemá stejně zájem cokoliv měnit, takže si vymýšlím řešení pouze pro mě.
Bude mi to tedy tak fungovat? Propojil bych chujaveje do tohoto Cisca http://www.czc.cz/linksys-wireless-n-ac ... 3082882=s5 pomocí obyčejného Ethernet kabelu(tedy RJ45), a v APčku bych nastavil stejnou IP adresu jako je na tom chujaveji. Pak bych na APčku ještě vypnul DHCP. A na závěr si nastavim svojí Wifi(název, zaheslování atak.).
Potřebuju od někoho schválení, jestli mi to tak půjde :) At vim jestli to APčko koupit. Ještě jednou podotýkám, že nastavení toho Chujaveje nemůžu jakkoliv měnit, tak doufám že tento postup co jsem napsal bude fungovat bez této možnosti. :)
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Tak v první řadě si stahni třeba inssider a podívej se jak to kolem tebe vypadá
http://www.metageek.net/products/inssider/
Pokud tvuj NTB má 5GHz tak se můžeš podívat na těch 5GHz jak to tam vypadá.
Co se týče tvého navrhnovaného zapojení: chuj -> kabel -> router
tak to teoreticky fungovat bude, problém levných routeru je v tom, že padají protože mají malo paměti a vubec jsou to plečky a pokud je tam nastaveno aby to modemovalo, routovalo a ještě dělalo wifiap tak pravděpodobně to padá z přetížení...
Proto je nejlepší řešení to co navrhoval LiveBomb, protože pokud to pojede jen v bridgi tak i ty nejlevnější routery to pak zvládaj.
Co se týče majitelky, tak na to ser:) Normálně to vyresetuj, a pak ji řekni žes volal na infolinku O2 a tam ti to poradili (což opravdu někdy radí:)) Až to znova nastavíš tak na kus papíru napiš nové heslo a nalep to na router at nekyda...
Až se budeš stěhovat tak ji to nastavíš zpatky a bude.
Ale jak jsem už psal, to co popisuješ ty bude fungovat taky ale nezajistí ti to, že to bude stabilnější.
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

díky za radu :) zatím sem to vyřešil tak, že sem natáhl kabel do stolního pc z chujaveje...chujavej sem přecejenom restnul do defaultu a zkusil různý kanály(...ted to na jednom zatim běží a zatim to jede vpohodě(bez výpadků). Notas tedy je přes wifi.
...APčko či podobné sem nakonec nekoupil neb se rozhodlo, že se budu co nevidět stěhovat jinam, takže by to bylo prozatím ztráta peněz.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátové sítě“